Dzisiaj jest 04 kwie 2025, 5:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Od pewnego czasu miałem problem z zapaleniem. Gdy kopnąłem skuter to odpalił na 1 może 2 sekundy i zgasł. Tak trzeba było go parę razy pokopać i dopiero tak jakby załapał i można było jeździć. Skuter miał tak po dłuższym postoju lub po nocy. Gdy był rozgrzany to odpalał normalnie. Kiedy próbowałem go dziś odpalić to załapał raz, pochodził z sekundę i zgasł. Kopałem, kopałem i nic - nie chce w ogóle zapalić. Gdy chciałem mu dodać gazu żeby nie zgasł to wkręcił się na obroty ale zaraz przerywa i kiedy chcę znowu dodać gazu to lipa, gaśnie i już nie zapala. Co to może być ??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak przerywa to cos z zaplonem.Świece sprawdź

Gilera Runner Power

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Problem z ssaniem. Gdy silnik jest zimny musi mieć czas by się rozgrzać, nie można za zimnym silniku dawać gazu, to zabija silnik. Ssanie pomaga silnikowi złapać wyższą temperaturę poprzez wzbogacenie mieszanki. Najprawdopodobniej Twój automat ssania nie działa tak jak powinien. Aby to sprawdzić, wykręć go, podepnij dwa kable do akumulatora i te dwa kabelki podepnij do gniazdka ssania. Po jakimś czasie (do 5 min. max) igła ssania lub też cała taka tulejka powinna się wysuwać. Musisz uważnie obserwować tą igiełkę, ten ruch jest bardzo mały i dzieje się powoli dlatego można tego nie zauważyć. Najlepiej połóż podłączone ssanie przy jakiejś linijce czy coś i wtedy będziesz miał pewność czy działa czy nie. Jeśli po 5 minutach kompletnie nic się nie stało to automat ssania jest najprawdopodobniej do wymiany. Najlepiej jakbyś miał jakiegoś kolegę i od niego sobie wsadzić sprawny automat i sprawdzić.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ToX, wielkie dzięki. Też o tym myślałem i zaraz biorę się za próbowanie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]