Dzisiaj jest 04 gru 2024, 19:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Mam taki problem z moim Keewayem Hurricane. Ponieważ wcześniej zatarł mi się cylinder i teraz kupiłem sobie 70ccm3 z allegro i powiem, że jakość wykonania bardzo dobra. Ale przejdźmy do rzeczy. I tu mam 2 pytania:

1. Czy może się coś stać, jeśli jeden z 2 pierścieni został nie ustawiony na ten przedział czarny?

2. Skuter odpalił mi jak go właśnie złożyłem lecz zaraz zgasł. I teraz coś mi nie chce nawet odpalić. Włożyłem dyszę 80 i też nic. Poprzednia to 55. Zmieniłem filtr na stożek też nic. Bez filtra też nic. Już się bałem, że jakoś źle złożyłem i zatarty i podlałem pod cylek wachy i odpalił za 1-szym strzałem i zaraz zgasł. Co mam teraz zrobić? Posiadam gaźnik 12mm.

Zapraszam do mojego Keewaya Hurricane.

Kliknij tutaj

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
TheStrzelec10 pisze:
1. Czy może się coś stać, jeśli jeden z 2 pierścieni został nie ustawiony na ten przedział czarny?

Nie włożyłeś pierścienia w rowek ? Chyba żartujesz, zdejmij jak najszybciej Cylinder i zrób to poprawnie, bo pierścień spadnie i uszkodzi cały silnik w środku.

Cytuj:
moj rox na serii leci 120 tylko rolki mam na v maxxa

mam jeszcze zalany sportowy płyn chlodniczy i swiece odblokowana

Tytuł:

Pojazd: Audi A6 C5 2.8
TheStrzelec10 pisze:
Skuter odpalił mi jak go właśnie złożyłem lecz zaraz zgasł. I teraz coś mi nie chce nawet odpalić. Włożyłem dyszę 80 i też nic. Poprzednia to 55. Zmieniłem filtr na stożek też nic. Bez filtra też nic. Już się bałem, że jakoś źle złożyłem i zatarty i podlałem pod cylek wachy i odpalił za 1-szym strzałem i zaraz zgasł. Co mam teraz zrobić? Posiadam gaźnik 12mm.

Większy gaźnik a jeśli nie masz to zwiększ mu obroty i go spróbuj chociaż troche wyregulować z założonym filtrem oczywiście...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chodzi mi o ten czarny zamek na rowku, taka przedziałka, tu musza spotkać się końce pierścienia. W tym górnym jestem pewien, że dobrze założyłem, ale ni amm pewności co do tego dolnego pierścienia. Ale myślę, że nie da rady chyba założyć pierścionek i nie trafić na ten zamek i założyć tłok na cylek bo będzie wystawał wtedy pierścień i nie wejdzie.

Teraz pilniejsza jest sprawa odpalania. Po wlaniu benzyny pod świecę odpala a tak normalnie nie chcę. Co mam zrobić?

Zapraszam do mojego Keewaya Hurricane.

Kliknij tutaj

Tytuł:
**

Pojazd: Aprilia rally
Jak zakładałeś tłok to dałeś strzałkę w stronę kanału wydechowego?
Możliwe ze masz membramki zje*ane, sprawdź membramki i gaźnik przemyj cały w benzynie i pobaw się obrotami i powietrzem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]