Dzisiaj jest 04 gru 2024, 19:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam

Problem jest taki ze po odpaleniu z rozrusznika skuter strasznie piszczy przez chwile(z kopki nie sprawdzalem bo nie mam nozki niestety bo sie obrobila i sie okreca )..Wraznie jest takie jakby dslej rozrusznik chodzil podobny dzwiek tylko ze glosniejszy....po okolo 5 sekundach przestaje piszczec i zaczyna dzwonic....nie przekrecam dalej manetki bo nei chce go zajechac....ale wczesniej tez tak dzwonil tylko znacznie slabiej i pod odkreceniu manetki bylo normalnie....dzwonil tylko na wolnych obrotach albo czasami tylko na poczatku a potem w ogole...przez pwien czas myslalem ze to stopka dzwoni ale teraz juz wiem ze raczej to nei stopka byla :D rozrusznik chyba jest ok bo jakby nie odbijal to rozumiem ze przy braku zaplonu po puszceniu powinnien dalej krecic aniie kreci wiec chyba jest ok...oleju przekladniowego nie wyminielaem od nowosci a zrobilem 8.5 w instrukcji jest podane 8 tys wiec myslalem ze jeszcze pojezdze... myslalem ze moze pasek sie slizga ale tak to by piszczal caly czas....co do rozrusznika jak mozna go sprawdzic????generalnie dziwiek jes t taki jakby sie wal zacieral...aha i jak wal obracam reka to w pewnym momencie jest opor wiekszy preskoczy i dopiero normalnie sie obraca nie wiem czy tak ma byc czy nie...jak cos to zapodam filmik z tego co sie dzieje

Z gory dzieki za pomoc

Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 19:43 przez outdust, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
wow ile fachowcow az nie wiem ktora porade wybrac...zalosne forum

Tytuł:
*

Pojazd:
Opór musi być ,znaczy że jest kompresja.Rozrusznik musisz wyjąć podłączyć np pod prostownik lub akumulator 12v i zobaczyć jak chodzi może szczotki do wymiany lub szczotkotrzymacz albo wirnik ma luzy i trzeszczy sprawdż tulejke.Jeśli wszystko będzie okej spróbuj odkręcić pokrywe przekładni i sprawdż tarcze zebate od rozrusznika tak zwany bendiks.A ten dzwiek może być spowodowany tym,że nie masz kopki i ci zabierak na jakiś dziurach prawdobodobnie trze sprawdż zabezpieczenie na kopniaku dokłądnie na półksiężycu.

Brrrr.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]