Dzisiaj jest 02 gru 2024, 21:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Czy usunięcie rurki odchodzącej od kolanka która jak mówi serwis służy do rozrzedzania spalin dla katalizatora i wywalenie samego katalizatora da mi coś na osiągach ? Dodam że niektórzy uznają to za blokadę ale mam do tego pewne wątpliwości ponieważ przy zakupie skutera dostałem 2 kolektory, pierwszy cieniutki a drugi ten "odblokowany" grubszy ale nadal z tą rurką... Dodam że po zdjęciu krążka z wariatora, zmianie dyszy na większą która także dostałem przy zakupie oraz wywaleniu zwężki i zmianie kolanka skuter leci jakieś 75 czy mogą być jeszcze jakieś blokady ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd: Audi A6 C5 2.8
To nie jest blokada to poprostu takie coś aby nie zanieczyszczać środowiska czy jakoś tak xd

Tytuł:

Pojazd:
Maksiu pisze:
To nie jest blokada to poprostu
No to jesteś w błędzie bo inaczej to się nazywa zawirowywacz spalin którego zadaniem jest blokowanie spalin w wydechu ,powodujące blokade oddawanej mocy przez cylek,sprzedawcy wciskają kit że to ma pomóc w ochronie środowiska,x49 a zmieniałeś moduł??? :D :D :D

Tytuł:

Pojazd: Audi A6 C5 2.8
Ja to miałem i lekko mi latał 80 więc takie blokady to mogą być w sumie wywaliłem to i różnicy nie odczułem.

Tytuł:
*

Pojazd:
Czyli nie wywalać tego bo g#wno da tak ? a te rurke z filtra powietrza wywalić czy niewiele mi to da i będzie tylko więcej palił bo będzie trzeba iglicą się bawić albo dyszą ? Bawił się ktoś w robienie tego w Benelli 49x konkretnie ? Chodzi o gumowa rurka ktora ma jakies 5 cm to nie jest tłumik szmerów ssania albo cuś ?
Na tym filmiku te 2 rzeczy to kolejne blokady ;/
http://www.youtube.com/watch?v=HM-GV-Arjpk

modułu nie zmieniałem ciekawi mnie ile da te grzebanie w wydechu i w filtrze wie ktoś ?

Ostatnio zmieniony 09 lip 2012, 12:38 przez X49, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Slider
X49, ten katalizator o którym mówisz jest blokadą i ogranicza obroty silnika. Sam mam go w oryginalnym wydechu w Sliderze. Wywal to i tyle;) Jedna blokada mniej. Jeśli nie chcesz żeby czepiała się policja jak Cię (odpukać) złapią to możesz odciąć, zaspawać i tą rórkę "przyłożyć" do kolanka i będzie dawała wrażenie, że nadalmasz blokade :wink:
Pozdrawiam.

Tytuł:
*

Pojazd:
dzięki a sporo to daje i nie podnosi spalania ? Też właśnie tak myślałem żeby to uciąć zaspawać i znowu przyspawać te rurke i machnąć farbą do kominków :D i sam katalizator też wywalić on jest w końcówce tak ?

Tytuł:
*

Pojazd:
Chyba mówimy o tzw. OES-ie czyli systemie dopalania spalin. U mnie z kolektora wydechowego szła rurka do czegoś co wyglądało jak gaźnik i tam szedł przewód podciśnieniowy od gaźnika, który przy pewnych obrotach otwierał przepływ z innego wężyka prowadzącego spaliny do filtra powietrza. Ustrojstwo wywaliłem, a otwory zakleiłem. Dało mi to tyle, że pod górkę już mniej zwalnia. Spalanie ani nic innego nie uległo zmianie.

Wbrew krążącym powszechnie opiniom da się jednoczesnie mieć ciastko i zjeść ciastko. Wystarczy zjeść połowę:-)

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki właśnie coś takiego mam i na pewno nie jest to ślepa kiszka tylko te ustrojstwo do dopalania spalin :< A v-max ci nie wzrósł czy przyśpieszenie ? bo zastanawiam się czy warto to robić jak może pod koniec wakacji uzbieram na Lasera jakiegoś :twisted:

Tytuł:
*

Pojazd:
Jedyne co zauważyłem to ma więcej siły i mniej zwalnia pod górkę. I ogólnie jakby żwawszy.

Wbrew krążącym powszechnie opiniom da się jednoczesnie mieć ciastko i zjeść ciastko. Wystarczy zjeść połowę:-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]