Dzisiaj jest 02 gru 2024, 15:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam mam skuter marki Aprilia sr50 DiTech na wtrysku z 2001 roku.
Pewnego dnia gdy praktycznie cały dzień na niej jeździłem zauważyłem że apka zaczyna przerywać tzn. przy większych obrotach odcinała i musiałem puszczać manetkę i znowu powoli dodawać gazu.. (było już to wcześniej widoczne ale jakoś nie zwracałem na to większej uwagi). Miała też problemy z odpalaniem ( za 2..3.. razem) co wcześniej było możliwe tylko po dłuższych postojach w szopie (od 3-7 dni).. Akumulator nowy.. swieca nowa.. no i pod koniec dnia pojechałem do kolegi.. trochę się grzała.. posiedziałem u kolegi do rana (bo impre mieliśmy,skuter wstawiłem do garażu ). Rano gdy chciałem odpalić, kręciła..kręciła i nie chciała odpalić.. odkręciłem świecę i zauważyłem że była kompletnie zalana.. przeczyściłem świece i wkręciłem.. kręciła i odpaliła ale zaraz zgasła spróbowałem znowu i odpaliła wsiadłem na skuter i powoli ruszyłem i w tym momencie pojawił się większy problem otóż apka nie chciała wejść na obroty (ten sam problem co przy większych obrotach.. tylko teraz przy o wiele mniejszych obrotach i prędkości.. rozwijała wtedy prędkość nie więcej jak 20km/h i to z wielkimi bólami.. potem już w ogóle nie mogła się "podnieść" i gdy stanąłem skuter zgasł.. pokreciłem rozrusznikiem i nic nie odpaliła.. dopchałem skuter do domu odkręciłem świece i oczywiście cała zalana przeczyściłem.. i nie odpala..

Co to może być ? proszę o szybką odpowiedź.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
a i jeszcze filtr powietrza.. po odkręceniu pokrywy i wyjęciu go zauważyłem że jest rozdarty czy to może być to ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie ten dział.

Powiem tak, jeżeli popsuł się wtrysk to zapłacisz za naprawę połowę wartości skutera...

Setup:
Cyl: Tec 70cc
Wario: Top Racing Ng
- Rolki: 3.5g
Sprzęgło: Motoforce Evo
- Dociskowa: Niebieska TR
- Sprężynki: Czerwone Hebo
- Dzwon: Malossi
Gaźnik: Tec 17,5 mm
- Dysza: 90#
Zawór mem.: Tec Sport
Wydech: Top Performance Nardo