Dzisiaj jest 30 lis 2024, 4:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam otóż taki problem. Chciałem sobie w lato zmienić moduł w Ventusie Grand 4T. Będąc na przeglądzie niestety nie mogłem go kupić, gdyż przesyłka do firmy nie doszła i nie posiadali takiego na stanie. Poszperałem trochę na Allegro i zamówiłem jakiś moduł. Zamontowałem go, przekręcam kluczyk, a tu bezpiecznik się spalił. Spróbowałem jeszcze raz i kolejny - nadal to samo. Udałem się do znajomego, który składał już wiele skuterów. Próbowaliśmy na setki kombinacji lutować kabelki i niestety nigdy nie odpalił. Raz się ciągle świeciła dioda, innym razem przy odpalaniu, przy niektórych kombinacjach wcale nie świeciła i dałem sobie z tym spokój. Próbowałem włożyć moduł kolegi z 4T ale niestety się spalił. Cóż, pojechałem do Pana z serwisu. Dowiedziałem się, że tutaj jest niby jakieś inne zasilanie prosto z akumulatora jak dobrze pamiętam.
Kilka dni temu zamówiłem kolejny moduł, który pasuje do mojego typu silnika BD50QT-15 (139QMB) Dzisiaj przesyłka była już u mnie :) Podłączam go - chwila prawdy. Przy tamtym po przekręceniu kluczyka odrazu bezpiecznik się spalił. Tutaj nie :D Jednak przy odpalaniu kręci, kręci i odpalić nie może :/ Próbowałem z 'nóżki' i także nic :( Trzeba coś wyregulować czy niestety nie będzie śmigał?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Zafahix pisze:
lutować

Nie posiadasz wtyczki/wtyczek do modułu? Zobacz,czy jest w ogóle iskra.Jeśli nie ma to prawdopodobnie coś nie łączy.Będziesz musiał wszystko sprawdzić.Jeśli moduł w innym skuterze działa,to albo coś nie łączy lub któraś rzeczy na linii modułu nie działa.Jest jeszcze opcja podłączenia silnika na "krótko" .W tym przypadku musiałbyś się posłużyć schematem elektryki.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie ma wcale iskry :( Napisałem więc do sprzedającego reklamację. Mam nadzieję, że solidna firma i nie będzie żadnych problemów jak to czasami bywa.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Do Twojego skutera potrzebny jest Moduł DC-CDI (prąd stały) a Ty robiłeś próby na module wersja AC i kto wie czy jeszcze czegoś nie uszkodziłeś.

Tytuł:
*

Pojazd:
I wreszcie konkretna wypowiedź. To nawet się zgadza bo tak jak pisałem w serwisie coś wspominali, że pobiera zasilanie z akumulatora podczas gdy te moduły co zamawiałem z cewki. Tylko nigdzie nie potrafiłem znaleźć tej informacji więc zamawiałem kolejne moduły teoretycznie dedykowane pod mój silnik. Niestety nigdzie wzmianki o zasilaniu nie było :(

Firma chce pieczątkę z serwisu, że moduł niesprawny. Będę się musiał wybrać do tego serwisu. Może w ciągu pół roku dostali tą przesyłkę z modułami i przy okazji niech sprawdzą te co kupiłem...

Ja już załamany jestem tą sytuacją, niedługo ten skuter z klifu zrzucę to może wreszcie przekroczy 60km/h :D Jeszcze do kolegi może jutro pojadę zobaczyć czy u niego jest iskra bo być może chce oddać na reklamację sprawny moduł, który nie działa u mnie bo mam inne zasilanie :(

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]