Dzisiaj jest 02 gru 2024, 3:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witajcie!

Jako iż nie znalazłem odpowiedzi na dany problem postanowiłem iż napiszę do Was w tej sprawie.

Mianowicie w tych paściach występuje problem ze światłami - dokładniej ujmując światła mijania - krótkie. One są główną przyczyną problemu, jak wiadomo niektóre skutery posiadają takie cuda dodatkowo wyłączenie oraz przejście na postojówki.

Zaczynając od początku kostka która znajduje nad starterem elektrycznym jakoś średnio działa - może dlatego że jest to zrobione na "odwal się" - robione na krótko. Wszystkie kable są tak jak w oryginale lecz w pewnym momencie kabel "obcy :lol: " wtrąca się całkowicie kabel którego tam nie powinno być, po wyrzuceniu go światła ani nic nie działa, jeżeli chodzi o światła przednie. Gdy jest z powrotem światła z przodu i światełka w lusterkach działają. W czym może tkwić problem? W kostce? Osobiście myślałem aby uciąć jakiś odcinek tych kabli i wrzucić całkowitą nową kostkę na początek nie zmieniając przy tym jak na razie kostkę - wejście do przełącznika na inną bez cudowianek.

Wygląda to tak :

Obrazek

Jakieś rady z tym związane? Ewentualnie co sądzicie o tym co opisałem?

Sprawa kolejna to to iż kierunkowskazy mrugają to świecą, po zmianie akumulatora co utwierdziło mnie w przekonaniu że przerywacz kierunkowskazów nie pracuje tak jak powinien - choćby to że po dotknięciu jest dosyć ciepły - nawet nie trzeba używać przyrządu do zmierzenia napięcia. No chyba że jestem w błędzie :D

Kolejna sprawa to taka - brak mi pomysłu w miarę racjonalnego - dlaczego nie działają światła krótkie tylko długie. Po przerzuceniu na krótkie na przełączniku światła gasną całkowicie, a gdy wrzucę długie zapalają się natychmiast. Jedyne co mi świta to coś z przełącznikiem bądź regulatorem napięcia. Jakieś pomysły?

I ostatnia sprawa to taka : Od czego te połączenia ?! Bo mi brakuje pod to jakoś kostek chyba że z pospiechu nie zauważyłem :) .

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc :wink:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Okei Panowie - na razie brak odpowiedzi więc zacząłem działać powoli.

Jako iż elektryka jest widzę w kilku kawałkach - można zmieniać miejscami więc postanowiłem zmienić całą elektrykę przednią - najbardziej wykombinowana i do tego przerywacz kierunkowskazów. Zobaczymy co z tego wyniknie - miejmy nadzieję że przynajmniej parę problemów rozwiąże :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A więc odkopać trzeba bo trupostrzał stoi od tego czasu u mnie i zajmuje mi miejsce na kolejne sprzęty

Wyciągnąłem go dzisiaj i chciałem dokończyć robotę ale... Od czasu gdy stał jeszcze bardziej sie zj**... . Aktualnie nie działają światła przód i tył, kierunki, rozrusznik i jednym słowem full serwis... Nie wiem, pomyślałem, rachunek nie opłacony prądu nie ma i skończyło się moje grzebanie na dziś w 15 min :P

Wyczyszczona masa, na innym aku sprawdzane i nic. Sprawdzałem bezpieczniki, jeden wygląda jak dla mnie nie ciekawie jedno kółeczko ( bezpieczniki takie okrągłe podłużne ) po prostu została w jednym z wejść. Inny moje propozycje regulator napięcia lub cewka..

Propozycje? :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]