W obu przypadkach problem z kablem, chyba wszystkie dokładnie posprawdzam -.-"
Miałem pomoc od kolegi (:
Wcześniejszy opis / problemy
Witam. Jestem właścicielem SYm Jet'a Euro x 50. Mówiąc wprost zauważyłem że mój obrotomierz jak i prędkościomierz miewają ostatnio fochy, tj.: Na wolnych obrotach prędkościomierz leniwie się rusza, czasem odpowiednio wszystko wskazuje dopiero po chwili jazdy ( zazwyczaj 100m, czasem trochę więcej ). Natomiast prędkościomierz ma fochy i jak przestanie wskazywać prędkość to moge jechać tylko na wyczucie, a leżąca wskazówka mnie w sumie dosyć wkurza. Jakiś czas temu wszystko działało normalnie, zmiany oraz fochy zaczeły się po podłączeniu lamp przednich na krótko, raczej nie ma to dużo do gadania ponieważ wszystko potrafiło grać ze sobą wspaniale. Ma ktoś może jakieś pomysły ? <: Aku jest w sumie dosyć nowy (1 rok) ale z tego co widze to padnięty ( często musze odpalać ze stopki )
Na życzenia ew. zdjęcia danych fragmentów czy co tam trzeba będzie D:
[Nie znalazłem takiego tematu przez opcje szukaj, jesli był to ten do kosza i poprosiłbym linka na PM :3 ]
Edit: Podaładowałem aku i w sumie bez zmian. Za to zauwazylem ze mam zamienione światła długie i krótkie... będzie lutowania :d
Jeśli ma ktoś jaikolwiek pomysł, co sprawdzić / dla czego licznik nie działa to prosze podać (:
----------------
Uporałem się z licznikiem i w końcu działa, był problem z przewodem... Pozostaje tylko - dla czego obrotomierz wskazuje ilość obrotów tylko gdy mu sie chce, poza tym nigdy nie przekraczały one 6000 a teraz dochodziły i do 8000. Jak mozge sprawdzić czy obrotomierz jest dobrze podłączony ?
[center]DO ZAMKNIĘCIA[/center]
Ostatnio zmieniony 07 cze 2013, 14:23 przez Lunaversity, łącznie zmieniany 6 razy
|