Dzisiaj jest 29 lis 2024, 19:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam,koledzy i koleżanki :cool:
Posiadam skuter KEEWAY ARN 50 cm 2T z 2009 r o przebiego 10tys km i wydaje się być odblokowany (ślepa kiszka, tuleja na wariatorze,dysza w gaźnika standard tj.fi 60)
Gaźnik czyszczony-wyregulowany,filtr i świeca nowy/a.
Mam taki problem i proszę o poradę mianowicie:
Jadąc dosłownie chwilę z max prędkością (ta wynosi w porywach do 70km/h) skuti przerywa zwalnia itp historie i gdy w tym momencie odpuszczę manetkę i poruszam kilka razy to załapuje i jedzie dalej (po tym fakcie- już nie próbuję jechać z max speed..)
Gdy go przytrzymam nie reagując wskazaną wyżej manetką to zatrzymuje się, gaśnie i już nie odpali..mimo że ma iskrę (ale sucha świeca...), dodam ze w tym momencie jest prawie cały zalany filtr paliwa-tak jak by nie schodziło dalej..
Gdy jeżdżę normalnie czyli max do 55km/h nic takiego się nie dzieje i jestem pewny że wrócę do bazy-nie pchając go...
To co sprawdziłem do tej pory to tak jak wyżej opisałem oraz dodatkowo podniosłem o 1 ząbek iglicę zwiększając poziom paliwa w komorze pływakowej..Paliwo pompuje pompka
I jeszcze jedno-aby go zapalić na ciepłym silniku potrzeba dać duużo gazu i łechtać..,natomiast na zimnym pali od strzała nie dotykając manetki!
Co to może być za licho.

Ostatnio zmieniony 21 maja 2013, 13:48 przez grzybus82, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
ktoś podpowie?

Tytuł:
*

Pojazd:
Panowie jest ciągle to samo..czy to może być zaworek iglicowy blokujący dostęp paliwa do komory pływakowej? bo zachowuję się taj jak by nie miał paliwa.Dodam że paliwo w filtrze paliwa stoi i przy każdej próbie uruchomienia tam przybywa tak jaby nieschodziło to gaziora...pomożecie!>?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sam sobie odpowiedziałeś sucha świece za mało paliwa podreguluj gaźnik :) Podnosząc iglice mistrzu zmniejszasz dawkę paliwową.. Poczytaj trochę po forum a później pisz takie śmieszne posty :mrgreen: :mrgreen:

Stunt sucz ^^

"Nigdy nie kładz kasku na ziemi... bo bliżej do piachu!"
http://www.facebook.com/WarkotStuntTeam

Tytuł:
*

Pojazd:
Zaran. pisze:
Podnosząc iglice mistrzu zmniejszasz dawkę paliwową.. Poczytaj trochę po forum a później pisz takie śmieszne posty :mrgreen: :mrgreen:

Zabezpieczenie iglicy dałem na niższy ząbek- wtedy dostaje więcej paliwa, bo iglica jest wyżej.Więc nie wiem czy ty dobrze to rozumiesz..
ale dzięki za chęci!

spróbuje na dniach wymienić zaworek iglicowy w komorze pływakowej i pływak i może to coś da.Pozdro

Ostatnio zmieniony 18 cze 2013, 13:48 przez grzybus82, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
grzybus82, Dobrze że ty to dobrze rozumiesz. Jeżeli podnosisz czyli zabezpieczenie dajesz na ząbek "wyżej" zmniejszasz dawkę paliwa natomiast jak "opuszczasz" zabezpieczenie na ząbek niżej to zwiększasz dawkę paliwa. Tak dla jasności. :mrgreen:

Stunt sucz ^^

"Nigdy nie kładz kasku na ziemi... bo bliżej do piachu!"
http://www.facebook.com/WarkotStuntTeam

Tytuł:
*

Pojazd:
Regulacja gaznika ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]