Dzisiaj jest 26 lis 2024, 6:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: K-Focus
Witam, z racji tego, że wymieniłem cylinder w swoim Focusie na wiekszy czyli 70ccm i mam problem z ustawieniem gaźnika. Przy wymianie cylindra wleciał również wariator Stage6 z rolkami i sprężyną która była w zestawie. Wrzuciłem do seryjnego gaźnika najpierw dysze 85, nie chciał się wkręcać wysoko na obroty, następna dysza 95 było lepiej ale to rownież nie to, przy równym przekręcaniu manetki wkrecał się ale nie liniowo, lekko przerywając. Dzisiaj wrzucilem dysze 100 i ustawiłem wszystko tak jak trzeba, skuter odpala, chodzi na wolnych, wkreca się na wysokie obroty, ale bez filtra powietrza ;/ jak założe filtr to zachowuje się jakby odcinał zapłon przy danych obrotach. Filtr jest stożkowy 35mm i na 50ccm nie bylo z tym problemu ;/ Powie ktoś coś mądrego? Jakieś sugestie? Potrzeba wiecej powietrza i dlatego się dusi na stożku?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Wiekszy gaźnik... Pewnie w oryginale masz 12-14 mm.

*

Właśnie wróciłem z garażu, okazało się ze gaźnik był zabrudzony ;| wrzuciłem z powrotem dysze 85 i stożek i hula aż miło ;) Teraz czekam za wydechem Stage6 pro replica i gaźnikiem tec 19mm ;) zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

*

Pojazd:
Polecam Ci kupić jeszcze wario Stage6 Sport Pro, łatwiejsza regulacja i bestia się zrobi ;)

*

No właśnie mam wario stage6 sport pro z rolkami z zestawu (5gr) i sprężyną medium i jak narazie skuter idzie 60km/h i nie wiecej ;/ nie wiem co jest grane, w sprzęgle sa zielone sprężynki hebo, i powiem szczerze ze jedzie gorzej niz stara 50tka. Mam takie wrażenie jakby te sprężynki były za miękkie bo na początku skuter ma wysokie obroty a nie wyrywa odrazu z miejsca i od 0 do 40 jakoś tam się odpycha a później z trudem dobija do 60 i stoi. W planach jest gaźnik 19mm i wydech stage6 pro replica więc może się coś poprawi ewentualnie po regulacjach. Jakieś pomysły co do setupu? Jakie sprężynki? Rolki?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]