Dzisiaj jest 27 lip 2025, 12:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. http://images41.fotosik.pl/51/449e13fd3b38d4b0.jpg bazujac na tym zdjeciu gaznika. Mam taki problem poniewaz srubka B jest dokrecona na max'a a skuter nadal odpala i chodzi na niskich obrotach a nie powienien prawda ? czy to moze byc wina gaznika czy skuter bierze paliwo z innego miejsca ? Aha i gdy jade to czasami strzela z wydechu,spadna mu obroty i zgasnie po chwili go odpale i jest normalnie moze byc to wina fiksujacego modulu ? bo gdy postawilem go na glownych stupkach i dalem gaz na maxa to tez zaczol strzelac a gdy zmienilem modul to juz nie strzelal (oba moduly zablokowane) czy mieszanka jest za duza ? zaznaczam ze srubka B byla caly czas dokrecona.. Skuter : CPI Oliver po szlifie z wymienionym wario na sportowe i wydechem Tecnigas. Bardzo prosze o odpowiedz.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do tego żę śróbka dokręcona to napewno do końca nie blokuje przepływu.
A co do strzelania z tłumika to raczej wina rozregulowanego gaźnika.

Tytuł:
*

Pojazd:
no dobrze ale skuter utrzymuje normalne obroty pracy silnika nawet gdy srobka A jest odkrecona o 0.5 obrotu to chyba nie jest normalne.. gaznika nie ustawialem ja, dalem go mechanikowi bo mi sie nie chcialo w to bawic ^^ a modul ktory fiksuje raz daje mozliwosc wejscia silnikowi na wysokie obroty lecz nagle mu ''odbije'' i zmniejszy obroty a dawka paliwa jest wieksza na wiekszych obrotach i moze to jest przyczyna strzelania z wydechu ??

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]