Dzisiaj jest 29 lip 2025, 22:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Od jakiegoś czasu czytam tematy odnośnie wyboru wria do silnika CPI/keeway. Na odstrzał wybrałem 3 moim zdaniem najlepsze wariatory- Hebo NG, Malossi Multivar i Polini SC. Na ich temat znalazłem takie infa:
Hebo NG- najlepszy z trójki aczkolwiek trudny do regulacji, która będzie kosztować więcej od pozostałych.
Malossi Multivar- miejsce drugie. Łatwy w regulacji, lecz przeczytałem, że nie da on w moim silniku aż tak dużego skoku w prędkości(nie wiem czy to prawda). Wiem, że Multivar to przyspieszenie, ale niektórzy pisali o dużym wzroście V-max'a po wymianie na niego.
Polini Speeed Control- miejsce trzecie. I tu pies ;pogrzebany. Nie mogłem znaleźć o nim zbyt dużo informacji. Jednak użytkownicy tego waria chwala go. Tu moja prośba do Was, o napisanie co nieco o nim.

Teraz moje oczekiwania od wariatora. Sama wymiana nie powinna być zbyt trudna i kosztowna, gdyż nie mam czasu, funduszy ani możliwości na zabawę z nim(w takim razie Hebo odpada). Drugie kryterium Spory przyrost mocy i V-maxu. Nie chcę bowiem kupowac waria tylko i wyłącznie dla przyśpiechy lub V-maxu. Czytałem, że w CPI/keeway nie bedzie po wymianie dziur w przyspieszeniu i wzost v-maxu(bo pasek w seryjnym nie wspina się do końca czy coś). Trzecim i ostatnim kryterium jest cena, ale to mało istotne :D

W takim razie jaki wariator mipolecacie. Proszę o uwzględnienie informacji wymienionych wyrzej i napisanie opinii oraz uzasadnienia.
Pozdrawiam.

edit:
Dodam, że prawdopodobnie w późniejszym czasie zostanie dokupiony wydech tecnigasa- Next-r.

[center]Obrazek[/center]

Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 19:40 przez BiałyPiorun, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
naraku jeszcze weź pod uwagę, brat ma, tanio przyrost tego i tego v-max 8 brak dziur w przyśpieszeniu -----------> z racing planet

Tytuł:

Pojazd:
Miałem okazje testować wszystkie trzy wariatory które wypisałeś więc tak Polini jest bardzo dobry jeżeli chodzi o przyspieszenie likwiduje wszystkie dziury w przyspieszeniu ale za to v-max nie zwiększa się za bardzo bo różnicy nie odczuwa się dużej.Następny jest Malossi poprawia znacznie przyspieszenie oraz v-max w zależności od regulacji.Hebo wcale nie aż tak trudny w regulacji wystarczy twardsza sprężyna centralna i sprężynki niebieskie Hebo i rolki najlżejsze z zestawu przyspieszenie jest takie samo co na malossi ale prędkość jest większa i skuter jest bardziej elastyczny w każdej partii obrotów jeżeli zależy Ci na dużo większej prędkości to albo Malossi albo Hebo .

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0
ml?source=oo

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najpierw lepiej wymienić wydech więcej daje no ale jak chcesz :)

gas box: Malossi
wydech: Tecnigas Next-R
sprzęgło: TEC Racing 107
dzwon: TEC 107
wario: Hebo NG
pasek: Hebo kevral
przeciwtalerz: Hebo
dociskowa: Hebo czarna
sprężynki: Hebo czerwone
rolki: 4,9g
dysza: 60

Ściągam blokady w skuterach pisać na PW - okolice Tarnowa

Tytuł:

Pojazd:
zdzich_15 pisze:
Najpierw lepiej wymienić wydech więcej daje no ale jak chcesz :)

Wydech z wariatorem daje świetne połączenie.

ml?source=oo

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
A jak by jeszcze do tego cylek, to rakieta... ;P

Cytuj:
ZA MAŁY DZWON SPRZĘGŁA !Zalozylem orygianalny i jest ok. Bede musial troche pokombinowac zeby ten WingCooler pasowal ;)

KLIKNIJ!! KEEWAY MATRIX

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak tylko ja jestem zielony w tych sprawach i nie wyreguluję Hebo bo nawet nie wiem gdzie jest centralka :P Na razie planuję tylko wario bo z seryjnego nie można wyciągnąć całej mocy silnika. Wydech to później. Co do cylka to będzie za duże spalanie a mi szkoda wydawać więcej na paliwo na skuter niż samochód :)

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CIVIC
Ja mam malossi. Przyspieszenie poprawilo sie nie ma tak zwanych 'dzior' ale prodekosc wzrosla o jakies 5 km/h :/ . Dla mnie zadna rewelacja. Ja bym wzial Hebo NG. Ale nie mialem okazji na nim jechac ani na innym wariatorze. A co do regulacji napisales ze Hebo NG sie trudno reguluje i ze wydasz duzo na regulacje. Dla mnie to co powiedziales jest troche dziwne. Jezeli chcesz zyskac jak najlepsze v-max i przyspieszenie to musisz kupic rolki testowe sprezyny i sprezynki. Więc pod tym wzgledem nie widze roznicy czy kupisz malossi hebo czy polini.

Edit: W regulacji nie bedziesz mial tak duzego problemu. Jest to kwestia silnych nerwow i wolnego czasu. Spręzyna centralna jest w sprzegle Sprezynki tez ;] Nie ma wiekszych problemow zeby je wymienic. A znowu takich duzych problemow z wyregulowaniem Hebo NG nie bedziesz mial wydaje mi się.

Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 16:08 przez wiq_27, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wiq_27, wiesz dla czego wzrosło ci tylko 5 km/h bo masz za ciężkie rolki zmien je a poczujesz różnice :) ( ja mam 5.5g )

Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 16:08 przez vegetto, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

vegetto, i ile Ci jedzie ? Mialem dzisiaj zmienic ale jzu nei mam sily bo robilem inne prace przy skuterze. Zalozylem od razu takie ciezkie bo sie zdenerwowalem bo na 4.1 slizgal mi sie pasek ;/ Ale teraz mam centralke medium to mysle ze nawet na 4.1 powinnien smigac. Ale dzieki za poomysl ;] Jutro na pewno sie tym pobawie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wiq_27, tera ci nie powiem ile bo mam rozebrany tlumik bo zakladam tecnigasa next-r ale bedzie napewno mi jechal 80-85 Max :] a centralna zostaw medium.

Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 16:20 przez vegetto, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Guzik prawda założyłem lżejsze rolki 5,1 g i ślizga się pasek znowu :/ Nie wiem o co to chodzi. Może te rolki polini są jakieś niedorobione :[ Ale nie wydaje mi się. Nawet na centralnej średniej przy 5.1 slizga sie pasek. Dla mnie to szok. A jak ty masz taki tłumik to chyba normalne, że założysz lżejsze rolki...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
to sam juz nie wiem jak zaloże dam odpowiedz :)

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 10:04 przez vegetto, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja mam 3.7 poliniego i nie ślizga mi się pasek wgl. może masz już taki pasek wytarty ?? słyszałem że to malossiego rolki 4/4.5g się pakuje a cd. regulacji hebo ng, no cóż... trzeba się bawić ale jak już byś to zrobił to masz satysfakcje że podołałeś temu, osobiście brałbym malossi ale wybór należy do Ciebie :]

Peugeot 406 :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

sieku, ty chyba nie masz multivara ? A pasek kupiłem nowy polini race jak w podpisie. Wiesz mam go tydzien wiec nie sadze zeby sie wytarl ;D. Ale mam kolejny problem po przejechaniu 5 km skuter sie tak grzeje ze nie da sie nim jechac :/ Musze narazie zalozyc stary wariator... a jak uzbieram 550 na sprzeglo i dzwon to zaloze malossiego. Bynajmniej wydaje mi sie ze jest to wina dzwonu i sprzegla.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
to kup przeciwtalerz jakiś dobry :)

Keeway Sport ! :D

Wejdz i zobacz Maline ! :cool:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie a mógłby mi ktos taki kosztorys zrobić co ile będzie z regulacją, przesyłko na allegro(mniej więcej) kosztować. Chodzi mi o MUltivara i Hebo :P

Edit:
wiq_27, napisałeś że regulacja to kwestia mocnych nerwów i cierpliwości a sam nie masz siły już do tego. Osobiście też jestem niecierpliwy :)

[center]Obrazek[/center]

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 17:00 przez BiałyPiorun, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Wariator Hebo Next Generation 256,90 zł
Sprężyna Hebo niebieska +60% 30 zł
Sprężynki sprzęgła niebieskie 24,99zl
+ koszt wysyłki czyli jakieś 20zł za wszystko zapłacisz około 331,89

ml?source=oo

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A może być tak, że dadzą oni wszystkie te sprężynki i wario w zestawie? Czy jest możliwość takiego dobierania? A i czy jakieś rolki do Hebo dają, które mogłby zostać? :P

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
też się zastanawiam na Hebo NG tylko że chyba uzbieram więcej i kupie cały zestaw Hebo NG za 350 zł i tam jest już wszystko oprócz sprężynek sprzęgła, ale jak mówicie że na zestawie Hebo nie da się dobrze wyregulować to nie wiem :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna