Dzisiaj jest 28 lip 2025, 18:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema pierwszy raz mam skutera , od jakiegoś tyg , udało mi sie "po okazyjnej cenie" kupić CPI Olvier Sport
Było w nim pare wad
-Pęknięta Czacha
-Siedzenie ( wgniatało się za bardzo )
-Kierunki do wymiany
-Wydech
-Slimak
-Stacyjka ...

A więc tak jak napisałem do wymiany była między innymi stacyjka , ale jednak dało sie go odpalać , bo złamał się kluczyk na tym jak było przekręcone na tym żeby chodził , no więc ale jak bym go wyłączał? skoro kluczyka nie miałem , koleś od którego go kupiłem powiedział mi że są zmniejszone obroty bo nie można było bo go wyłączyć bo by chodził cały czas , powiedział mi że są zmniejszone obroty i jak np. jade nim to po puszczeniu manetki gasł , stacyjke zamówiłem na allegro ma mi przyjść jutro lub za pare dni , ale gdy dzisiaj jechałem na stacje nagle zaczeło go tak jak by dusić tzn nie mógł przekroczyć 20km/h jechałem 50 bo do tylko jest blokada i nagle tak go zadusiło , zachamował i jechał tak z 20 i nie dało się więcej a wydech strasznie trzeszczał jak by coś w nim latało , wydech też juz zamówiłem Ninja Street Cup , a więc nie wiedziałem dlaczego jedzie 20 km/h i nie może tego przekroczyć ,a więc myslalem że to moze przez wydech bo coś tam strasznie trzeszczało no to go odkręciłem i przejechałem kawałek bez tłumika ale i tak jechał tak samo czyli coś tak jak by go dusiło i nie mogl pojechac więcej jak okolo 20 km/h

WIE KTOŚ MOŻE CO TO MOŻE BYĆ :?: ... Proszę o pomoc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź gaźnik, czy z nim wszytsko ok. i czy nie łapie lewego powietrza.

Ostatnio zmieniony 03 cze 2010, 19:27 przez ProgrameR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
wlasnie ojciec mi powiedzial że gaznik jest pewnie zapchany i że przeczyścić trzeba czy coś takiego , stacyjka mi przyjdzie juz pewnie jutro to będziemy w nim grzebać ale wlasnie wczesniej sie chciałem dowiedziec co to może być bo kasy juz nic nie mam na naprawe ^^ . Bo wydech 300 używka i stacyjka 100

Derbi Senda X-Race 09r. Enduro (LeoVince v6 )
Filmik prezentujący motor i moją jazde w terenie
http://www.youtube.com/watch?v=PXtkWks7d6c komentowac :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
To wyszczyść i wyreguluj gaźnik.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
siemka dawid czyszczenie gaźnika to podstawa, od razu załóż filtr paliwa koszt kilka złoty.

Honda NSR 125 <3

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
no siema michał xD ^^ aleś mnie dorwał ;P , dobra kontunuacja tematu,gaznik wyczyszczony i nic nie dało ,tak jak pisałem jechał max 20km/h aż wkoncu stanął i przestał odpalać , a więc okazało się że gdy zawiozłem go do mechanika to mi powiedział że nie ma śruby do regulacji powietrza i przez to nie odpala ,czyli zgubiłem gdzieś jak jechałem , odkręcona była za bardzo i wypadła , ale możliwe jest to że bez tej śruby jechał 20km/h ? że w ogóle jezdził ? ... bo tą śrubę już zamówiłem ale nie chce żeby sie okazało że jak już ją założymy to sie okaże że to nie to i jest jakas inna wada.

Derbi Senda X-Race 09r. Enduro (LeoVince v6 )
Filmik prezentujący motor i moją jazde w terenie
http://www.youtube.com/watch?v=PXtkWks7d6c komentowac :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]