Dzisiaj jest 20 lip 2025, 22:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!
Jestem tutaj nowy, ale każdy kiedyś zaczynał :wink:
Proszę o opinie- najlepiej z własnego doświadczenia na temat skuterka SYM Jet Euro x, co powiecie na ten temat?
Dodam, że to rocznik 2008 kupiony na początku tych wakacji (2010) z 3letnią gwarancją po dużym upuście (znajomy jest właścicielem salonu) za 3200 pln.
Mam przejechane 950 km, staram się go docierać, nie katować- zwykle jeżdżę 40-42km/h, a na przeglądzie po 1000km ściągam blokady.
W może nie najbliższym czasie, ale kiedyś planuję tuning mechaniczny, jestem laikiem i już na wstępie się do tego przyznaję, Myślę, że w pierwszej kolejności będe wymieniał tłumik, ale prosze o porady co i jakie wymieniać.
Zależy mi na mocy, kulturze pracy (żeby części były kompatybilne i nie przeszkadzały jedna drugiej, że tak powiem :P)
Wiem, że części do tajwańskich skuterów nie są tak dostępne jak do europejskich lub tym bardziej chińskich, ale myślę, że da się coś znaleźć ;>

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to ja bym na początek proponował wydech i wario. Wydech leovience zx lub yasuni r lub z. Wariator mallosi multivar. Później jakiś cylinder 70ccm, np. s6 streetrace. Później jeszcze gaźnik i sprzęgło i powinno być całkiem przyzwoicie :)

Tytuł:
*

Pojazd:
mumin124 pisze:
No to ja bym na początek proponował wydech i wario. Wydech leovience zx lub yasuni r lub z. Wariator mallosi multivar. Później jakiś cylinder 70ccm, np. s6 streetrace. Później jeszcze gaźnik i sprzęgło i powinno być całkiem przyzwoicie :)

Zaokrąglony koszt tych wszystkich części?

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja mam symka jet euro x50 2009rocznik 3 lata gwarancji ale za 3.5k ;p zdjalem blokaqdy po 399km i jade na prostej v-max 75 a na przyspiesznei tak do 55 biore aeroxa i speedfighta ;p ale potem on mnie bierze ;d tez mysle nad tuningiem ---> nadkole, wydech, wariator ;d mam nadzieje ze sie uda z wariatorem bo jeg nie jestem pewien

Tytuł:
*

Pojazd:
Ile on Ci pali ? I czy w czasie pierwszego 1000km zarł olej jak po****ny? Ja mam 950km i juz ze 3l poszlo lub naweet więcej, a pb95 pali mi duuużo ponad to co podaje producent, dodaje ze mam zablokowanego

Tytuł:
*

Pojazd:
no wiem ale tak jest na dotarciu niestety :D jak ktos ma zamiar robie tuning to niech pisze bo sam chicalbym wiedziec jak to wyjdzie :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]