Dzisiaj jest 24 sie 2025, 17:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Pisałem o tym w poszczególnych postach ale postanowiłem założyc temat bo mam nadzieje, że pomożecie. Otóż mam Keewaya Hurricane z 2007 roku odblokowany idzie 60-70km/h ze spotrowym wario hebo ng. W regulacji zastosowałem rolki 4,9g, sprężynki sprzęgła niebieskie hebo (ale wiem że to tylko obroty na strcie są większe) i centralka z tych co miałem najleprza okazała się seryjna. Problem jest taki że skuter ma strasznie słabe przyśpieszenie naprawde. Próbowałem rolkami lżejszymi 4,1 i 3,4 i centralki hebo +50 i +60%. Przy tych kombinacjach było dużo gorzej niż na serii. O jakieś 5km/h prędkośc poprawiła się właśnie przy rolkach 4,9 i centralce seryjnej (ale tylko z górki :( ). Po prostej jest to samo. Gdzy jade tak v-maxem to obroty silnika są bardzo niskie. Silnika w ogóle nie słychac tylko tłumik troche. I się zastanawiam nad wsadzeniem rolek tak z 4,6g to wówczas obroty powinny nieco pujśc w góre z czym razem może v-max i przyśpieszenie.

Jeśli chodzi o gaźnik to może byc przyczyna słabego przyśpieszenia. Bo próbowałem kombinacje z dyszami i zwiększeniem powietrza i nic to nie dawało oprócz większego spalania. Wolne obroty skuter ma dobre i ładnie chodzi. Ale problem tkwi w tym że ta (śróbka w gaźniku bliżej filtra powietrza) ma zryty gwint tak że nie da jej się pokręcic. Ona jest maksymalnie wykręcona o jakieś pół obrotu. Dawkę paliwa mam ustawioną pół na pół. Ale nic się nie zmienia przy zwiększeniu lub zmniejszeniu jej. Jak moge ją wyciądnąc z gaźnika tą śróbkę od regulacji? Wtedy kupie nową i mógłbym pokombinoac powietrzem bo tak to robiłem to domowym sposobem. Wkładałem w tą gumową rurkę podkładki aby zmniejszyc powietrze i wkładałem podkładki gumowe o troszke większej średnicy od tej rurki ale najlepiej zawsze było na serii. Filtr paliwa próbowałem wadzic o większej przepustowości i też nic. Dodam że skut dosyc mało pali bo na całym baku (5,5l) zrobie sam jakieś 190km. To mało jak na 2t. Trochę się rozpisałem mam nadzieję że zrozumieliście. Proszę was o pordy co mogę zrobic w regulacji aby poprawic osiągi. I odrazu mówie że nie zamierzam kupywac żadnych wydechów, cylków itp. Wiem że wario nieco poprawia osiągi i to mi wystarczy przy dobrej regulacji bo 60 po prostej to mało trochę :( . Piszcie o każdej porze na gg 23383441. Dzięki!

Sprzedam części do skutera (do regulacji napędu i gaźnika)

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 18:34 przez grzecho142, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wypowiadajcie się co o tym myślicie!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Keeway Flash '07 | Corolla E12
Jak dałeś te podkładki na wario?

Motoforce 50cc, Tecnigas Next, Malossi Multivar (hebo niebieskie +1500rpm, hebo +60, pasek Polini Speed)
v-max 70km/h GPS | 3,5l/100km
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jedną trzeba za wariator tam z tyłu ona tylko zapobiega przetarciu wariatora. I jedną taką malutką dałem przy tulei. Ale na forum pisali żeby ją dac przed zbierak i próbowałem i nic to samo. Tu problem tkiwi w ciężkiej regulacji mego silnika zarówno napędu a gaźnika to nie wiem czekam na odpowiedzi. A ci te wario malossi coś dało?

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2010, 12:00 przez grzecho142, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z tymi podkładkami to masz podobną sytuacje jak ja, też dałem dwie to tylko było gorzej po założeniu tego wariatora niż na serii. Teraz mam jedną daną tylko pod zabierak ale jeszcze spróbuje całkiem je zlikwidować bo jest muł. Tobie też radze wywalić wszystkie te podkładki i o ile nie bedzie luzów to spr jak sie wtedy zachowa. A mi wario dodało jakieś 5km/h ale krótki pasek mam i leci mi jakieś 70km/h.

Motoforce 50cc, Tecnigas Next, Malossi Multivar (hebo niebieskie +1500rpm, hebo +60, pasek Polini Speed)
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No mój leci 70 ale z górki ostrej. Tak po prostej z 60. A po zmiane centralki odczółeś w czymś różnice na leprze? Bo też mam taką w domu ale po załżeniu nic nie zmienia

Tytuł:
Awatar użytkownika

Od razu jak zmieniałem wariator to zmieniłem też sprężyne i sprężynki, ale bez sprężyny skuter przymulasto przyspieszałby i mógłby pasek sie ślizgać. Jak masz sport wario to sprężyna 50/60% Hebo lub inna o podobnej twardości będzie odpowiednia. A te podkładki też mają znaczenie i to spore, jak źle je dasz to możesz mieć tak jak ja na początku że ledwo ruszyłem i już full obroty, albo że wario nic ci nie da etc.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2010, 17:41 przez gmitrajt01, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No z centralką to komedia jest bo na hebo +60 jest tak samo jak na serii a na +50 jest gorzej o 5km/h niż na serii. I nie wiem jak wniosek wyciągnąc. :|

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]