Dzisiaj jest 02 sie 2025, 16:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jutro jadę oglądać Aprilie rs 125 z 2007roku i powiedzcie mi na co zwracać uwagę?
Co tam padało itp. Wiem, że to głupie, ale po prostu na jednym skuterze się już przejchałem, ale tego sprawdzić. Za takie pierdoły na wejscie 500zł(uszczelki pod głowicą itp)

EDIT: O kurcze. Sorki, bo nie wchodizłęm w ten temat supermoto i nie wiedziałem, że to samo pytanie. :lol:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=809767 <----- APCIA RS 125 <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1330010#1330010 Can-am 800

Ostatnio zmieniony 15 sty 2011, 20:08 przez Miki1996, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Sprawdz pierwsze ogolnie po gorze czy plastiki nie sa polamane itp. Czy rama nie jest gdzies pospawana lub krzywa. Pozniej zobacz czy czasami wlasciciel nie rozgrzewal motoru wczesniej zeby lepiej palil. Jak bedzie cieply to moze oznaczac ze specjalnie go wczesniej przepalal. Nastepnie mozesz pobawic sie biegami czy wszystkie dobrze wchodza np. z luzu na 1 i pozniej na 2 i to samo tylko ze odwrotnie. Jak bedziesz na niej jechal to sproboj puscic kierownice czy nie sciaga motor, jesli sie boisz to wjedz w kaluze i zobacz czy nie zostawia 2 slady. Jesli beda drobne obtarcia na plastikach czy cos to sie nie zrazaj od razu ;) Wazne zeby mechanicznie byl sprawny. Plastiki zawsze mozna probic i jest to napewno tansza sprawa niz wymiana skrzyni czy cylindra i tloka.

Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.

Tytuł:
*

Pojazd:
posprawdzaj stan napedu całego bo to nie tani wydatek ksiązke serwisowa jesli posiada zobacz co było robione itp oczywisic eopony czy bardzo nie przytyrane no a reszte to ci kolega na górze odpowiedział a no i czy równo pracuje silnik i czy sie ładnie wkreca na obr mozesz nawet dac do konica manetke zobacz do ilu wchodzi to sa wysoko obrotowe silniki wiec daj mu pozycz troche swoim zyciem :P zobacz na youtube na ile takie apki sie wkrecaja obrotów max i zobacz jak szybko ogolnie patrz na wszystkoi czy łozyska nie szumią ani nic

Tytuł:
**

Pojazd:
adikSR pisze:
Weź go odpal niech cały czas chodzi na odpalonym silniku, sprawdź czy wszystkie biegi dobrze wchodzą, sprzęgło czy dobrze bierze. Zobacz jak wkręca się na obroty i z nich schodzi :) To tyle jeśli chodzi o silnik. A reszta to wiadomo hamulce, koła : )

Ja jak kupowałem skuter to przed wyjazdem 3h dzwoniłem do kolesia żeby wgl go nie odpalał sam go sobie rozgrzeje : ) fakt odpalił za drugim kopnięciem chwilę poczekałem z ssaniem i wszystko ok. Pierwsze co sprawdź czy silnik nie jest ciepły bo może coś nie tak z nim i go rozgrzewał koleś.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]