Dzisiaj jest 13 cze 2025, 11:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jaki skuter
Zbanowany

Pojazd:
Siemka mam pytanie na wiosnę od wujka na 17 mam obiecane 1000E czyli +- 4000zł i tu mam dylemat czy kupić sobie skuter np sr 97-99 czy roxa do 2000-2500 i resztę w full tuning włożyć czy lepiej szukać do 4000 jakąś TZR czy RS nie chcę SM typu senda bo wolę coś ala ścigacz;p będę jeździł do szkoły i do dziadka ale nie chcę powietrzaka ze skuterów tylko LC do szkoły i z powrotem ok 30km mam więc mało do dziadka 8 w stronę a więc mało ale jakiś zlocik czy coś. Jedyne czego się boję to biegów w mieście jak to jest w korku bo ścig 50 to nie skuter ze tylko gaz da się między autami przeciskać czy nie za bardzo?

LwG

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
Ja bym brał jakąś biegówkę

Tytuł:

Pojazd:
Skoro chcesz "tuningować" to kup uszkodzoną sr albo roxa i zrób na dobrych częściach :)
Chyba ze chcesz biegi:) Fajna sprawa lecz to nie sześć seta i tak częsta zmiana biegów w 50 to na dłuższą mete żadna frajda :P cały czas spędzasz w mieście???

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Ostatnio zmieniony 08 lut 2011, 15:57 przez przemek.99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
przemek.99, jestem ze wsi i od września do szkoły jeździłem skuterem do śniegów i czas na zmianę albo w skuter 2t markowy albo biegi;p jeździłem sporo na biegach w innych motorach typu wsk175(4 biegi) mz etz 251 (5 biegów) mam swoją wsk 125 (3 biegi) motorynki jawki itd ;p ale po wsi i po polach nie wiem czy w mieście nie będzie mi się dobrze jeździło;p korki raczej nie spotykane ale czasem są.

LwG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie bój się biegówki, mi się tym o wiele przyjemniej jeździ niż skuterem :).

Obrazek

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Zależy od wielu rzeczy :) Jak wolisz wygode to bierz skuter wiadomo sprzęgło automatyczne i jedziesz a jeśli wolisz co chwile przerzucać biegi to bierz biegówkę.Ogólnie jak bym brał zdecydowanie na biegi bo na automacie mi się już trochę znudziło.Fakt,na automacie możesz jadąc zapalić fajke czy pogadac przez fona,no ale sam wiesz ile z siebie da automat a ile manual.Różnica duza.Jak bym kupił używaną yamahę tzr :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:

Pojazd:
Rs 125/50 :)

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
no nie wiem pisać dalej. A jak z osiągami w rs czy tzr tylko am6 ile realnego poleci i przyjmując że się decyduje na rs albo tzr czyli biegi jakie + i - i jakie spalanie prz jeździe z manetą na maxa i jakie z eco drive. Wiem każdy spala inaczej więcej jak 5 chyba nie wysiorbie?

LwG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Husqvarna Te 610
Ja bym wolał na twoim miejscu biegówkę, zawsze to coś innego niż skuter.

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym biegówkę jakaś:D

"Z Motorem jak z Kobietą: Najpierw pokochaj, zrozum a później rozbieraj "

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner
Weź biegówke. W tej cenie dostaniesz jakąś starszą RSke, TZRke albo Derbi GPR, które ja bym wolał, jeśli byłoby w nowej budzie, bo ma najmocniejszy silnik. Najlepiej z tuningowanym wydechem, a jak nie znajdziesz to sobie z czasem dokupisz ;D

KUPIĘ YASUNI C16 P/G stan bdb

Kontakt: puzon20@gmail.com

Tytuł:

Pojazd:
http://allegro.pl/piaggio-nrg-power-dd- ... 52634.html

1tys Euro i jest twój

Monster nr.3

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
NRG-power, dzięki za ofertę nie będę ukrywał że takie NRG na allegro oglądałem przód śliczny ale tył mi się nie podoba to tak jak w SR factory przód piękny ale tył jakoś mi się nie podoba. Wydaje mi się że jak bd miał już tą kasę to RS/TRZ będę szukał;p a co lepsze GPR czy TZR? RS ma kolega Toperek z forum widziałem apcię na żywo ale hmm śliczna jest ale też tył ma jak "jajko" ;p ale w RS jeszcze fajnie wygląda;p kolega ma sr minarelli jeździłem fajnie się zbiera muszę pogadać z toperkiem może da mi się kawałek przejechać i wtedy się określę

LwG

Tytuł:
Awatar użytkownika

stunter16 pisze:
NRG-power, dzięki za ofertę nie będę ukrywał że takie NRG na allegro oglądałem przód śliczny ale tył mi się nie podoba to tak jak w SR factory przód piękny ale tył jakoś mi się nie podoba. Wydaje mi się że jak bd miał już tą kasę to RS/TRZ będę szukał;p a co lepsze GPR czy TZR? RS ma kolega Toperek z forum widziałem apcię na żywo ale hmm śliczna jest ale też tył ma jak "jajko" ;p ale w RS jeszcze fajnie wygląda;p kolega ma sr minarelli jeździłem fajnie się zbiera muszę pogadać z toperkiem może da mi się kawałek przejechać i wtedy się określę
Jak dla mnie tył tego NRG jest bardzo ładny. Pomijając migacze, które można bez problemu zmienić ta spiczasta lampa jest bardzo fajna, a do tego skutery zazwyczaj na zdjęciach wypadają znacznie gorzej, niż na serio. No ale ja wolałbym biegi :P Tu masz link do przykładowego Derbi GPR: http://moto.allegro.pl/derbi-gpr-50-rac ... 56119.html Jak dla mnie wygląda b.ładnie, lepiej niż tzr i RS w starej budzie, ale znowu RS w nowej to prawie to samo tylko troszkę lepsze lampy ale za 4tyś nie kupisz nowej budy. Co powiesz na to: http://moto.allegro.pl/motorower-skuter ... 44840.html ? Na pewno gorsza, niż ta za 7,5 ale cena mówi za siebie. Wybór jest Twój, ja postawiłbym na TZR rok 2002+ w okazyjnej cenie, albo Derbi GPR nowa buda również w okazyjnej cenie. Jeśli dozbierasz do 5tyś będzie znacznie łatwiej coś znaleźć.

Ostatnio zmieniony 08 lut 2011, 19:11 przez Vexoo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Na początku jak kupisz to może cię nurtować ciągła zmiana biegów.Ale ja już sie przyzwyczaiłem i problemów nie widze.Polecam Derbi,lepsza skrzynia od AM6 przez co ma inną charakterystyke silnika.GPRka w nowej budzie jest cudna!

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
no ale za 4000 nie kupisz może te 4500 bym uskładał więc może coś znajdę. a dlaczego niby derbi ma lepsze skrzynie od am6? a silnik który lepszy?

LwG

Tytuł:
Awatar użytkownika

stunter16 pisze:
no ale za 4000 nie kupisz może te 4500 bym uskładał więc może coś znajdę. a dlaczego niby derbi ma lepsze skrzynie od am6? a silnik który lepszy?

Powodu Ci nie powiem, ale Derbi mają lepsze silniki jak i skrzynie. Wiadomo, że nie jest to jakaś mega różnica bo am6 też są b.dobre.

Tytuł:
*

Pojazd:
Przez tą skrzynie składa się też to że Derbi się lepiej zbiera ale szybciej kończy obroty.W Am6 odwrotnie od pewnych obrotów dopiero sie zbiera i zakręci wyżej.Skrzynie w Derbi są lepsze,tyle wiem :P W Derbi masz seryjnie nicasil,wytrzymalszy ale szlifu w razie zatarcia nie zrobisz(Am6 zeliwo) tyle n temat.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
stunter16 pisze:
no nie wiem pisać dalej. A jak z osiągami w rs czy tzr tylko am6 ile realnego poleci i przyjmując że się decyduje na rs albo tzr czyli biegi jakie + i - i jakie spalanie prz jeździe z manetą na maxa i jakie z eco drive. Wiem każdy spala inaczej więcej jak 5 chyba nie wysiorbie?

Mi najwięcej spaliła 4,5l na 100km. Najmniej wyrobiłem się lekko pow. 3l :). Realne 90 osiągasz na zdrowej serii bez większych problemów. Mi się udało do 105 rozbujać ale trochę to czasu zajęło :).

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]