Dzisiaj jest 06 sie 2025, 10:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Siemka. Jestem w pierwszej klasie technikum informatycznego. Informatykę jako przedmiot ogarniam, przy kompie lubię pracować. Z przedmiotów zawodowych spokojnie mam 4. Chcę iść na studia, tylko właśnie, nie koniecznie informatyczne. Informatyka, to dla mnie raczej przyzwyczajanie bardziej, niż hobby. Np Programowanie w ogóle mnie nie interesuje, tak samo grafika. Z angielskim problemów nie mam, wręcz teraz na lekcjach siedzę i się nudzę :wink: Do fizycznej roboty się nie nadaję xD

Jakie kierunki studiów są "połączone" z informatyką? W jakich kierunkach przyda mi się moja wiedza?

Zainteresowania; Kręci mnie mechanika [obawiam się, że to tylko chwilowe, skuter itd], informatyka, bo w większości rzeczach szybko ją ogarniam i nie sprawia mi trudności, psychologia ludzka to raczej hobby i często zgłębiam psychologię i działania ludzkie, od tak, dla siebie,
marzeniem z dzieciństwa jest iść do policji, lecz nie na krawężnika, tylko za biurko [przyda się infa] lub bardziej interesująco, do ochrony wewnętrznej coś w stylu CBA, tzn tajna policja,
kolejnym marzeniem z dzieciństwa jest architektura budowlana - problem, bo z fizyki leżę i kwiczę, a bez tego się chyba nie obejdzie? za to dobrze ogarniam rysunki techniczne itp.

Można połączyć infę + mechanikę? Policję + infę? Architekturę + infę? Tak, żeby te technikum jakkolwiek się przydało i nie zmarnowało, a skończyć w jakimś niskobudżetowym sklepie składając komputery nie chcę :wink:

Ogólnie, dajcie mi propo, na jaki dokładnie kierunek i specjalizację mogę iść :D

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 1:32 przez JawoR, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ekonomia i finanse polecam

Oddałbym wszystkie wersy za jeden Magika
Dla życia, za życia by tym mógł rap oddychać
26 grudnia bro, 2000 rok
I dlatego nienawidzę drugiego dnia Świąt

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=131453

Tytuł:
*

Pojazd:
Mechanika i budowa maszyn.

Główny nacisk mam na matematykę, fizykę i mechanikę. Jest też informatyka. Wszystko co związane z politechniką niesie za sobą również informatykę więc szukaj tutaj. Jest równiez sam kierunek "informatyka". Resztę zostawiam tobie i google.

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 9:28 przez yasiek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

yasiek, W Twoim kierunku jest wiele rzeczy, które mnie kompletnie nie interesuje, więc odpada.

Leito, Czym konkretnie się tam zajmują?

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR, możesz udezyć w jakąs architekturę bo takm troche przy pc sie tez robi. projektujesz, obliczasz itp. głównie na matme i fizyke sie tam kładzie nacisk a dla informatyka to powinno byc dośc proste. może projektowanie czegoś z mechanika? jeżeli chcesz sie opierdzielac po studiach to idz na informatyke a potem postaraj sie o stanowisko nauczyciela w gimnazjum :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli chodzi o architekturę, studia są bardzo trudne i raczej bez Technikum Budowlanego, ciężko by było je ogarnąć. Chodze do TB i ogólnie jeśli chodzi o matme jest ciężko.. Liczenie belek i innych cudów.. wrrrr.. Ogólnie jest ciężko.

Myśle, że technik to technik, to tylko to, że będziesz miał świadomość, że masz tego technika informatycznego i umiesz co nie co przy kompie zdziałać.. Ciężko coś znaleźć odpowiedniego, połączonego, ale myśle, że nie ma sensu skupiać się tutaj na tym, że musisz wykorzystać tą infe, a to co Cię naprawde interesuje i co chcesz w życiu robić!

Pierd*** System! ZOSTAŃ AGENTEM TOMKIEM!

Sr 50cc -> Sr 70cc & Nrg -> Rs 70cc <3

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobry temat JawoR - RISPEKT jak z Crunchipsów :mrgreen:
Jestem w 3 gimnazjum, do liceum na 100% ide, tylko! Nie wiem jeszcze na jaki profil czy mat-geo, czy biol-chem itd., bo nie wiem na co iść na studia. Lubie rysować, nie sprawia mi to problemu, architektura odpada, bo to jest matematyka a za nią nie przepadam, ale potrafię się zabrać i fizyka... Co do fizyki to kompletnie odpada, także... No nie. Coś z rysunkiem byłoby dobre, odpowiadałby mi projektant wnętrz czy coś w tym stylu albo np. projektant samochodów czy innych pojazdów, kreci mnie baaardzo. Poza tym to hmm coś związanego z komputerami też mogłoby być, gegre w miarę lubię czyli logistyka, nad tym muszę pomyśleć, ale chyba też raczej nie, no nie wiem. Czekam na wasze propozycje.

To nie podpis.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
dawca orgazmów, Na tvn turbo leci program legendy prl'u i tam było kiedyś pokazane jakieś technikum/liceum gdzie projektowało się przyszłą polska motoryzację, niemam pojęcia jak sie nazywa, ale napewno by cię zainteresowało. Mamnadzieje że ktoś kojaży te Technikum/liceum

JawoR, Ja bym na twoim miejscu kładł głównie nacisk na infę i motoryzację. W przyszłosci napewno bedzie z tego kasa a jak wiadomo za 20lat już wiekszość pojazdów na ulicy będzie napędzane energią elektryczną, przy wyborze kierunku trzeba przemyśleć na czym za 10 oraz 30 lat będzie sie trzepać kase jeżeli nic nas nie wytępi.

Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, 3:19 przez DR_Evolutio, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

DR_Evolutio, No ale co konkretnie z tym połączeniem infy i mechaniki? Co mógłbym robić? :mrgreen:

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki AP 70
Mechanike i informatyke można połączyć w przyszłości pracując w jakims dobrym warsztacie bądź w stacji kontroli pojazdów. Wiesz..wyważanie kół itp...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR, Mam podobna sytuacje do twojej bo chodzę do 2 klasy technikum i tez na technik informatyk ... Kompletnie mnie to już nie kręci (programowanie, grafika ) No więc ja wybrałem że po technikum ide na akademie policyjną :)

Obrazek
Naciśnij ^ Obrazek

[*] Ku pamięci Mycena

Tytuł:
Awatar użytkownika

roni07, Też o tym myślę :D i konkretnie w jakim kierunku idziesz?

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Żeby dostać się do np. CBA musisz mieć 5 lat służby w policji(patrole lub drogówka :)). Nie możesz mieć żadnej plamy w papierach(kradzieże itp.). Potem idziesz na testy sprawnościowe i zdajesz :D Ogólne bardzo ciężko zostać at albo być członkiem BOA lub GROMU. To jest elita nie do przebicia. Sam chciałem kiedyś iść w kierunku wojskowym/policyjnym, ale stwierdziłem, że jeszcze jestem za słaby.

Postanowiłem, że do liceum idę na mat-fiz i na jakąś inżynierię lądową albo coś się na polibude wybiorę :)

[center]Obrazek[/center]

Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, 12:29 przez BiałyPiorun, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tez wlsanie chodze do tech informatycznego i podobnie jak ty nie przepadam za programowaniem i grafika, ja myslalem moze o teleinformatyku na studiach, telefonia w polsce sie rozwija.

-Tecnigas Next-r
-Malossi Multivar
-rolki 6,5g
-sprężyna centralna Hebo +60
-pasek dayco
-sprzęgło Tec Evo
v-max 80+ km/h

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja siedze w 1 klasie LO na profilu mat-inf. Informatyka jest narazie tylko z nazwy. Interesuje sie mechaniką i modelarstwem lotniczym ( chodź to pierwsze mnie pochłonęło całkowicie ). Myśle nad WAT, czyli wojskową akademią techniczną. Matme lubie, fizyke nawet, z agielskiego jest ok. Rozważam jeszcze automatyke i robotyke, albo inżenierię lotniczą. Może cie JawoR coś z tego zainteresuje?

WWW.TKKJ.NET

Cytuj:
,, mixol to nie olej... to płynna technologia"

xD

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czytając Wasze posty przypominają mi się moje rozterki na ten sam temat.
Prawda jest jednak taka, że większość Waszych zainteresowań bierze się z chwilowej fascynacji danym tematem, np.
- rodzice kupują Ci skuter, zaczynasz coś grzebać, zdobywasz wiedzę, śledzisz różne fora, coś tam fajnego ze skutera wychodzi, oglądasz Pimp My Ride i myślisz sobie - "Też tak chce, otworze firmę, bedę przerabiał motocykle".
- innego dnia po 8h spędzonych w garażu wracasz do domu, odpalasz kompa, wkręcasz się w "Pitbulla", "Oficera", "Kryminalnych" i w głowie rodzi się myśl: "Zajeb.... robota, w sumie też bym tak mógł".

W ten sposób w głowie młodego człowieka powstaje milion pomysłów i 90% z Was za kilka lat będzie się z tego śmiało.

Jeżeli ktoś się wybiera na studia, to ważną rzeczą są posiadane umiejętności. Jak ktoś jest słaby z matematyki to nie ma się co pchać na politechnikę z myślą "jakoś dam radę". Skoro nie dałeś rady przez 12lat to nie dasz tym bardziej teraz, bo tutaj trzeba po prostu umieć i nawet jak na jednym przedmiocie się uda to na kolejnym wyjdzie brak wiedzy.

jawoR jeżeli jesteś słaby z fizyki to kierunki techniczne raczej odpadają, chyba że jesteś bardzo zdeterminowany.
Typowa informatyka na większości uczelni to niestety programowanie, technologie albo sieci. Czyli nic z tych rzeczy, które Cię interesują.
Co do architektury to sprawa wygląda najgorzej. W przypadku np. Poznania masz do wyboru Politechnikę lub Akademie Sztuk Pięknych. Ta pierwsza to jest matematyka, fizyka, rysunek techniczny - bez tego ani rusz. ASP - musisz mieć po prostu talent, najlepiej zaliczone wszystkie możliwe kursy rysunku no i też mat-fiz. Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy po technikum dasz sobie rade na tym kierunku.
Co do psychologi to wiem jedynie, że ciężko się dostać ale studia na pewno ciekawe (o ile kogoś to interesuje) i można to połączyć z pracą w policji.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Stem, dobrze gadasz!

Powie mi ktoś jakie są fajne kierunki bez matematyki?

To nie podpis.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Techniczne? Chyba żadne :roll:
stem W modelatswie siedzie od 4 klasy podst, a w motorkach od dwoch lat ;] Nikt mi nic nie kupuje.

WWW.TKKJ.NET

Cytuj:
,, mixol to nie olej... to płynna technologia"

xD

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
JawoR,
a ja mysle tak jak stem, masz skuter (kase na niego ) i za duzo siedzisz przed kompem. (ja mam to samo tylko ze z kasą gorzej ) .
Ja sie bede starał iśc na jak najwięcej kursów (koparka jakies spawanie ) zeby mieć jak najwięcej papierów na"wszystko" i wg mnie to jest najlepsze rozwiąznie bo nigdy nie wiadomo co Ci sie przyda

PS
czy ten twój awatar musi lizac mi monitor ??
:P

Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, 18:40 przez JaJeCkO, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie chce mi się czytać wszystkiego, więc jeśli już ktoś to zaproponował to można będzie usunąć :D

A może tak automatyka i robotyka?? Ostatnio był ode mnie ze szkoły wyjazd na polibudę w Poznaniu i całkiem fajny wydział :) W pewnym sensie połączenie i mechaniki i informatyki. Tylko, że raczej z takimi studiami na polibudach wiąże się to, że będziesz musiał ogarnąć mniej więcej tą fizykę. Jednak jeśli to Cie nie interesuje, to polecam przejechać się do Poznania za rok(bo nie dawno były) na targi edukacyjne do Poznania(widzę, że jesteś ze Wschowy, to nie aż tak daleko) i tam się wystawiają uczelnie z całej Polski :)

Peugeot JetForce R-Cup

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna