Dzisiaj jest 24 lut 2025, 0:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przedstaw swoją ścieżkę kariery zawodowej.

Oto temat zadania z wosu na jutro, napisalem ze chce zostac mechanikiem/diagnostą samochodowym i chce azlozyc wlasna firme. Pomozcie mi uzasadnic dlaczego wlasnie to (napisalem ze bardzo interesuje sie motoryzacja) i dlaczego wlasnie technikum mechaniczne.

Z góry dzieki mam nadzieje ze sa jeszcze tutaj dobrzy ludzie :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pisz, że jeśli nie zostaniesz mechanikiem to pójdziesz na stolarza i bd dużo pić* przed i w czasie pracy(po już nie bd miał siły) i w pracy poucinasz sobie tyle palców, że żadna Cie nie bd chcieć bo musiałbyś mieć obrączkę na kciuku.

*to tylko stereotyp...chociaż często się sprawdza;/ nie miałem na celu nikogo urazić

Wolę pchać Opla niż jeździć VW... no chyba, że T4<3

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A poważnie? Dlaczego własnie mechanik/diagnosta i dlaczego technikum mechaniczne. Pomóżcie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pisałem poważnie. Nie bardzo Cię znam i nie wiem dlaczego mechanik, a nie florystka. Sam powinieneś wiedzieć najlepiej.

Jak po prostu wszystkie powody wymieniłeś to zastosuj metodę Clarksona. Wytłumaczę ją na przykładzie: testował VW JETTE i był to według niego tak nudny samochód, ze nie wiedział jak zrobić by napisać o nim jakiś limit słów, który wyznaczyła mu redakcja więc 3/4 artykułu napisał o serze by na końcu opisać JETTE nawiązując do tego sera. Jest to historia prawdziwa bo w jednej z książek właśnie był jego felieton o JETT-cie, a w innej się przyznał się do tego:P. Ja stosuje! Jest super:)

Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011, 20:10 przez ave_vw, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
napisz że lubisz pojazdy na kołach, dlatego masz skuter i lubisz w nim grzebać, tuningować i że w tym kierunku chcesz iść by więcej pracować z pojazdami

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli to twoja pasja to napisz że byś dostawał mamonę za to co uwielbiasz robić, chodził byś uśmiechnięty z powodu tego iż idziesz robić to co lubisz itp. itd. :D

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W przyszłości chciałbym zostać diagnostą/mechanikiem samochodowym. Chciałbym założyć własną stację diagnostyczną. Wybrałem ten właśnie zawód ponieważ interesuję się od młodych lat motoryzacją i chcę iść właśnie w tym kierunku.
Zaraz po ukończeniu gimnazjum planuję dostać się do technikum mechanicznego które mieści się w Zespole Szkół Mechanicznych przy al. Mickiewicza 5 w Krakowie. Chciałbym uczyć się na profilu Technik Pojazdów Samochodowych ponieważ uważam, że to najodpowiedniejszy dla mnie profil ze względu na zainteresowania. Mam nadzieję, że mógłbym właśnie w tej szkole nauczyć się choć podstaw związanych z mechaniką samochodową gdyż umiejętności nabywa się podczas wykonywania zawodu.
Po Technikum Mechanicznym chciałbym studiować na Politechnice Krakowskiej (ul. Warszawska 24 Kraków) na wydziale mechanicznym kierunek: Mechanika i budowa maszyn. Podczas studiów pracował bym w jakimś zakładzie mechanicznym w celu nabywania umiejetności. Po ukończeniu 5 letnich studiów z dyplomem inżyniera magistra chciałbym założyć własną działaność gospodarczą czyli wcześniej wspomnianą stację diagnostyczną.
Myślę, że zawód który wybieram jest prawidłową drogą, ponieważ samochodów z roku na rok będzie przybywać, a więc zapotrzebowanie na specjalistów w tejże dziedzinie również będzie rosło.

Co tam mozna jeszcze dopisac, to takie na brudno bo ma miec 1 a4.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przedewszystkim taka praca musi mieć początek rozwinięcie i zakończenie. Każda z Tych 3 części musi zaczynać się akapitem. pomiędzy każdą z nich daj linike przerwy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to zrobilem to ale to nie chodzi o to bo mam miec wiecej argumentow do tego zeby wiecej bylo zapisane

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
enzo, dokładnie ja chce tak zrobić jak ty lecz nie mieć własnej stacji diagnostycznej lecz pracować w salonie mercedesa :D

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]