Dzisiaj jest 05 sie 2025, 15:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cześć :)

Chyba jak większość chciałbym zakupić zaraz po zdaniu prawa jazdy zakupić jakiś bolid.

Sprawa rozchodzi się o koszta.
Zakup, paliwo nie stanowi raczej żadnego problemu to jednak przeraża mnie opłacenie składki obowiązkowej OC.

Ogólnie rzecz biorąc do 25 roku życia nie opłaca się rejestrować samochodu na siebie bo doliczają nam bodajże 60 % zwyżki za to, że jesteśmy młodymi kierowcami.

I tak licząc na internetowych kalkulatorach sumy wychodzą nie małe bo 1500 +++ i to za taki samochodzik z dość małym silnikiem.

Rejestracja jako współwłaściciel z tatą nie wchodzi w grę bo sam sobie jako kierowca nie ufam bo zawsze coś może pójść źle a później tacie leciały by zniżki..

Tak więc mam od paru lat jestem współwłaścicielem motoroweru i niby mam 30 % zniżki ale podobno nie we wszystkich firmach ubezpieczeniowych przenoszą te zniżki..

Jak sobie radzić? Bo nie zamierzam płacić 1500 zł / rok przy wartości auta do 7/8 k zł

Da się może zrobić tak aby z poprzedniego właściciela przenieść niewykorzystane miesiące OC dla mnie?

Liczy się wnętrze a nie wygląd.. chociaż nie zaszkodzi jak jest ładnie :P

Aprilia SR High End 20 PS
!Zacnie!

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

Moje małe kochanie <3

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Jezeli ty nie zrzekasz sie OC poprzedniego wlasciciela to zostaje dla ciebie do konca umowy.

Ostatnio zmieniony 07 lut 2012, 15:52 przez TZRfan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Mati-Freak, to ubezpiecz samochód w tej ubezpieczalni co masz skutera to znizka przejdzie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
Mati-Freak, mnie wpisano jako współwłaściciel auta i ja jako młodociany kierowca przez kolejne 2 lata muszę płacić podwójną stawkę, potem to się wszystko ureguluje.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Mati-Freak, jak kupiłem Alfę, to po zakończeniu polisy, poszedlem do ubezpieczyciela(PZU), pokazalem polise, wzialem na ojca i tyle.
Nikt nie pytal o nic. W dowodzie ktos inny i w ubezpieczeniu tez. Jezdzilem tak, dopoki nie sprzedalem.
Poza tym w PZU masz coś takiego,jak "ochrona zniżek". Jeśli pókniesz w coś samochodem ubezpieczonym na ojca, to nie polecą mu po zniżkach.
To ojcu wykupiłem jeszcze jak sendę ubezpieczałem. Wiesz ile kosztowało? 2zł...
Po pół roku przypierdzieliłem w kobitkę - miała jedną wgniotkę, dosłownie 0.5cmx0.5cm(plamkę) i babsztyl kazał spisywać oświadczenie... Chciałem jej to na miejscu naprawić, ale nie dała za wygraną.
Wystarczyło palcem wypchnąć.
A najlepsze było to, że ona zaczynała ruszać, ja za nią i nagle po heblach dała. Szkoda gadać.

To, że ją rzeczoznawca wyśmiał, to jedno. Ale ojcu po zniżkach nie polecieli;p Poczytaj o tym:
http://www.pzu.pl/produkty/pzu-ochrona-znizek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]