Dzisiaj jest 22 lip 2025, 22:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gram na pianinie amatorsko i nagrywam filmiki na YT. Ostatnio zgadałem się z kolegą który ma aparat Canona 5D i chcemy nagrać filmik podobny do tego niżej. Piosenka również jest ta sama. Jest ona bardzo trudna i ciężko zagrać ją bez błedów. Pianino mam cyfrowe i to ono nagrywa dźwięk. Musimy nagrywać cały filmik częściami bo aparat musi przechodzić to raz z lewej, z prawej zza pianina itp.. Do sedna.. Moje pytanie polega na tym jak idealnie skleić części audio nagrane przez pianino tak aby nie było widać, że składa się to z partów a jest jedną całością ? Jest jakiś dobry program ? Ewentualnie czy ktoś się tym zajmuje kto może pomóc ?

http://www.youtube.com/watch?v=NzGgX1DihPw

Moja maszyna:

SpEeDfIgHt 2 Led R-CUP Full-Sport DR 70ccm EVO

Zobacz go !!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najlepiej by było sam instrumental nagrać jakimś dobrym mikrofonem, żeby był czysty dźwięk, a te party tylko aparatem i potem ładnie zmontować. Co do programu polecam Ulead Video Studio, bądź Sony Vegasa 9.

`Yamaha Aerox full Sport`

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witaj, również gram na pianinie już dosyć długo 10 lat, i powinniście to nagrać tak, że podłaczacie do kompa to pianino, i nagrywacie w całości ten utwór, a nastepnie gracie jeszcze raz i nagrywacie obraz, i później jak chcesz z innego punktu kamere mieć to znowu grasz od nowa :) Ja tak nagrywałem daawno temu i powiem Ci że przy dobrym montażu coś z tego może wyjść, wiadomo najlepiej by było jak byście to nagrywali na więcej niż 1 kamere :) Pozdr

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do nagrywania obrazu zgadzam się w 100% :) ale jak mówiłem akurat tą piosenkę piraci z karaibów bardzo ciężko zagrać bezbłędnie nawet sam ten gościu co wymyslil ta piosenke na nagraniach na zywo pare razy sie mylil.. Wiec na tym filmiku do ktorego dalem link dzwiek tez musial byc zmontowany. I tu moje głowne pytanie czy uda mi się nagrać np część utworu 0-30sek pozniej 30-50sek pozniej reszte i skleic to w jedną całość bez pomyłek tak aby nie dało się usłyszeć tych miejsc sklejania poszczególnych partów

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Oczywiście, że się da :) Możesz nawet nagrać sobie najpierw jedna reke a pozniej druga, chociaż tak moze byc nie wygodnie :D i łączysz to np w mixcraft 4 :))

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Okej dzięki za rady.. Musze ogarnąć troche ten program bo widze ze jest dobry.. wczesniej probowalem laczeyc to w audacity ale niestety słabo się znam na tym i słychać te przejścia dość wyraznie

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]