Dzisiaj jest 16 lip 2025, 16:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Allegro Problem
**

Pojazd:
Siema , mam problem , sprzedałem silnik koledze za 130 zł , i zapomniałem go usunąć z licytacji , cena dobiła do około 170 zł , i teraz dzwonie do sprzedającego a ten chcąc zerwac ze mnie kase mowi ze zgadza sie na podwujny koszt towaru , ale drogą przekomazania zbilem do ceny 130zl w ktorej sprzedalem silnik . I tu problem placic czy nie , obowiazuje mnie to ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Stacek96, Wróć się do podstawówki, przeanalizuj to co napisałeś i napisz jeszcze raz, bo czytam to 4 raz i nie mogę zrozumieć o co Ci chodzi, a zioomeek09, pokłony za zniżenie się do Twojego poziomu.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Stacek96, Odkup od kumpla i sprzedaj, albo kup inne i sprzedaj.

runner-2k7-malossi-itech-70cc-regulator-cisnienia-polini-t292703-80.html -> 70cc na wtrysku :D

https://www.facebook.com/pages/Scooters ... 7343226159 - Lajkujemy FP naszej ekipy! ScootersMmz ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR, chyba tak to powinno iść:

Siema , mam problem , kupiłem silnik koledze za 130 zł, zapomniałem jednak, że wcześniej brałem udział w licytacji w której cena dobiła do około 170 zł , i teraz dzwonie do sprzedającego a ten chcąc zerwac ze mnie kasę, mówi, że musze zapłać - na co się zgodziłem jednakowo drogą przekomazania zbilem do ceny 130zl w ktorej kupiłem silnik dla kolegi . I tu problem placic czy nie , obowiazuje mnie to ?

Jasne. Kupiłeś musisz bulić. Nie raz były wypadki, że sprzedający poszedł do sądu i odzyskał należną sumę. :wink:

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 18:43 przez Tom_Q, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Tom_Q, I teraz zrozumiałem.

Nie lubię w handlu osób nie odpowiedzialnych. Popełniłeś błąd, a za błędy się płaci. Zapłać. Ja bym takiemu degeneratowi, który kupił, a tym bardziej wylicytował i nie zapłacił skutecznie uprzykrzył życie.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 18:55 przez JawoR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Stacek96, Pamietaj on ma twoje dane "!!" on cie może zatruć życie :wink: A jest takie coś że jak kupujesz cos i do konca stan faktyczny nie zgadza się z tym co pisało w opisie to umowa jest nie ważna. Po drugie masz prawo zwrócic zakupiony towar w przeciagu 2tyg od kupna bez podania przyczyny.

Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 19:02 przez Doni, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie plujcie się i nie unoście prosze , jeżeli nie wiecie o co chodzi. Faktycznie pomyliłem sie w jednym słowie , zamiast sprzedajacego/kupujacego ... Otóż sprzedałem silnik na forum rc za 130 zł i wysłałem go ) w tym samym czasie był on na aukcji , kolesiowi ktory go ode mnie kupił porstonnie powiedziałem zeby licytował ten silnik i wygrał licytacje zeby nikt inny go nie kupił bo jade nad morze i nie mam dostepu do neta . Jednak ten zapomniał licytować , i zlicytował go ktoś inny ( gdy silnik był sprzedany) , zazdwoniłem do kolesia powiedziałem o zaistniałej sytuacji a ten żadał odemnie 300zł za wprowadzenie w błąd , a jego pieniadze do mnie nie doszły i nie miałem z nimi stycznosci , ale na szczesice takich parapetów jak On jest niedużo w tym świecie i z jego synem sie dogadałem bo to on licytował silnik , i zaoferowałem mu zestaw łożysk do modelu w zamian za pomyłke , sprawa rozwiazana , jednak czy w swietle prawa mógł żadać 300zł ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]