Dzisiaj jest 08 lut 2025, 23:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
mam do was pytanie. jak proponujecie zareklamować naprawę serwis skuterów. reklama w internecie, na forach już jest, oraz ogłoszenia ale wypadało by coś więcej bo tylko małą część siedzi na forach i pisze. myślę o banerach zawieszanych na płot i mam zamiar kupić z 8 sztuk i powiesić w większych miejscowościach, gdzieś w mieście. najbliższe większe miasto jest od mnie 18km i jest tam jeden sklep i serwis jakiś i dowiedziałem się jakie mają tam ceny. za remont skutera czyli wymiana wału lub łożysk kasują od 250 do 300zł. ktoś z was wynajmuje komuś kawałek płotu pod reklamę ? jak tak to ile kasujecie za rok ? bo nie wiem ile kasy szykować xD :D teraz nawiązałem kontakt z jedną hurtownią i mogę dorabiać trochę na częściach. nie będę otwierał sklepu bo to duży koszt ale zamawianie na bieżąco to nie jest głupi pomysł moim zdaniem :P dodam że wszystko jest legalnie, działalność gospodarcza itp itd więc trzeba wykorzystać :) piszcie swoje uwagi i w ogóle wszystko jak rozkrecić biznes.
oczywiście miał bym swój transport i kasował bym tylko po koszcie paliwa więc dojechać nawet 30 km to nie jest jakiś wydatek. powiedzmy 20zł a taki remont silnika mógł bym przeprowadzić razem z transportem w jedną stronę powiedzmy za 200- ... zł jak u konkurencji tyle drożej :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przeleciałbym po sklepach w okolicy i rozwiesił plakaty na tablicach,koło przystanków itp. Najlepiej jakbyś miał jakieś osoby co mogą Cię polecić. Możesz też jakieś wizytówki pod gimbazą rozdawać bo tam wielu chłopaków śmiga chińczykami.
Możesz też jakiś fanpage zrobić na fb i znajomych pozapraszać a to się rozejdzie.

Polerowanie aluminium,spawanie plastików, renowacja części,malowanie mniejszych elementów.
Sprzedam części Katana,Sym,Peugeot,Romet,Jawa
TANIO GG 10293344

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
muszę coś ogarnąć tylko że kupić reklamy to juz koszt 500zł i zawiesić z 7 reklam to znowu gdzieś koszt z 700zł na pół roku :/ :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak zaczynasz to kup jakiś lepszy papier i tusz do drukarki i druknij kilka plakatów a4 a nie postery na kilka metrów

Polerowanie aluminium,spawanie plastików, renowacja części,malowanie mniejszych elementów.
Sprzedam części Katana,Sym,Peugeot,Romet,Jawa
TANIO GG 10293344

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Daruj sobie serwis....

Ludzie sami naprawiają po stodolach i szopach... Na garwolinie są 2 serwisy lepsze i 3 się otwiera... Także wiesz i mają już renome...

Jak nie takie serwisy to zenki heńki które kiedyś tam komara robiły siedzą w szopach i dłubią...

Po za tym po okolicach jest tyle serwisów legalnych nie legalnych że wątpie żebyś się wybił.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pomógłbym ci ale konkurencji się nie pomaga :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
dobra zobaczymy co będzie :) zawsze można próbować :) a z reklamą można uderzyc nie tylko w stronę garwolina tylko też inne :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dogadaj się z kim i może jakiś szyld u kogoś na polu przy głównej trasie ?

Peugeot Vivacity Sport 70
*DR Evolution 70
*Leovince ZX*
*Hebo NG*
*Dellorto 17.5*
*Revo-S-Type*

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
już mam zaplanowane gdzie powieszę. do tej pory miałem tyko reklamy na forum i ludzie do napraw się trafiali wiec myślę że problemu nie będzie :) za dużo w sprzęt zainwestowałem żeby teraz zrezygnować. bo w warsztat na narzędzia wydałem już ok 5 tys zł więc jak jest wszystko to trzeba wykorzystać :)

Tytuł:
*

Pojazd:
ej też miałem taki pomysł nawet wiara już mi motory przypychała lecz konkuręcja mi to wybiła z głowy. Ludzie cie zniszczą pójdą po trupach będziesz miał pełno kontroli więcej wydasz na kary niż zarobisz. B ożeby otworzyć legalny warsztat musisz mieć dobre plecy a jeszcze lepsze papiery. musisz sie rozliczać co robisz zo lejem ze starymi płynami

Ogólnie nie jest łatwo uważaj żebyś na wstepie nie był już bankrutem :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
setor, to pewnie nawet nie działa jako zarejestrowana działalność... Bardziej na zasadzie fuchy. Nikt mu nic nie zagrozi. Zawsze może powiedzieć, że koledze naprawia i tyle.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX

Ostrzeżenia: 1
Ja bym spróbował, na początku ceny jakk na otwarcie sklepu, żeby zwabić ludzi. Sam się nad tym zastanawiam, ale u mnie na wieś jest tylko kilka piździków, a pojęcia o tym nie mają żadnego. :)
Jeżeli w twojej wsi są buraki, co wsiedli na skuter z jakiejś wsk to tłucz z nich kase ile się da ^ ^

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
setor człowieku o czym ty bredzisz ? normalnie mamy legalny warsztat samochodowy a ja chcę dodatkowo robić skutery więc nie wiem o co Ci chodzi xD :D mam zamiar zwabić ludzi cenami. bo jak na garwolinie biorą 250-300 za remont silnika to ja w 1 roku będę brał po 150 i klient się znajdzie ... okolica jest spora nikt w pobliżu tego nie robi a jak będę miał swój transport to jechać 20-30km to nie problem :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Setor, dobrze mówi musisz mieć kwity gdzoe utylizujesz zużyte części, stare płyny oleje itd.

Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 20:12 przez Norbeert, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
"W zgodzie z prawem

Cóż wiec począć z przepracowanym olejem, który pozostał po wymianie?

Według ustawy o odpadach z dnia 27 kwietnia 2001 (Dz. U. Nr. 62 poz 628), która obecnie obowiązuje w naszym kraju, przepracowany olej jest odpadem i podlega przepisom tej ustawy. Przepisy te definiują olej odpadowy jako „(...) wszystkie oleje smarowe lub przemysłowe, które nie nadają się do zastosowania do którego były pierwotnie przeznaczone, a w szczególności są to zużyte oleje z silników spalinowych i oleje przekładniowe, a także oleje do turbin i oleje hydrauliczne”.

Przepisy te mówią, że każdy posiadacz przepracowanych olejów, które w rozumieniu ustawy są odpadami, powstałymi w wyniku prowadzonej przez niego działalności gospodarczej, jeśli nie jest w stanie we własnym zakresie regenerować i unieszkodliwiać olejów, powinien przekazać te przepracowane oleje podmiotowi gwarantującemu zgodne z prawem zagospodarowanie odpadu."

a po 2 są firmy które skupują taki olej więc nie ma najmniejszego problemu.
znalazłem pierwszą lepszą firmę w google http://www.eko-serwis.info.pl/

więc nie gadajcie że olej to taki problem bo rzeczywiście będę go miał bardzo dużo ...
a po 2 stary olej mogę zlać w butelkę po nowym i wręczyć klientowi w prezencie :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wielkie masz zamiary...

Szybko ostygniesz po miesiacu.... Bo na skuterach nie zarobisz... Zresztą robota sezonowa od maja do lipca potem jest coraz gorzej.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
sony551 haha xD już wiem czemu tak odradzasz bo sami macie serwis. najlepsze jest to że ostatnio w tym sklepie tłumaczyłem sprzedającemu czym się różnią łożyska z koszyczkiem teflonowym a metalem :D professionalism 100% xD
a poza tym mów co chcesz i tak nie zrezygnuję, a to będzie jako dodatkowy dochód ... :D

Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 11:40 przez bart1aerox100, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Haha ha i tu ci nie wyszło.... W sklepie nie pracuje już od sierpnia... Także mi to rybaaa

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie wnikam w to ale reklamujesz ich sklep xD

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
sony551 pisze:
Bo na skuterach nie zarobisz.

Święte słowa :wink:
sony551 pisze:
sezonowa od maja do lipca potem jest coraz gorzej.

+ ferie zimowe bo niektórzy mają czas...

bart1aerox100 pisze:
dodatkowy dochód ...

Jeśli wystarczy na benzynę to gratulacje.

2t to budowa cepa każdy zrobi sam...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna