Dzisiaj jest 08 lut 2025, 22:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Snowboard
**

Pojazd:
Siema panowie.
Chce kupić używany snowboard.
Jakie deski polecacie?
Na co zwracać uwagę?
Zamawiał bym zapewne coś z allegro.
Jaką dechę dobrać pod wzrost 180cm oraz wagę 50kg?
Dodam że jeździłem już na snowboardzie i ogarniam to.
Ale nie do końca interesowałem się na czym latam biorąc sprzęt z wypożyczalni.
Więc jakieś propozycje?
Szukam raczej czegoś już z wiązaniami.
Może wy sami macie coś na sprzedanie?
Proszę o pomoc piona;p

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Osobiście śmigam na nartach, ale z snowboardem jest podobnie, wiec patrz na:
-krawędzie ( czy nie są poharatane, nie mają ubytków, i czy są ostre)
-wiązania (to wiadomo że pod numer buta, ale żeby nie były zniszczone)
-wygląd (jeśli nie jest zbyt zdarta okleina itp. Co świadczy że na 90% jeździli na nim amatorzy, początkujący)
-taliowanie (dobierz do swoich umiejętności)

Ostatnio zmieniony 08 gru 2012, 13:28 przez Wojtek21, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Też się nie znam, ale wiem jak sprzęt to Burton, nawet najtańsze produkty trzymają poziom :)

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Tytuł:
*

Pojazd:
swap, Ile masz kasy na deskę + wiązania? W zeszłym roku też kupowałem snowboard tylko że nowy i mój wybór padł na pathrona fs + wiązania raven s700 i udało mi się dogadać ze sprzedawcą i za cały zestaw dałem 1050 zł. Naprawdę deska spisuje się bardzo dobrze. Deska służy mi do nauki fs i spełnia moje wymagania w 100%. Nie wiem jak w tym roku jest z nowymi kolekcjami. Najlepiej idź na forum http://www.snowboard.pl/forum/ i tam ci doradzą co i jak ;) przemek.99, Co do burtona to nisko budżetowe modele du*y nie rwą i żeby dostać coś dobrego to trzeba dać min 2000 zł za samą deskę.
Ps. Patrząc na twoja niską wagę to długość powinna być 150-152 ale tego pewny nie jestem :wink:

Tytuł:

Pojazd:
maciej15, pisałem że się nie znam, bracik ma burtona dał 3tys z wiązaniami. Chwali sobie kupiona w tamtym sezonie
Jak będzie i chcecie to zapytam jaki model itp. I co by proponował dla cb

Edit: ale można spokojnie kupić burtona (inne modele) za poł tej ceny. A jak chcesz używany to za polowe z połowy :D

Domin192 pisze:

Ostatnio zmieniony 08 gru 2012, 14:58 przez przemek.99, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: bb77 -> rt95 -> mhr 70
Imię: Ukaszz
Burton to jedyna firma jaką znasz? -.-
Wyskocz do sklepu, np w decathlonie masz sprzedawców, którzy dobiorą Ci sprzęt do umiejętności.
Im wyższy poziom tym sztywniejszą powinieneś mieć deskę, łatwiej wykonywać triki.
Długość deski... Tu nie ma reguły, chociaż dużo osób początkujących i średnio zaawansowanych dobiera deskę meirząc jej wysokość od podłogi do "jabłka Adama" ewentualnie do końcówki ramion.
Im krótsza deska tym zwrotniejsza będzie, ale na dłuższej łatwiej ustać po lądowaniu ze znacznej wyskości.
Ja trafiłem na okazję, kupiłem blat Radicala za 599 zł, była przecena z 999zł, wiązania kup takie, żeby na stoku potem nie siedzieć na dupie i nie marznąć, mają się łatwo i szybko dać zapiąć. Polecam flowy, wkładasz buta, a z tyłu masz taki zatrzask, poezja 10 sekund i stoisz gotowy do jazdy.
Zwróć uwagę na przetarcia pod deską, im większe tym wolniej pojedziesz, bo nie wszystko da sie zakryć woskowaniem.
No i oczywiście kask, bo jak przywalisz tyłem głowy w ubity śnieg, to wiem, że łatwo stracić przytomność. Nawet najtańszy za 30zł jest lepszy niż czapka.
I jeszcze jedno 180cm i 50kg? :D
Chłopie jedz, bo sie przewrócisz na stoku :mrgreen:

Runner 70 for race -> Rox MHR BB77 -> Rox R/T95 -> Rox MHR 70

Ukaszz.

Tytuł:

Pojazd:
no nie tylko, ale ta mi jest bliska, sam na takiej jezdzilem.

Swap chyba nie ma kasy, a to nie tania zabawa z 2tys trzeba liczyć. Ja może i nie mam deski ale za strój dałem kurtka 400zł, spodnie 200zł buty 300 do tego polarek i getry i już masz tysiąc.

Domin192 pisze:

Tytuł:
*

Pojazd:
zgrefix, Co ty za głupoty człowieku wygadujesz.. flex (sztywność) deski dobieramy pod siebie a nie pod poziom umiejętności.. jak chcesz się bawić w buttery itp. to kupujesz miękką deskę żeby się dobrze gięła np 1/2.. jak chcesz uniwersalnej deski do fs/allmountain to najlepiej kupić coś około 4/5. Na najtrwardszych deskach jeździ się zupełnie z inną technika np.: http://www.youtube.com/watch?v=xPF58P71VQ4 Następna sprawa to długość snowboardu dobiera się przede wszystkim do wagi a nie do wzrostu. W decathlonie sprzedają chyba deski tych swoich dziwnych marek.. ja bym tego nie kupował. Z tymi wiązaniami to się zgodzę :) flowy są bardzo wygodne i jeździ się na nich prawie tak samo jak na normalnych tylko ze trudno ustawić je odpowiednio do buta ale jak już to zrobisz to jeździ się bardzo przyjemnie. Kask jest bardzo ważny bo miałem już dużo przygód z podcięcią krawędzi i bez kasku napewno skończyło by się to straceniem przytomności :mrgreen: haha no nabierz trochę masy bo cię zwieje ze stoku :mrgreen: Pozdro

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]