Cześć.
Od jakiegoś czasu trafiam na okazje kupna jakiejś części karoserii do aeroxa, gdyż akurat tego typu słowa kluczowe wpisuję w wyszukiwarce Allegro, "tablicy" itd.
No i mam taką czachę przednią bez zaczepów (częsty ich brak u większości posiadaczy).
Akurat potrafię dorobić mega mocny i trwały zaczep, po czym taką czachę sprzedaję i troszkę zarabiam na tym, przy okazji świetnie się bawię.
Przechodząc do sedna sprawy chciałbym się Was zapytać (wszyscy jesteśmy na tym rynku) jakie może być aktualne zapotrzebowanie na dany plastik do danego modelu? Mam tu na myśli środowiska typu forum internetowe no i w ogólnie osoby bawiące się w to, składające skutery itd.
Przykład: na Allegro są czachy dolne do Roxa za 250 zł od handlarzy chyba. Znów czasami trafia mi się oferta za nieco gorszą czachę dolną za 40 zł co wydaje się okropną okazją [pomijamy ukryte wady, załóżmy, że rzeczywiście jest tak tanio za cały plasticzek z zaczepami, może nie wszystkimi oraz pomijam znajomość cen sprzedawcy na rynku (jakiś dziadek sprzeda wydech ROASTa za 50 zł bo stwierdzi, że to zwykła rura wydechowa od bzyka xD )].
I teraz pytanie odnośnie plastików do Aeroxa w pojedynczych sztukach.
Czy jest dużo osób, które szukają takich plastików jak dolna czacha, górna czacha i pług? Łatwo o zainteresowanie przedmiotem na razie nie mówiąc o cenie?
Jak Wy myślicie z obserwacji rynku i bycia tu?
Zmierzałem do tego, bo ostatnio np. były kaski Stage6 w licytacji BCM nowe.
Tylko tak: jakim cudem poszedł taki kask wart 400 zł za ok 170 zł? Dlatego, że był to rozmiar XS i mało kto licytował w przeciwieństwie do rozmiarów XL.
Oczywiście nie oczekiwałem zakończenia aukcji w cenie 400 zł, bo zawsze z licytacji jest mniej, ale chociaż te 320. Sam nawet licytowałem, ale bałem się, czy ktoś kupi chociaż za 200. Moja cena max została przebita 2,50 zł i nawet nie chciałem o tyle więcej dać.
Także jak ja kupię prawie za darmo plastik, to czy go potem sprzedam przynajmniej za tyle samo? Czy ktoś to będzie chciał?
Osobiście odnoszę się do części jak wyżej czyli czacha górna, dolna, pług AEROX.
Chaotycznie, ale może zrozumiecie ;D
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 lut 2013, 16:30 przez arek95, łącznie zmieniany 2 razy
|