Dzisiaj jest 01 lut 2025, 15:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam. Nie wiem jak ten temat sie rozwinie dlatego proszę o wyrozumiałośc , jeśli już taki był przepraszam :)

Emerytura od 67 lat, jaki tego jest sens? Zmniejszymy zadłużenie państwa? W teraźniejszym czasie co 10 polak nie dożywa emerutury, czytałem gdzieś ostatnio że pracując do 67 lat co 3 polak nie dożyje, może tylko statystyki ale Tusk zasiał w kraju chaos, zadłużenie rośnie, on sam zadłużył nas na miliony, i kto będzie to spłacac? Nasze dzieci ? wnuki? prawnuki? Nie dziwie sie że większośc młodych wyjeżdza do Niemiec gdyż tam pracują za 10 eur/h a nie u nas przy 5zł, Ostatnio na tabie jest temat katastrofy smoleńskiej i ciała ofiar, ludzie ! Do internetu poszło zdj ŚP Lecha Kaczyńskiego, które jest robione w dzień ! (jak wiadomo sekcja zwłok po katastrofie była robiona w nocy ) to jak doszło do tego że zdj było zrobione w dzień ? Gdzie pracownicy BOR którzy powinni pilnować ciałą 24h/7 ? Nikt za to nie został ukarany a zdjęcia poszły w świat. i te zdjęcia to też nie jest przypadek, w Rosji i ich służbach przypadki sie nie zdarzają wszystko jest zaplanowane krok po kroku, Ale szczerze mówiąc że myślę że będe świdkiem wiielkiego upadku Rządu Tuska , przynajmniej mam taką nadzieję

Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 19:32 przez dominixon1300, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
dominixon1300 pisze:
będe świdkiem wiielkiego upadku Rządu Tuska , przynajmniej mam taką nadzieję

Też mam taką nadzieję. To że zadłużyli pastwo "nieświadomie" to jedno, a drugie to to że wydali kupę siana na iPady z których nie korzystają. Co jakiś czas wymieniają samochody na nówki, Jakie mają pensje. Nie wiem jak oni liczą średnią krajową, ale powinni liczyć Prezesi tyle, kierownicy, tyle, a pracownicy fizyczni tyle. To jest porąbany kraj. U nas to jest taka polityka Mieć coś, nie remontować, sprzedać Niemcowi praktycznie za darmo, a on na tym zarabia. Ja po prostu nie mam słów na nasz rząd. Sprawa smoleńska już toczy się 2 lata a wyjaśnienia nie ma.

Obrazek
Speedfight 307 WRC http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=310945

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Keeway Huricane / MZ TS 251
Masz rację ten kraj jest chory, na zachodzie sobie z brakiem kasy radzą w odwrotny sposób obniżają wiek emerytalny i to działa chociaż nie mam pojęcia jak. W ogóle wyobraź sobie dziadka 67 lat na budowie :o. Smoleńsk ach ten Smoleńsk teorii jest tyle ile drzew nałamanych przez tupolewa ten temat to najlepiej jest odłożyć i patrzeć jak będzie się rozwijał bo już zaczyna się robić ciekawie np: z tymi zdjęciami.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Mz Rt 125/Beta ARK
Ja tylko czekam jak coś tam w sejmie pożądanie pierdol*7e i krajem będą rządzić specjaliści a nie marionetki i pasożyty .

Moja Beta ARK

Wbijać :D .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Faspi F8, Tigra 1.6 16V
A na dodatek tamci na wiejskiej dziwią się, dlaczego tak dużo osób z Polski emigruje do innych państw ;)

Obrazek

https://www.facebook.com/PKRHgarage ZAPRASZAM !

http://forum.mieloch.pl/faspi-by-przemek051195-70cc-midrace-t261458-580.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli chodzi o Smoleńsk to nigdy nie dowiemy się prawdy, chyba, że któryś ruski pęknie, bo jak wiadomo wszystkie dowody zniknęły, przy taśmach majstrowali itd. wg. mnie coś ukrywają. Co do wieku emerytalnego to owszem zmniejszymy dług państwa do raptem końca kadencji Tuska, bo pewnie o to mu chodzi. Społeczeństwo się starzeje, młodzi ludzie emigrują, mamy ujemny przyrost naturalny. Za kilka lat będzie jeszcze gorzej. Kraj wyprzedali chińczykom, niemcom i jeszcze innym arabom. Nam się nie opłaca wydobywać węgla, ale chińczykowi owszem opłaca. Nie zdobyli Polski w mundurach to wejdą w garniturach i ją wykupią za półdarmo - proste. Jak tak dalej będzie, skończę szkołę i sam wyjadę z tego chorego kraju.

Aprilia Sr project by Mateq
viewtopic.php?t=269518&start=0
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
dominixon1300 pisze:
on sam zadłużył nas na miliony, i kto będzie to spłacac?

Zadłużenie zaczęło się od Gierka.

szybkikoks pisze:
Ja tylko czekam jak coś tam w sejmie pożądanie pierdol*7e i krajem będą rządzić specjaliści a nie marionetki i pasożyty

To niech jeszcze więcej osób głosuje na sPalikota :lol:

mateq97 pisze:
Jeżeli chodzi o Smoleńsk to nigdy nie dowiemy się prawdy

Choćby rosja przyczyniła by się do wypadku to co? Wypowiemy im wojnę? W 1 dzień przejdą od Bugu nad Odrę, i tyle się skończy wojna.

Pewnie wielu z was będzie głosować na PiS :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miki6830 pisze:

Pewnie wielu z was będzie głosować na PiS :lol: :lol: :lol:

O tym samym pomyślałem czytając temat :lol:.

Prawda jest taka, że Polacy mają w genach takie zachowanie by najwięcej dobrego zrobić sobie, a reszta może poczekać. Czy to się zmieni ? Może ale nie wcześniej jak za 10-20 a może i 30 lat.

Dlatego się nie spinajcie, że Tusk jest zły bo każdy inny byłby taki sam albo i gorszy.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Mnie dziwi tylko to jak za rządu PiS gdzie i premier i prezydent byli z jednej partii, jak Europa Szczekała na nas, a teraz jak władzę przejęło PO to nic nie mówią, a dlaczego, dlatego że robią co im karzą. Sam mam taką sytuacje w moim mieście z oczyszczalnią ścieków za chyba rok kończy się koncesja. Przez cały okres użytkowania nie było remontów. Więc co się szykuje prywatyzacja jak z naszym PEC-em (Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej) nie robili remontów, mało tego Burmistrz wydał z kasy gminnej ponad 200 tyś. na remont, którego nie było. PEC kupił Niemiec jeden nie żadna spółka. Wiek podnoszą po to by miał kto robić za te kilkanaście lat. Nie wiem czy w tym kraju będzie dla mnie przyszłość, skoro na zachodzie płace są o wiele wiele wyższe a koszt życia porównywalny z Polską.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
Problem polega na ustroju. Gdybyśmy mieli normalny ustrój to byśmy mieli normalny kraj. Niestety, reżim większości wygrywa.
Asaroth pisze:
Dlatego się nie spinajcie, że Tusk jest zły bo każdy inny byłby taki sam albo i gorszy.

To co napisałeś, nie świadczy za dobrze o Twojej wiedzy :roll:

Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 20:51 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Asaroth pisze:

Aktualnie w tym kraju nie ma przywódcy, który jak np. Piłsudski miał jaja by nie patrzeć na innych, tylko rządzić tak by w Polsce było najlepiej.

wesii97 pisze:
za rządu PiS gdzie i premier i prezydent byli z jednej partii

A teraz jak jest?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wesii97, Wtedy prawie cały świat śmiał się z Polski :wink:.
Kaczor miał wybudować 3 mln i gdzie one ? Nic nie zbudował za swojej kadencji.
Wzrost wieku emerytalnego jest normalną sprawą, średnia długość życia wydłuża się + wiele osób wyjeżdża do pracy za granicę więc tu nie płaci składek, a pieniądze skądś trzeba wziąć.

W krajach zachodnich jest lepiej rozwinięta gospodarka i dlatego jest wyższy standard życia. A czemu ? To nie przez PO, PiS, SLD itp. To przez to, że Polska przeżyła 2 wojny światowe + komunę. To wszystko bardzo wpłynęło na rozwój gospodarki.

Przykładem mogą być też Niemcy. Część wschodnia, którą rządzili komuniści również jest opóźniona w rozwoju, płace są niższe, a co za tym idzie standard życia niższy. Tereny przy zachodnie i południowe wyglądają o wiele lepiej i ludzie na podobnych stanowiskach zarabiają więcej i nie mam na myśli dużych miast.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
A 2013 to ma być już w ogóle. Kryzys ma do nas zawitać ciekawe kto nas będzie ratował milonami Euro jak my Grecję. Prędzej nas wykupią niż pomogą.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Asaroth pisze:
Część wschodnia, którą rządzili komuniści również jest opóźniona w rozwoju, płace są niższe

To z jakiej okazji dużo ludu jeździ w okolice Berlina szukać roboty???

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Asaroth pisze:
Przykładem mogą być też Niemcy. Część wschodnia, którą rządzili komuniści również jest opóźniona w rozwoju, płace są niższe, a co za tym idzie standard życia niższy.

Ponieważ "polskie" władze odmówiły pożyczki od USA tzw. Planu Marshalla

wesii97 pisze:
A 2013 to ma być już w ogóle. Kryzys ma do nas zawitać ciekawe kto nas będzie ratował milonami Euro jak my Grecję. Prędzej nas wykupią niż pomogą.

Kryzys to jest już od dawna

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wesii97 pisze:

"Kryzys" w tym kraju jest odkąd był krach na giełdzie w stanach. Różnicy nie odczujesz :wink:

Miki6830 pisze:
Asaroth pisze:

Aktualnie w tym kraju nie ma przywódcy, który jak np. Piłsudski miał jaja by nie patrzeć na innych, tylko rządzić tak by w Polsce było najlepiej.

I masz rację. Jedyny słuszny przywódca jaki rządził tym krajem.

PlastusR50X pisze:
Problem polega na ustroju. Gdybyśmy mieli normalny ustrój to byśmy mieli normalny kraj. Niestety, reżim większości wygrywa.
Asaroth pisze:

To co napisałeś, nie świadczy za dobrze o Twojej wiedzy :roll:

Ustrój mamy normalny, demokratyczny. Najlepszy jaki do tej pory został wymyślony więc o co Ci chodzi ?

Właśnie pokazałeś swoją niewiedzę i to jak łatwo Ci zamydlić oczy :wink:

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

wesii97 pisze:

W stolice wypadało by wpompować trochę kasy co nie?

Tytuł:
**

Pojazd:
Miki6830 pisze:

Polska chciała tej pożyczki tylko Ruski nie zezwolili na jej udzielenie.
Miki6830 pisze:
Kryzys to jest już od dawna

Ale w 2013 ma dopiero wpłynąć do Polski.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wesii97 pisze:
Asaroth pisze:
Część wschodnia, którą rządzili komuniści również jest opóźniona w rozwoju, płace są niższe

Widać, że nigdy w Niemczech nie byłeś. Nie napisałem, że zarobki są tam na poziomie takim co w Polsce. Po prostu są niższe ale i tak dla Polaka opłaca się tam pojechać. Trochę czytania ze zrozumieniem.

Miki6830 pisze:
Asaroth pisze:
Przykładem mogą być też Niemcy. Część wschodnia, którą rządzili komuniści również jest opóźniona w rozwoju, płace są niższe, a co za tym idzie standard życia niższy.

Czyli mówiąc wprost odmówiło ZSRR :).

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

wesii97 pisze:
Polska chciała tej pożyczki tylko Ruski nie zezwolili na jej udzielenie.

W latach 45-89 Polska=ZSRR

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna