Dzisiaj jest 01 lut 2025, 19:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Wczoraj podłączyłem wzmacniacz (Blaupunkt EMA 260) i skrzynię basową (blaupunkt GTB 1200) do seryjnego radia w moim Swifcie.
Obrazek
Z radia mam poprowadzone cinche do wzmacniacza, wzmacniacz podłączony kablem zasilającym do akumulatora. Wszystko gra niby jak należy, ale jak dam głośniej muzykę, wszystko przestaje grać (radio jest nadal włączone). Jak wszystko wyłączę na 2 minuty i odpalę znowu to gra jak wcześniej. Czy może to być wina zbyt chudego kabla zasilającego? Chociaż wydaję mi się, że wtedy wyłączała by się sama tuba a nie wszystkie głosniki. Proszę o pomoc!

Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 8:36 przez tobek49, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wątpię żeby to była wina kabla zasilającego, ale możesz kupić jakiś grubszy i sprawdzić .
Znalazłem taki poradnik może Ci się przyda.
http://www.golf3.pl/-vt9225.htm#68290

Chcesz stunt filmik ? Napisz ;) Dogadamy się ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
MasQL pisze:
Wątpię żeby to była wina kabla zasilającego, ale możesz kupić jakiś grubszy i sprawdzić .
Znalazłem taki poradnik może Ci się przyda.
http://www.golf3.pl/-vt9225.htm#68290

Dobry poradnik. Z podanego tam wykresu wynika, że mam za cienki kabel prądowy. Zacznę od tego kabla, chociaż wątpię, że to jest przyczyną.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokładnie ''mało prądu'' i wmacniacz się wyłącza .

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
tobek49, Możesz się już pożegnac z radyjkiem ... ;) Chłopie jesteś Pro. Podpinasz grajka pod seryjne radio? Radio to podstawa zresztą jak się grajka robi to raczej się robi żeby to jako tako grało a nie dla picu. dasz grubsze kable to Ci spali radio i tyle ;) Pozdro ;)

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rafcio825 pisze:
tobek49, Możesz się już pożegnac z radyjkiem ... ;) Chłopie jesteś Pro. Podpinasz grajka pod seryjne radio? Radio to podstawa zresztą jak się grajka robi to raczej się robi żeby to jako tako grało a nie dla picu. dasz grubsze kable to Ci spali radio i tyle ;) Pozdro ;)

Byś się zdziwił jak to gra :). Na ten moment dalej wzmacniacz jest podłączony kablem 2,5mm, i dopóki nie przekroczę volume 45, wszystko jest cacy.
Nie wiem jak Ty, ale skrzyni nie mam po to, żeby cała wieś mnie słyszała, tylko po to, żeby uzyskać lepsze brzmienie muzyki... cóż :<

PS. Kumpel ma taki zestaw podpięty pod seryjne radyjko w hyundaiu i nic się nie dzieje, czemu niby u mnie ma się coś dziać.

Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, 15:25 przez tobek49, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
tobek49, Sorry że krytykuję, ale to się mija z celem . Jak grajek to solidny a nie z seryjnym radiem. A jeżeli to Ci służy żeby uzyskać lepsze brzmienie muzyki to nie mówimy w takim razie o skrzyni basowej tylko o mini tubie.

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rafcio825 pisze:
tobek49, Sorry że krytykuję, ale to się mija z celem . Jak grajek to solidny a nie z seryjnym radiem. A jeżeli to Ci służy żeby uzyskać lepsze brzmienie muzyki to nie mówimy w takim razie o skrzyni basowej tylko o mini tubie.

Myślę, że jak dam kabelek 4mm wszystko będzie już w porządku. Jeśli to jak ten sprzęt gra mnie zadowala to po co mam wydawać pieniądze na nowe... Te radio jest bardzo fajne, więc nie odczułem potrzeby zmiany :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]