Dzisiaj jest 19 sty 2025, 15:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip
Siema
Mam zamiar zakupić kamerkę Goclever DVR Extreme Silver, ale nie wiem, jak ona się sprawuję, na wygooglowanych forach dyskusyjnych występują różne opinie, chciałbym się Was zapytać czy może ktoś miał styczność z tą kamerką i powie to i owo o niej :)

Pozdrawiam :)

Chciałbyś zobaczyć, jakie pojazdy posiadam w swoim garażu? Wejdź w ten link: http://forum.mieloch.pl/my-garage-hubert-14-t355686.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Też myślałem o niej .
Pisałem ostatnio o tej kamerce z moderatorem naszego forum i oto co mi napisał :
Cytuj:
jakość obrazu niby jako tako jest ale....

na moto wpadała w rezonans,
obraz się trząsł i rozmazywał, powyżej 5km/h nie było słychać nic poza wiatrem
(gorzej jak w contourHD która też ma ten problem)

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Revo pisze:
Też myślałem o niej .
Pisałem ostatnio o tej kamerce z moderatorem naszego forum i oto co mi napisał :
Cytuj:
jakość obrazu niby jako tako jest ale....

na moto wpadała w rezonans,
obraz się trząsł i rozmazywał, powyżej 5km/h nie było słychać nic poza wiatrem
(gorzej jak w contourHD która też ma ten problem)

Rozumiem, o mikrofonie wiedziałem, że jest słaby ale o wpadaniu w rezonans to nie wiedziałem, oglądałem filmiki na yt ale różnie to tam bywa :) Dzięki wielkie :)

Oczywiście czekam na kolejne opinie, może ktoś ma tą kamerę i filmikami jakimiś mógłby zarzucić najlepiej w stuncie (do tego głównie chcę ją kupić) :)

Chciałbyś zobaczyć, jakie pojazdy posiadam w swoim garażu? Wejdź w ten link: http://forum.mieloch.pl/my-garage-hubert-14-t355686.html

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jaką kwotą dysponujesz, czego wymagasz od tej kamerki?

*
Awatar użytkownika

Właśnie kwota to właśnie jakieś 200-300 złotych ale wolałbym coś do 200zł bo mam teraz skuter do ogarnięcia i jeszcze mam z nim zwiane pewne wydatki :)

A służyć miałaby do nagrywania jazd, treningów (stunt) i w sumie takie tam odpały z kolegami :)
Zazwyczaj woziłbym ją na kasku :wink:

Awatar użytkownika

Pojazd: Szkutr
Jeśli chcesz coś z serii goclever to tylko gold. 720p które oferuje silver to kicz niestety :/ 1080 które można uzyskać z golda jest już sporo lepsze jakościowo ale pamiętaj że gopro to to nie jest :P
Jeśli nie wymagasz niewiadomo czego i nie masz parcia na slowmotion - bierz śmiało golda. (koszt jest pomiędzy 300-400zł ale warto, porównując filmy z silvera a golda)

Moja Malaga! malaguti-f12-midrace-racing-zapraszam-t406973.html
Malaga na FB - https://www.facebook.com/RadeckiGarage

*
Awatar użytkownika

Radeck14 pisze:
Jeśli chcesz coś z serii goclever to tylko gold. 720p które oferuje silver to kicz niestety :/ 1080 które można uzyskać z golda jest już sporo lepsze jakościowo ale pamiętaj że gopro to to nie jest :P
Jeśli nie wymagasz niewiadomo czego i nie masz parcia na slowmotion - bierz śmiało golda. (koszt jest pomiędzy 300-400zł ale warto, porównując filmy z silvera a golda)

No rozumiem, widziałem też wersję gold lecz mam okazję kupić za symboliczną stówkę tę kamerę ale jak mówicie, że tak słabo z nią to poczekam, może trochę kaski dozbieram i kupię jakieś nie zajechane go pro hero 2 :)

**
Awatar użytkownika

Pojazd: ApriliaRS
Powiem tak nie opłaca się kupić innej kamery niż GoPro najlepiej już od 2 modelu czyli GoPro 2.Nie opłaca się kupować kamerek jakiś za 300 zł nowych,bo i tak nie dorównają GoPro,które często jest jeszcze na gwarancji,jest pełno akcesoriów,poradników,nowych softów itp.. I jest na nią popyt,więc będzie można ją też łatwo opchnąć. (jeszcze kamerki drift jest dobra,ale i tak gopro najlepsze)

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja jeszcze wtrącę Contour Roam tylko że jedynka jest słaba, dopiero roam2 to bardzo fajna kamerka za małe pieniądze (jak na to co oferuje w porównaniu z gopro).

-- 03 lut 2014, 22:13 --

Ogólnie polecam jego recenzje, zestawienia bo widać że dość uczciwie je ocenia.

http://www.youtube.com/watch?v=07wZiNELfRQ

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Contour ?.. Nie za tania a w tej cenie bardziej opłaca się GoPro hero 2 Motorsport .
A Go Pro hero 2 Motorsport = Gopro hero 3 silver .. Z tego co pisałem z Adim :) .

Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd: 147 JTDm
Wygląda dobrze
http://www.youtube.com/watch?v=shkLtVQIJ5w&list=PL45F3FB3FA296EC7E&index=2&feature=plpp_video

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Reklamy robione przez producentów to jedna wielka ściema, kiedyś gdzieś oglądałem jakąś kamere która była porównywana do gopro, nie dojść że 2x razy tańsza to niby lepiej nagrywała :D fejk jak nie wiem bo 80% to negatywne oceny tej kamery.

-- 4 lut 2014, o 19:37 --

Reklamy robione przez producentów to jedna wielka ściema, kiedyś gdzieś oglądałem jakąś kamere która była porównywana do gopro, nie dojść że 2x razy tańsza to niby lepiej nagrywała :D fejk jak nie wiem bo 80% to negatywne oceny tej kamery.

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Revo pisze:
Contour ?.. Nie za tania a w tej cenie bardziej opłaca się GoPro hero 2 Motorsport .
A Go Pro hero 2 Motorsport = Gopro hero 3 silver .. Z tego co pisałem z Adim :) .

Widziałem porównania i nie było źle, choć trochę zimny obraz. Ogólnie ja miałem okazję przed nowym rokiem za 110 funtów nową roam2 kupić, ale jednak wolę kupić GoPro dla dużego wyboru gadżetów. :mrgreen: Chciałbym się zmieścić w 100 funtach, bo raczej kamerki dla własnego bezpieczeństwa używał w razie jakiegoś incydentu. Ale czasami jak gdzieś na wakacje się pojedzie, to taka action camer'a to fajny gadżet :)

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Trochę późno piszę, ale mam GOCLEVER DVR EXTREME SILVER i jestem zadowolony z jej nagrywania :mrgreen: testowałem ją na Aprilii RS50 i na quadzie w zimie :twisted: i jeszcze pod woda i naprawdę nagrywa nieźle :D , wiadome że to nie GO PRO ale wg mnie jest bdb :D .

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Neos
To ja ci polecę, bardzo tanią, Overmax Active Cam 02

Obrazek
http://forum.mieloch.pl/neo-s-50-by-narrvany-t388878.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]