Dzisiaj jest 01 lut 2025, 7:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanie
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam

Chciałbym się doradzić w sprawie rolek wariatora i sprężyny głównej sprzęgła.
Mam cylek 80 w chińskim 4T, stożek i niby odblokowany moduł CDI (cylek i moduł z allegro)
I nie zadowala mnie prędkość jaką wyciąga skuter (ok 65 km/h jak dobrze pujdzie, przy 50 zamula). Mam rolki 5g, czy wymiana na cięższe i zmiana sprężyny sprzęgła na twardszą coś da ? Doradzcie mi coś. Wiem że najlepiej byłoby wymienić wariator na sportowy lecz inwestowanie ok 300 zł na wariator nie jest na moją kieszeń.

I co sądzicie o zmniejszaniu długości tulei wariatora, czytałem że pasek wchodzi wtedy wyżej i można uzyskać większy v-max. O ile ją skrócić ?

I jeszcze jedno pytanie, przy ruszaniu coś mi piszczy w przekładni podejrzewam że jest to sprzęgło, co z tym zrobić. Pisk po ok 3sekundach ustępuje.

Jeżeli umieściłem temat nie w tym dziale, z góry przepraszam ale nie wiedziałem gdzie napisać.

Z góry dzięki za odp.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mariusz48, kup wariator chiński z allegro , rolki 5.5 g i niebieską dociskową i ok 70-75 powinno być, tylko będzie z wyższych startował. a co do sprzęgła to piszą że można papierem ściernym trochę okładziny sprzęgła zedrzeć i przestaje piszczeć.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czytałem żeby wariatora z allegro nie kupować bo jest wykonany z nietrwałego materiału i po ok 2tysiącach może się rozlecieć.
Co do sprzęgła. Można na okładzinach sprzęgła szlifierką wyciąć paski ? No i papierem ściernym potraktować ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]