Dzisiaj jest 28 lis 2024, 0:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
Witam jako iż rocznik 94 łapie się na stare przepisy czyli A od 18 roku życia to na 100% będę robił na początku 2012 roku kat A i B na raz ale wracając do tematu. Zacząłem patrzeć na motocykle o większych pojemnościach i nie wiem czy przykładowo 600 to nie będzie za dużo na pierwszy motocykl! Myślę że mój budżet na motocykl to ok 5000zł będzie wynosił i teraz tak. Zależało by mi aby był łatwy w prowadzeniu ale przede wszystkim żeby nie był awaryjny. Największy motor jaki miałem to wsk 125 czyli praktycznie nic do 600. W cenie do 5000zł są już fajne! Kawasaki ER500 mi się spodobał ładny i nawet młodego idzie wyrwać z tej ceny! Wiem że mam sporo czasu ale wolę już oglądać i wiedzieć na co zwracać uwagę a co omijać. Nie interesują mnie choppery jedynie ścigacze i szosowo turystyczne. Z góry dzięki za odpowiedź

LwG

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W Twoim miejscu brał bym Suzuki GS500 lub Suzuki Bandit... Jak na 1 moto w sam raz bo nie za szybkie i dobre żeby zacząć i się uczyć ;) Nie wiem jak z awaryjnością ale mi się one podobają i też zamierzam jeden z tych jako pierwszy ;P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój rocznik ;p
Suzuki GS500 , Suzuki Bandit 500 ,Honda CB 500 , Honda hornet 600, Kawasaki ER 500 .

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bandit 600.
Jak masz rozum to normalnie to opanujesz, lecz zawsze kusi.
Ja z 125'tki 4T przesiadłem się na 650 V2, i najgorsza była pierwsza jazda iż napoczątku nie byłem przyzwyczajony do takiego wysiłku, po puszczeniu gazu to lądowałem na baku a przy przyśpieszaniu tyłek wbijał mi się w zadupek. Więc jakąś 600'tkę do 100KM można brać spokojnie, najlepiej w nakedzie bo w sportach ciężko jest z pozycją itp. :wink:

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
A może jakieś linki do allegro? Dzięki za odpowiedzi konkretne! Takie coś lubię każdy poleca motocykl z którym miał doczynienia!

LwG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pokażcie mi Horneta za 5k zł, który nie był owinięty o drzewo, biorę go od razu !

stunter16, Powiem Ci szczerze, przenieś ten temat np na forum.motocyklistów bądź na ścigacza, tam Ci bardziej pomogą bo mają styczność na co dzień z takimi sprzętami.

Nie będę Ci osładzał życia i powiem Ci wprost, że za te pieniądze nie kupisz egzemplarza gdzie nie będzie potrzeba jakaś inwestycja na start bądź nie ma jakieś nieciekawej historii. Wiem bo sam jeździłem i oglądałem różne sprzęty. Jedynie z opinii innych mogę Ci polecić gs 500. Do nauki w sam raz i z awaryjnością też nie ma większych problemów.

Z tego przedziału cenowego miałem jedynie do czynienia z CBR 600 F2, ogólnie fajny motorek, wersja 102KM, zbierał się ładnie, aczkolwiek po odkręceniu manetki na full na 6 biegu przy 100km/h ledwo się zbierał. Łatwo się rusza, jeszcze lepiej hamuje. Mocy wystarczy by zerwać kierowcę z motunga. Jeżeli masz głowę to polecam, jeżeli lubisz imponować innym oraz im ulegasz to już nie. Trudno trafić zadbany egzemplarz.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
F2 F3 i F4 to najcześciej sprzęty przerobione na street/stunt i nie ma sie co oszukiwać szybkie gumy to normalka. Popatrz jeszcze za fazerem.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG MC2 Evo / Zip SP 2
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=102682

Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

NIE POMAGAM NA GG ! OD TEGO JEST FORUM !

Użytkowniku! Pamiętaj, że słowami jakich używasz i stylem jakim piszesz tworzysz wizytówkę swojej osoby.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ]