Dzisiaj jest 14 lut 2025, 17:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema. Mam moto Yamaha Xt 125R 2005r. Przez rok jeździł bezawaryjnie, jednak teraz coś nie idzie. Gdy moto jest na wolnych obrotach, które zwykle wynosiły ok. 1300 to teraz postoi chwile, a obroty spadają cały czas i po jakichś 20-30 sekundach moto gaśnie, chyba że się doda gazu i znów wraca do 1300 i obroty spadają od nowa. Czasem jak skręcam np. do domu to potrafi zgasnąć, więc wole za bardzo nie jeździć nim teraz. Jeszcze druga sprawa. Ostatnio jak skręcałem właśnie do domu, to mi zgasł moto i nie mogłem go zapalić, i wgl cała elektryka nie działała, a jak wyjąłem kluczyk to jakieś 2 napisy na zmiane się świeciły. Wyjąłem i włożyłem bezpiecznik głowny i troche psiknąłem wd-40 i elektryka zadziałała, odpaliłem lecz w czasie jazdy zobaczyłem, że moto źle mierzy prędkość ;/ jadąc około 70km/h pokazuje 90km/h. Mogę jeszcze dodać, że jak się zaczęły te spadki wolnych obrotów, to dzień wcześniej czyściłem filtr powietrza, wymieniałem olej, do którego dolałem motor-life oraz tata czyścił moto karcherem i też przejechał po silniku, gaźniku itp. a ta woda ma duże ciśnienie, więc nie wiem czy cos sie wtedy nie stało, ale jak jechałem po tym to nic się nie działo, tylko następnego dnia wieczorem się zaczęło.

"... Siódmego dnia stworzył motocykle, a Bóg wiedział, że były dobre..."

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: yamaha XT 125 x
1.wyczyść gaźnik
2.wyreguluj na nowo gaźnik lub oddaj do mechanika
3.dokładnie wyczyść filtr powietrza zobacz czy nie ma wody
4.przyczyną zmieniania się napisów jest odłączenie prądu od licznika po ponownym podłączeniu są dwa tryby SM/enduro wybierz ten drugi tam chyba jest coś na N nie pamiętam wiem że jest endr i to drugie ... A teraz w zależności jakie masz koła czy SM czyli dwa takie same 17' podajże albo enduro czyli tył 16-15' a przód chyba 18'

Więcej nie wiem ja swojego też myje z kershera i jest git .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]