Dzisiaj jest 26 lis 2024, 7:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, chciałbym rozpocząć przygodę z motocyklami i nie wiem co zakupić na początek. Budżet bardzo mały, ponieważ to będzie mój pierwszy motocykl więc będzie mi służył do nauki :) nie chce 50 najlepiej 125 ew. 80 żeby miało jakąś tam moc i nie jechało 70 :p Budżet mam 3tyś. złotych ale wolałbym coś do 2tyś- 2,5tyś.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: VW Passat 1.9/Quad Honda 180
Motocykl to kwestia gustu, a nawet miejscowości w której mieszkasz. Budżet duży i mały zarazem. Pewnie wiesz, że piździka (skuter) za to kupisz bez problemu. Z tymi 125ccm może być gorzej bo w cenie stoją, chyba że jakieś wiekowe albo w 4T. Moim zdaniem powinieneś zacząć od jakiegoś biegowego motorku (manuala). Będzie zaraz pozamiatane bo odradzam skutery, chociaż sam ich kilka miałem. Chcesz aby mało palił i chcesz pojeździć trochę po lesie to kup Suzuki DR125, Yamahę DT80. A jeśli chcesz poszaleć to szukaj Yamahy DT125R, Kawasaki KMX125, Suzuki 125TSR (tu najmniej spali Yamaha). Możesz też szukać motorku z silnikiem AM6. Ogólnie polecam Enduro, wygodne, wysokie, zwrotne i jest zabawa na bezdrożach. Jak na szosę to Hondę NSR125, Yamahę TZR125. Te motorki są do osiągnięcia, ale w tej cenie pewnie będą bez kwitów albo coś do zrobienia.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]