Dzisiaj jest 24 lis 2024, 10:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: X MOTO XB 35
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam

Miał ktoś może styczność z takim pojazdem jak na tej aukcji http://moto.allegro.pl/item1049185547_c ... ml#gallery chodzi mi dokładnie o model XB 35 250ccm w 4t. Chciałbym wiedzieć czy da się pośmigać takim czymś jeden sezon bez jakiś większych napraw ?? Chciałbym żeby się wypowiedzieli ludzie którzy mieli styczność z takim czymś bądź jeździli lub posiadają. Nie chcę za to żeby się wypowiadali ludzie którzy gdzieś kiedyś słyszeli że ktoś powiedział itd..

Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jezdzilem na takim czyms tylko ze silnik byl chlodzony ciecza

jezdzilem ze 2 godziny po torze crossowym

opony sa slabe
chociaż to 4t to i tak trzeba wahlowac biegami bo to nie ma az takiej duzej mocy

strach bylo skakac poniewaz zawieszenie jest slabe
jedyne co mi sie podobalo to hamulce bo ma nawet nawet

motorynka stella 3km ---> malaguti f10 70ccm 8km ---> cagiva elefant 125ccm 32km

TomekT. pisze:
moze kota ci wciagło w gaznik xD

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witaj, ja posiadałem ten motorek. Jeżeli chodzi CI o pośmiganie gdzieś po lasach itp, nadaje się od dobrze do tego, powiem szczerzę, że musisz dbać, jeżeli zaniedbasz zacznie się on sypać, ale nie dochodzi do poważnych usterek, mój kolega też miał takiego to przejeździł na nim 3 sezony, nic nie wymieniał, tylko regulował zawory, czyścił filtr, wymieniał olej itp. Dla mnie dużym plusem tego motoru jest to, że on prawie nic nie pali, aż się sam zdziwiłem :mrgreen: Jedynym minusem jest trochę brak mocy, i bardzo słabe i twarde zawieszenie. Ale do pośmigania wystarczy w zupełności, ja tam mam dobre przygody z tym moto, nigdy mi nie padł gdzieś w lesie czy coś, ale za to dużo można się na nim zabawić, mimo to, że jest chłodzony powietrzem to podczas powolnej i męczącej jazdy w lesie nic mu nie było, jeżeli chodzi o cześci to są one tanie, w porównaniu do full crossów :P Potem przesiadłem się na Yz 125 mój kolega jeździł też takim XB 35 i normalnie podjeżdzał tam gdzie my podjeżdżaliśmy Yz, tylko nie dawał rady pod górki z grząskim piaskiem, ale tak to ok.

Zapraszam Moje maszyny na PJ

Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 22:18 przez power239, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli chodzi o dbanie to ja zawsze dbam o moto zawsze po myciu smaruje łańcuch, regularnie czyszczę filtr itd. Jak chodzi i zawieszenie to nie da się tam wlać rzadszego oleju czy coś ?? Co do opon to słabe pod pojęciem że nie trzymają się czy zdzierają się szybko ??
Dużo silniejszy jest od takiego 50ccm po tunignu które w teren jest oczywiście za słabe ??

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 18:16 przez Konrad324, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bardzo dobrze, że tak dbasz o moto, bo wtedy długo Ci posłuży.

Jeżeli chodzi z tym zawieszeniem, one ma bardzo niski skok, jeśli nalejesz rzadszego oleju to będzie Ci dobijało, ale na tym zawieszeniu nie jest, aż tak tragicznie, może być to moje złudzenie bo raz jeździłem dla zabawy tym motorkiem po lesie a na inny dzień latałem Yz 125 po torze, dlatego dla mnie te zawieszenie jest nie zbyt wygodne.
Jeżeli chodzi o opony to zależy jakiej firmy kupisz, nie oszukujmy się lepiej kupić oponki droższe a napewno dłużej posłużą, niż takie tanie które po wjechaniu na ostry kamień pękną czy coś podobnego.

Jeżeli chodzi Ci czy jest on silniejszy od jakiejś tam 50ccm po tuningu to o wiele, wiele silniejszy, w końcu to 4T i ma bardzo fajny silniczek bo jak na 4T przystało Ciągnie od dołu i nie trzeba czekać jak w 2T na te "turbo" na wysokich obrotach, tylko spokojnie sobie pyrkasz na niskich. Mi bynajmiej fajnie sięna tym jeździło i miałem takie zabawne przygody z tym, że szok :mrgreen: :mrgreen: a jak wspokmniałem, częsci tanie jak barszcz. Jeżli chodzi Ci czy z częściami nie ma problemów, nie ma żadnych, tutaj masz wszystko Klik

Zapraszam Moje maszyny na PJ

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ok dzięki za wypowiedź. Za niedługo będę chciał sprzedać SMT i kupić coś w teren najlepiej w 4t tylko że firmowe 125 crossowe w 4t jest małe a 250 wielkością dobre tylko znowu za mocne a xmoto wielkością było by ok i mocą też. I jeszcze jedno idzie to moto z gazu na gume czy nie ??

Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
a dlaczego nie chcesz np; yz 125 2t ??

Silnik, dwa koła i mina wesoła/ Stelaż, klatka i duża zębatka

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bo obawiam się że będzie za silne dla mnie. I do tego 125 potrafi spalić dużo.

Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
nom racja ... to jest taki mały smoczek :cool: ale za to osiągi porażające .. wiem bo jeździłem dużo dużo razy . Tylko męczącą rzeczą w tych moto jest to że co sezon trzeba wymieniać cylka ...

Silnik, dwa koła i mina wesoła/ Stelaż, klatka i duża zębatka

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiadomo, że jest to Chinol, ale ludzie mówią że się nadaje a wiadomo, że to 4T więc jest słabszy dlatego na twoim miejscu wolał bym wziąć 250ccm3 to odczuł byś jakąś moc. :D

Peugeot XPS SuperMoto

Tuning:
- MAX SPEED- 120KM/h + dobre przyśpieszenie
- Cylinder - 80 Top Performances
- Tłumik - MetraKit Thrower Carbon
- Stożek- STR8 Helix
- Lampa tylna LED ( Revo lexus style)
- Gaźnik- Dell'orto 16mm
- Kierownica Renthal + Manetki Renthal

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeździłem ostatnio na YZ250f i chyba zdecyduję się na firmowe 250 bądź TT-R 225. Dzieki za odp. Temat do zamknięcia

Pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]