Dzisiaj jest 06 sie 2025, 7:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
Witam

Mam problem z simsonem otóż brat jeździł normalnie. Jechał i zgasł. Teraz nie odpala tylko stzrela z wydechu. Co to może być?

Iskra jest, Świeca nowa, gaźnik wyczyszczony filtr też. Co to może byc? Mi się wydaje że zapłon się przestawił a dziwi mnie jedna rzecz czemu nagle zgasł?

Proszę o szybkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Wesołych Świąt

Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 12:47 przez Emilstanter, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Również sądze że to zapłon, a to że zgasł to raczej nic dziwnego, bo widziałem niejednokrotnie takie akcje że zapłon się przestawił i gasł po kilku sekundach w simku, dla pewności sprawdź gaźnik itp

Cytuj:
Czasem coś strzeli z tłumika ale to nic

capekpl1 pisze:
to powiedz im że chcesz mieć rodzeństwo a jak nie to kupuje części

Rieju rest in peace...
Niech mu asfalt lekkim bedzie [*]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wymyj plyte zaplonowa w rozpuszczalniku wysusz kompresorem pola nie masz za duzego na pewno kup czujnik do ustawiania zaplonu i ustaw 1.8 przed gmp poczatek przerwy na platynkach a jak to nie pomoze to zmien swiece najlepiej ngk i kaptorek i kabel sprawdz w nocy lub w ciemnym pomieszczeniu czy nie iskrzy sie gdzied wiecej niz tylko na platynkach bo jak tak to podlacz od nowa kable do cewek i dodatkowo wluz je w jakies rurki moze tez byc wina paliwa lub brudnego gaznika

Motorynka Pony>Jawa 50>Router Bassa 50

Tytuł:
*

Pojazd:
Słuchaj jedna z przyczyn to klin na wale ucięło. Wykręć pokrywę tą gdzie jest magneto. wykręć magneto i zobacz co i jak. :)
Ja miałem już dużo takich przypadków z tymi samymi objawami i zawsze to było to :D

Obrazek

http://polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/DT-50/105107

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]