Mam problem ze skrzynią biegów w aprili rs 50. Wrzucam bieg motor trochę pociągnie i wyrzuca mi bieg praktycznie każdy w dogodnej dla motoru chwili, nie zawsze ale jak jade z pasażerem, to neistety bardzo często. Rozbierając silnik jak odkręcałem kosz sprzęgłowy wsadziłem palucha i czułem, że tryby mają straszny luz - około pół centymetra można je było palcem poruszać, jak nie więcej. Teraz mam pytanie: po pierwsze co to może być? czy łożyska jakieś od skrzyni czy się tryby wyrobiły oraz pytanie 2 jak będę z tym dalej jeździł, to co się może stać oprucz tego, że będą coraz szybciej wyskakiwać biegi? Dodam, że jak wrzucam bieg to słychać normalnie stuk motorek pociągnie i załącza sprzęgło. Kązdy bieg wchodzi łądnie za wyjątkiem 5 ,,, nie wiem tylko dla czego ej wyrzuca?
Przyznam, że nie chce mi się rozbierać silnika, do puki chodzi, a już trochę wał stuka, więc chce to dobić i wymienić wszystko i przerobiłbym tą RS na 80-90cm3 (wał skrzynie cylinder chłodnice,), bo podejrzewam, że w tą ramę silniczka 125 chyba nie dam rady wrzucić