Dzisiaj jest 01 mar 2025, 3:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema

Mam do was pytanie czy tak powinien pracować silnik am6?

http://www.youtube.com/watch?v=36PjYC42Tdw
Sorry nagrywane telefonem i slabo slychac ten brzek, ale ten kto ma am6 napewno rozrozni czy tak powinien pracowac.

Motor mam od 3 dni i nigdy nie mialem stycznosci w am6 a nie pokoi mnie to tak jakby tarcie/klekotanie.

Ostatnio zmieniony 25 lip 2011, 17:01 przez Gozdus, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
po filmie się niggdy nie oceni

bo to wygląda tak że jakby zagłusza dźwięk wydechu i nie wiadomo czy to wydech czy to silnik

jeśli masz jakieś stuki czy klekotanie to sprawdź czy ustają na wolnych obrotach po wciśnięciu sprzęgła

jak tak to kosz sprzęgłowy ma luzy ale to w większości am6 tak jest

BTW. regulacja gaźnika u Ciebie leży

Tytuł:
*

Pojazd:
Gaźnik jest wyregulowany :) Na obrotach go trzymalem i dlatego mial wyzsze. Właśnie jest też coś z koszem bo jak jest zimna to jak stoje w miejscu i wbijam 1 to ciągnie mi do przodu i jak nie dam jej obrotow to gaśnie a jak juz sie wbije na ok. 3k obrotow to przestaje ciagnac, jak jest ciepla to mniej juz ciagnie. Podobno kosz ma rowki czy coś takiego i trzeba albo spiłować albo wymienić kosz, kosz będę wymieniał za jakiś miesiac. Ale z tym jest tak ze na wolnych obrotach tego prawie wogole nie slychac, tylko jak sie jedzie na wyzszych obrotach. ok. 5-6k i czym wyzsze obroty mam to bardziej to slychac.
Myslalem ze to lozyska na wale ale raczej nie.

Ostatnio zmieniony 25 lip 2011, 21:06 przez Gozdus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam Rx od miesiąca. Też tak chodziła. Z tego co wiem wymieniałem simeringi i łożyska na wał było dobrze. Teraz jestem po kapitalnym i jest bardzo dobrze. ;p

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]