Dzisiaj jest 25 lut 2025, 17:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema
Mam pytanie lub problem. Ja i brat ma dwa motorki na am6. Brat ma aprilie rs 50 2002rok a ja rieju spike 2006rok. Obaj mamy cylindry żeliwnei w tym jest problem. Chciałem sobie podczepić brata wydech do mojego rieju, bo mój jest zablokowany. I tu problem. Jego wydech jak i cylinder mają większą średnice kanału wydechowego i wejścia do cylindra w wydechu. W moim rieju jest wszystko mniejsze... A więc moje pytanie: dlaczego tak jest? Reszta osprzętu normalnie pasuje czyt. gaźnik czy zawór membranowy. Może wynikać z tego że mój motorek jest perfidnie zablokowany?

Liczę na wasze rady i pomysły.

Pozdro

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Freesttyleee pisze:
Obaj mamy cylindry żeliwnei w tym jest problem.
Żeliwne ok ale czy obydwa od nowości.

Obrazek Piszę poprawnie.

Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
Freesttyleee pisze:
Siema
Mam pytanie lub problem. Ja i brat ma dwa motorki na am6. Brat ma aprilie rs 50 2002rok a ja rieju spike 2006rok. Obaj mamy cylindry żeliwnei w tym jest problem. Chciałem sobie podczepić brata wydech do mojego rieju, bo mój jest zablokowany. I tu problem. Jego wydech jak i cylinder mają większą średnice kanału wydechowego i wejścia do cylindra w wydechu. W moim rieju jest wszystko mniejsze... A więc moje pytanie: dlaczego tak jest? Reszta osprzętu normalnie pasuje czyt. gaźnik czy zawór membranowy. Może wynikać z tego że mój motorek jest perfidnie zablokowany?

Liczę na wasze rady i pomysły.

Pozdro

wynika to z tego że on ma jakiś sportowy cylinder i średnica przy wylocie to 28mm a ty masz serię 25mm

Tytuł:
*

Pojazd:
Czyli prawdopodobnie on ma sportowy cylinder lub porting i rozblokowane kolanko wydechowe? W moim natomiast jest wszystko seryjne?

Mam w domu jeszcze 3 cylinder i sprawdzę na nim jaka jest różnica. POzdro

EDIT :

Sprawdziłem na 3 cylku i jest 28mm średnica. Dlaczego w Apriliach były montowane cylki o większych średnicach i odblokowanych kolankach?

Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 10:02 przez Freesttyleee, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź czy nie masz zwężki w kanale wydechowym to taka tulejka tam gdzie sie wsadza dyfuzor :P jak masz to ją wyciągnij :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Freesttyleee pisze:
Dlaczego w Apriliach były montowane cylki o większych średnicach i odblokowanych kolankach?
Wydaje ci się.Wychodzi ,że twój brat w rs ma tuningowy cylinder.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:

Pojazd:
wojak, ja tez miałem w swojej rs'ce cylinder serje zeliwny od nowosci bo nigdy nie był sciągany i tez srednica wlotu do cyla 28mm wydech tez orginalnie 28mm zadne przejsciówki wiec chyba w tych starszych tak wkładali

RS'ka na Full Sporcie Airsal 70cc Zapraszam!!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89475

Tytuł:
*

Pojazd:
Brat ma seryjny cylinder bo ma znaczek minarelli. I we wszystkich cylindrach na których sprawdzałem to mają 28mm a mój ma 24mm, Dziwna sprawa...

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ]