Dzisiaj jest 26 lis 2024, 13:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Siemanko.
Ostatnio miałem problem z TZR ponieważ posypał się 5 bieg, wał był do wymiany, wałek wyrównawczy też do wymiany bo krzywy. Rozebraliśmy silnik, złożyliśmy biegi wał wszystko ok ale wcześniej zostało rozebrane sprzęgło. No i teraz problemik, zlożylismy silnik, włożyliśmy go do TZR zalaliśmy olej MOTUL 10W40, wszystko zostało po podłączane. TZR można powiedzieć że prawie odpaliła na strzała. Stała chwile się rozgrzała na luzie, no i wsiadłem na nią, wrzuciłem 1 na sprzęgle jeszcze nie chciałem ruszać, a TZRka wyrwała do przodu na sprzęgle ! Więc tak jakby sprzęgła nie było, dzięki czemu jak jeżdzę biegi dostają po dupie. Co może być nie tak ze sprzęgłem? Źle coś złożone, zła regulacja sprzęgła ?
Tarcze sprzęgła w dobrym stanie, więc raczej nie to. Podejrzewam że coś mogłem źle złożyć np przekładki między tarczami czy coś?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Siemka
Masz źle ustawione sprzęgło lub zapomniałeś jakiegoś śrutu lib pręta w tzr am6 siedzi taki jak w rs wiec powinno iść tak od popychacza idzie taki gruby drut ma z 5cm potem taki śrut lub kulka o grubości drutu następnie drut z ,,grzybkiem" na końcu składasz sprzęgło wykręcasz śrubę od regulacji i wkładasz taką kulkę . Wkręcasz śrubę od regulacji aż będzie taki lekki opór naciskasz dźwignie sprzęgła i patrzysz czy sprzęgło działa
opisane dosyć dokładnie
kiedyś jak składałem tzr nie było tej kulki na końcu ale lepiej ją wsadzić np. z łożyska
ps. możesz mieć za słabo dokręcone sprężynki

hurricane>rs50>nsr125>cbr f3

Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 11:05 przez daniel35351, łącznie zmieniany 1 raz

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ]