Dzisiaj jest 26 lis 2024, 12:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam!
Mam taki setup:
airsal 70ccm sport
wydech mk thrower
no i gaźnik seryjny SHA 1412
Czy rozwiercenie dyszy z tych 0.7 na 1 mm zredukuje mi muła ?
Teraz jest tak że silniczek ładnie się kreci na luzie , na biegu juz go delikatnie muli i w wyzszych obrotach dostaje powera :D Czy rozwiercenie dyszy mi to poprawi ? Ja wiem ze ten gaznik jest za maly ale narazie nie mam pieniedzy zeby kupic dellorto 21 i chce narazie rozwiercic te dysze. Jak bedzie zalewac to jaka dysze kupic zeby bylo lepiej?
POZDRAWIAM!
EDIT:Silnik z niskich rusza normalnie , pozniej jak sie wkreca to nie moze sie jakby wkrecic , i po jakims czasie sie wkreca juz ladnie wysoko.O to mi chodzi zeby tego nie bylo , i wkrecal sie normalnie na biegach :)

Obrazek

Ostatnio zmieniony 07 cze 2012, 10:34 przez dejwid333, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Myślę że lepiej będzie kupić dysze a nie rozwiercać... To jest kwestia ~10 zł. A jak nie masz dobrych narzędzi to tego nie zrobisz.

Jedyna na forum, sprawdź :D

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1803640#1803640

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chodzi o to ze narzedzia mam a jak spierdziele dysze to kupie i tyle :) Kwestia tego czy z tych 70 na 100 jak rozwierca to bedzie poprawa czy bedzie go zalewac poprostu . To ma byc poprawa tylko zredukowania mułu. Bo wiem ze na wiekszym gazniku tego nie bedzie a i bedzie poprawa w osiagach/przyspieszeniu , ale narazie brak funduszu wiec sie kombinuje :)

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Masz tzw. dziurę w obrotach ;) Zacznij od sprawdzenia koloru świecy jak bd sucha i czarna to za mało paliwa. Z rozwiercaniem dyszy uważaj wystarczy że dasz 0,02mm za dużo i moto nie bd dobrze chodzić. Wiem bo sam mam ten gaźnik i przy zmianie dyszy z 68 na 72 wgl się nie wkręcał na wysokie obroty.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No dobra to jak mam dziure w obrotach ale mam airsala 70 z tym metrakitem to powinienem jaką dysze dać ? Bo jak nie bedzie ta rozwiercona chodzić to nie wiem jaka włożyc :) Bo ten gaźnik regulacji nie ma i to tak lipa troche ;/ Wiem ze lepiej zalozyc ten dellorto 21mm jakis poludzki , ale ten SHA daje rade gdyby nie ta dziura...

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kup dysze 75 i 80 dostaniesz taką w każdym sklepie z częściami do chinoli, sztuka koło 4zł bd kosztować ;) Mi świece wypala na kawę z mlekiem i tez mam dziurę w obrotach przy nim nie wielką ale mam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No spoko spoko a jaki gwint jest w tym gazniku ? 5 czy 6 mm? Bo z tego co zauwazylem to sa rozne dysze w dellorto.
EDIT:Juz doczytałem ze 5 mm :))

Obrazek

Ostatnio zmieniony 07 cze 2012, 21:45 przez dejwid333, łącznie zmieniany 1 raz

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ]