Dzisiaj jest 26 lis 2024, 8:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.
Mam dość poważny problem otóż pewnego dnia zatarłem silnik nadszedł czas remontu kupiłem wszystko co potrzeba głowice cylinder gaźnik i przerobiłem go na 80ccm.
Otóż wszystko zrobiłem dobrze ale jest problem,odpaliłem skuter stał na nóżce rwało go do jazdy maksymalnie,chcąc sprawdzić czy wszystko jest w porządku zepchnąłem go z nóżki i automatycznie mi zgasł,po uruchomieniu go znów pojawił się ten sam problem ze zgasł za trzecim razem postał trochę na obrotach wkręcił sie i wszystko wydawało się w porządku.
Gdy stał na nóżce wcisnąłem tylni hamulec i zgasł to się powtarza za każdym razem gdy wcisnę hamulec i jak nie dodam gazu mu po wcisnięciu hamulca po prostu traci moc i gaśnie.
Po wielu próbach myśleniach..odpaliłem go zrzuciłem z nóżki popchnąłem go parę metrów skuter nabrał obrotów i jechał dobrze zatrzymałem się skuter zgasł..
Jaka może być przyczyna że skuter podczas naciskania hamulca traci moc i gaśnie..
Rozmawiałem z kolegą mówi że może napęd się zepsuł ale gdy tylko wejdzie na obroty to normalnie jeździ..Nie wiem co z nim może być nie tak stoi na nóżce dodaje gazu na maksa i jest dobrze zrzucę go z nóżki a on nie ma ruszy z miejsca dopiero gdy go popchnę nabiera prędkości..Marka Skutera Maver "Action".
Proszę o pomoc! Nie wiem gdzie to wpisać więc wpisuje to tu jeżeli to zły temat proszę o przeniesienie.
Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Patryk122 pisze:
Rozmawiałem z kolegą mówi że może napęd się zepsuł ale gdy tylko wejdzie na obroty to normalnie jeździ..
Posłuchałeś takiego debila? Przeczytaj to jeszcze raz. Jest zepsuty a jak wchodzi na obroty to się naprawia? Może być tego kilka przyczyn.
Mój kumpel ma Jet'a , jak jest zimny to nie pali na rozRUCHNIK tylko na kopnik, po czym jeżeli da mu się cały gaz to gaśnie,trzeba stopniowo zwiększać obroty - to wina gaźnika.
Może to być taka przyczyna.

LUB

Wiem,że koledzy z którymi jeżdżę też mieli takie problemy. Radziłbym zaglądnąć do filtra powietrza.Możliwe,że masz filtr brudny lub coś powoduje,że nie dostaje tyle powietrza ile by chciał co powoduje,że go dławi.

LUB

Regulacja obrotów,nie zaszkodzi a nie wiadomo czy nie pomoże :) Pozdro :)

Obrazek

SPRZEDAM SM NA MHR TEAM 80 > http://tablica.pl/oferta/keeway-tx-sm-a ... 2vBg9.html

Ostatnio zmieniony 29 lip 2012, 8:37 przez IceTX, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Otóż żadna z twoich propozycji nie jest trafna..Gaźnik jest nowy regulacja obrotów również jest zrobiona,filtr powietrza wyczyszczony,przyczyna leży gdzieś indziej..Bo nawet jak się hamulec trzyma w skuterze to on nie ma prawa zgasnąć a tu gaśnie.
Dziękuje za odpowiedz :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A zmieniałeś sprzęgło? Skoro ma więcej mocy już na luzie z racji większego cylka,to podejrzewam,że sprzęgło zasprzęgla już tarcze na niskich obrotach,dlatego się tak dzieje.

Tytuł:
*

Pojazd:
Bardzo możliwe że to sprzęgło..Jak można to sprawdzić by na ślepo nie kupować nowego sprzęgła?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tego to nie wiem,nigdy nie miałem skuterka. Ale to najbardziej mi pasuje takie zachowanie motorka

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]