Dzisiaj jest 22 lis 2024, 11:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam.
Mam problem z aprilia Rs. Ostatnio jadąc Apka nagle zaczela tracic momentalnie moc i zgasla. Probowalem ją odpalic z rozrusznika i z popychu ale sie nie udalo. Dopchalem moto do domu i pierwsze co sprawdzilem swiece i okazalo sie ze nie ma iskry. niewiem co to moze byc. ostatnio stacyjka mi sie tez rozwalila i zrobilem kable "na krótko" za pomoca przelacznika bo wczesniej po przekreceniu kluczyka nie swiecily sie kontrolki ani nie mozna bylo nawet uzyc klaksonu. Moje pytanie brzmi czy zanik iskry moze byc wina tej stacyjki albo cewkomodulu? Dodam ze po wlaczeniu mojego przycisku kontrolki sie zapalaja i rozrusznik kreci. A na kablach ktore ida do cewkomodulu jest napiecie bo mierzylem miernikiem lecz od cewkomodulu nie idzie prad na swiece.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
to widocznie sie spieprzyło, jak masz jakiegoś kumpla z podobnym moto to przepnij i zobacz czy działa ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
w tym problem ze nie bardzo mam jak sprawdzić bo nikt w okolicy nie ma am6 :/

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
wczoraj okrecilem magneto by zajrzec do iskrownika i gdy zdjalem magneto okazalo sie ze odkrecila sie jedna sruba mocująca iskrownik a dwie sie poluzowaly i iskrownik nie byl dokladnie przytwierdzony do kartera. Srubka ktora sie odkrecila zarysowala magneto i od wewnetrznej strony magneta wykruszyl sie taki 0.5 cm pasek a na iskrowniku tez "ścieło" kawalek takiej jakby blaszki zalanej plastikiem :/ Wstawie zdjecia tyko prosze o podpowiedz jak to zrobic. i czy to moze byc wina tego ze nie ma iskry?

Ostatnio zmieniony 09 sty 2013, 7:59 przez arek010122, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
arek010122, Wrazie czego mam cewkomoduł atheny i iskrownik na sprzedaż za groszę jak by co .... kontaktuj się na gg 12555270

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dzięki kolego:) czekam na twoja odpowiedz na gg;) Kazdej osobie, ktorej motor nagle zgasl i nie ma iskry radze zajrzec pod magneto bo u mnie wlasnie to bylo przyczyna ze śrubka sie odkrecila i narobila duzo szkod tj. zgiela blaszke na ktorej trzymal sie czujnik polozenia walu i zdarl plastik z czujnika do tego stopnia ze widac zwoje.

Ostatnio zmieniony 15 sty 2013, 15:41 przez arek010122, łącznie zmieniany 1 raz

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]