Dzisiaj jest 22 lis 2024, 6:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, mam uszkodzony dekiel kopniaka jest pęknięty i akumulator mam rozwalony i chce odpalic mojego 4t z popychu ale jak go pcham to mu się nie obraca wariator wcale. Dlaczego? mojego kolegi 2t tym samym sposobem normalnie odpala.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
człowieku, żadnego silnika z sprzęgłem odśrodkowym od tak na popych nie zapalisz. Jest kilka sposobów ale z twoją wiedzą(wnioskując po wypowiedzi) nie radziłbym Ci sie za to łapać....

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mozesz go odpalic wiertarką dobra i mądrze, zakładajac na nia klucz i właczyc lewe obroty , tak jak byc odkrecał wariator. mozesz zablokować sprzęgło i odpalić z popychu. Jesli nie do konca wiesz o czym mówie ogarnij moto i dopiero odpalaj bo narobisz sobie szkód ;/

Metrakit HandMade 70 porting
Metrakit Pro Race 70
Metrakit SP Series
Dellorto 21mm

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pawslo95 - napisz prościej,żeby zrozumiał(a nie tylko wiedział,że się nie da):D
Po pierwsze - masz w swoim skuterku automatyczne sprzęgło. Oznacza to,że po odpaleniu silnika,"skrzynka biegów" nie jest połączona z tylnym kołem i nie przekazuje mocy z silnika na koło. Po dodaniu gazu i przekroczeniu odpowiedniej prędkości obrotowej silnika,moc silnika pokonuje opór sprężyn w sprzęgle,następuje zasprzęglenie "skrzyni biegów" i przekazanie mocy z silnika na koło.
Po drugie - kolega ma pewnie silnik z tradycyjnym,ręcznym sprzęgłem,skrzynią biegów.
W takim przypadku,po wbiciu biegu(na zgaszonym silniku)silnik jest połączony z tylnym kołem przez skrzynkę biegów. Naciskając sprzęgło,bieg nadal jest wbity,ale skrzynia nie jest połączona z tylnym kołem. Dlatego potrzebne jest ręczne sprzęgło,silnik ma takie obroty,jakie ma koło(w dużym uproszczeniu),musisz sam zmieniać biegi,jest możliwość odpalenia na zapych.

Pytania?:)

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]