Dzisiaj jest 01 mar 2025, 20:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam xd
Chciałbym się spytać czy jak:
Się ma pojemność: 60, 70, 72, 100, 110 <nie 125> i zarejestruje na 50 to co zrobi policja jak się o tym dowie ? xD będzie jakiś mandat ? xD albo coś ;p

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
To samo co i 125 i 600 i 1000 a nawet i 1300 :P fałszowanie dokumentów.

Tytuł:
*

Pojazd:
e szkoda xD lepiej by było jak by policja zrobiła tak:
O mamy tutaj większą pojemność. Dam wam 5 zł, i pójdźcie sprawdzić czy was w Chinach nie ma. Dobra tym razem Cię puścimy, żart nie tylko tym razem tylko zawsze xd
albo:
Ploszem pana dam panu buzi to pan sobie odejdzie ?
Oczywiście miła dziewczynko.
Ale ja jestem chłopcykiem xD
Ta a ja mam twoją starą w piwnicy.
On na to: TO TY JĄ MASZ ! a bierz ją, mnie się na nic nie przyda już xD

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
za to sąd grozi...Rodzinny jesli nie masz 18lat ale i tak ci nic nie zrobią pogada sędzina powiesz przepraszam niechciałem więcej tak nie zrobie...... i za sprawe iles tam płacisz ..a pozatym jak ci pojemnosc sprawdzą na miejscu jak głupi policjant to powie na gaznik ze to wariator...... i najwyzej cie na hamownie wezmie....ale jak widac ze masz tuning...

Marzę o Yamaha Booster (MBK)

Ostatnio zmieniony 08 sie 2009, 8:30 przez WASIK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak ma w dokumentach ten pojazd, ze to 50 ccm, to w przypadku kontroli drogowej patrol może cie skierować na badanie techniczne/do rzeczoznawcy w celu wydania opinii co do pojemności użytkowanego przez ciebie pojazdu. jeśli to naprawdę 50 ccm to wygrałeś, jeśli wyjdzie, że więcej no to jest postępowanie.

ale to wszystko to (pan) pikuś. naprawdę gęsto robi się jak na takim 125/50 uczestniczysz w zdarzeniu (np wypadeczek). wtedy dochodzi oprócz "myku" z pojemnością brak OC, nie wspominając już o braku uprawnień (jeśli nie masz A1/A). W takim przypadku nawet nie będąc sprawcą płacisz z własnej kieszeni za szkody, a czasem nawet rentę osobie, kt doznała trwałego uszczerbku.

podsumowując, najlepiej nie doprowadzić do zdarzenia lub kontroli, lub mieć legalne 125 ccm z OC za 125ccm, bo wtedy w wypadku kontroli grozi nam mandat 500 zł i holowanie, za drugim razem tak samo, a za trzecim "odroczka" - nie możemy zdawać na odpowiednią kategorię przez okreslony okres czasu.

tak wynika z mojej wiedzy, pozdrawiam.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
jeżeli nie przekroczysz pręckości to cie nie wezmą na rolki ... nie powini sie skapnąć :roll:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
sory, ale nie mogłem się powstrzymać... miałem honde nsr 75/50 i przypadkowo wyjeżdżając z pod chaty walnąłem w jadące w przeciwnym kierunku w auto (byłem zaspany itd.) no i oczywiście co... gościu firmowe auto "bo mnie z pracy wyrzucą itd. dzwonimy na policje, no to ja ... sraka mówie sobie jestem w d..... . no i po 2 godzinach przyjechali... ja im przedstawiam motor a oni patrz jaki duży motorower... no to już emocje i mówie panie to 50 przecież widać... popatrzyli i mówią no w sumie tzrka ma większy silnik... dobra każą mi dmuchać no to dmucham... było ok protokół i w ostatniej chwili grubszy policjant mówi chciałbym się przejechać :D ratowały mnie zębatki do stuntu, gdyż v-max wynosił 90 i jakoś z tego wyszedłem. Wypadek był z mojej winy i mimo to nic się nie stało dostałem mandat 50zł. i koszta poszły z mojego oc. a ładnie skasowałem tą hondzine, przez głupi pośpiech... rejestracje 70/50, 80/50 polecam, ale nsrki bym nie zarejestrował :), gdyż to ma taki odrzut, że policjant od razu za kuma o co chodzi, choćby po dźwięku, więc jak masz 125/50 nie dawaj sportowych tłumików, to tylko pogorszy sytuacje ...

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Mojego Brata raz zatrzymali ma on 125 yamahe dt i tylko sprawdzali dokumenty czy ma bo ma zarejestrowana 125/50 i puscili go;p

MaxPRO
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/Pony_50/80829

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wszystko zależy na jakiego psiaka trafisz :)

Tytuł:
*

Pojazd:
powiem wam ze mnie tez zatrzymywaali i nic sobie z tego nie robiłem popatrezyli spisai i puscili ale ja nie szaleje po miescie więc.... a całe szczęscie to u mnie w miescie nie ma hamowni dla motorów.
a co do tego ze ja bym się przejecał to niech spada ja iwme czy on ma uprawnienia?? j a m mu nie dam bo się boje ze mi uszkodzi a pozatym nie mam takiego obowiązku więc......

Tytuł:
*

Pojazd:
szczerze mówiac wielokrotnie mnie zlapali ;))
raz jechałam v-maxem czyli 100km/h [przy ograniczeniu do 70] ladnie zbajerowalam panow policjantow ,powiedzialam,ze leci 45 bo w koncu zablokwoane ;D
jak sie okazalo później byl to kuzyn mojego chlopaka[tzn jzu bylego]i chill ;))

Olaaa

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ]