Dzisiaj jest 01 lis 2024, 19:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
PEUGEOT XPS 50-
http://allegro.pl/item1020282761_peugeo ... a_gpr.html
Yamaha Dt 50 (mbk)-
http://allegro.pl/item1012976009_yamaha ... 4_rok.html
Co lepsze

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bierz YAMAHE i nie sugeruj się tym co gość na aukcji napisał "TO JEST TAKI SAM MOTOR JAK YAMAHA DT 50 (mała zmiana w plastikach)" Takie jest moje zdanie na ten temat.

Pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
Z tego co mi wiadomo, silniki są niemal identyczne (minarelli AM6). Ja jestem posiadaczem podobnego Peugeota i jestem zadowolony. Dlatego uważam, że "model" nie jest tak istotny ponieważ wszystkie te pierdawki są bardzo podobne. Radzę zwrócić uwagę na konkretne egzemplarze i przy kupnie brać pod uwagę stan a nie logo na zbiorniku.

pozdrawiam :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Silniki może to i to samo ale motocykl to nie tylko silnik. Patrząc na pozostałe aukcje sprzedających można wnioskować że ten od XPS jest handlarzem i motorek mógł zostać przywieziony uszkodzony czyt. powypadkowy. Jak masz nie daleko to jedź obejrzeć jedno i drugie bo jeden z nich może okazać się bardziej zniszczony itd. Jak chodzi o firmę to ja bym brał YAMAHE ale obejrzeć musisz i zdecydować samemu.

Pozdrawiam

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
hm trudny wybór;P
ale najpierw jedz zobacz co i jak:)
ale wiesz to nie jest prawdziwa Yamaha tylko MBK!! i dla tego tańsza;)
a Xps masz przez typowo francuzów robionego a MBK masz tak samo np jak masz TGB i masz Pegagus :)
więc przemyśl:)
a co do części wszystko jest takie samo latałem na xps ,xp6 i dt i mówię śmiało silnik i zawieszenie masz identyczne a co do prowadzenia do już twój wybór ale ja stawiam na XPs:)

odrestaurowywanie W-F-M

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=168204

zapraszam:)

Tytuł:
*

Pojazd:
Jak nie wiecie to poczytajcie :)

'Yamaha- Od 1955 roku zajmuje się produkcją pojazdów jednośladowych – motocykli i skuterów (we Francji pod nazwą MBK), skuterów śnieżnych i wodnych oraz silników do łodzi motorowych.'

'MBK - francuska marka skuterów i motocykli, obecnie należąca do japońskiej Yamahy.

Została założona w 1923 pod nazwą Motobebecane i przez wiele lat była największym francuskim producentem motocykli. W 1984 nawiązała współpracę z Yamahą i wówczas przyjęła nazwę MBK. Yamaha obecnie posiada 99% udziałów w przedsiębiorstwie.'

Zródło: wikipedia.pl

Ps:
Bierz Mbk sam jestem posiadaczem takiej samej tylko na sm.Myślę, ze bedziesz zadowolony :)

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]