Dzisiaj jest 09 lut 2025, 9:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Farby zamówione perełki <3
Chciałbym się was spytać czy opłaca się zamawiać klar House of kolor który jaja urywa po nałożeniu, wygląda jakby był zawsze świeżo położony, lśniący czy zamówić zwykły klar. Cena między jednym a drugim jest spora bo za pół litra klaru HOK tj mieszanka 0.125l catalysta, 0.125l reducera i 0.25l samego klaru ale efekt miazga :mrgreen: cena jakieś 150 zl ;o a zwykły klar jak to każdy wie jak wygląda cena za 0.5l 25 zł

Proszę o jakieś propozycje czy opłaca się na skuter machać drogim klarem który jajca urwie ;D czy nie. Siemka

PIAGGIO NRG GUSTAW
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=236922

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak masz hajs to oczywiście że lepszy! :D

CO ZA CZUBY SĄ NA FORUM :D
kombinator pisze:
siema mam pytanie ile ta oto Yamaha jest warta. na chodzie,zarejestrowana 2003r lc. C:/Users/ACER/Desktop/43473191_3_644x461_yamaha-aerox-motocykle-i-skutery

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja bym się nie zastanawiał oczywiście lepszy :ups: :P :mrgreen: Żart :P

Za dużo jeśli zamówiłeś lakiery za 1000zł to warto dać również bezbarwny dobry ale jeśli kupiłeś za 150 to klar za 150 kupić ci się opłaca raczej nie
Powiem krotko jak kupiłeś drogie farby zainwestuj w ten drogi klar ale jak kupiłeś tanie to nie opłaca się
bo przecież to nic nie da
Pozdro :mrgreen:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
gustaw, Nie inwestuj w jakiś lakier :) Jeśli nie będziesz dbał to lakier to każdy będzie wyglądał źle po czasie . I zależy czy lakiernik da dupy czy nie . :wink:

Malina pamiętamy ! [*]
Obrazek
Trynithy pisze:
KOCHAM MASTURBACJE ALE NADSZEDŁ TEN CZAS :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dbanie czyli częste mycie i od czasu do czasu polerki tak ? jak często robić polerki ?

PIAGGIO NRG GUSTAW

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wtedy kiedy lakier nie będzie stwarzać takiego wrażenia jakie powinien. :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Malaguti F12 Phantom
witam mam pytanie ile mniej więcej kosztuje pomalowanie całego skutera ? w 2 kolorach. Ponieważ jakby to nie był duży koszt to bym zrobił custom mojej F15 :) ale nie wiem czy opłaca się ją całą malować :)

Shotgun -> Malaguti F15 -> Malaguti F12

Malaga F12 By VirusWRC *zostaw coś po sobie odwdzięczę się tym samym :)

http://forum.mieloch.pl/malaga-f12-by-viruswrc-t390635.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Ducati Monster 800
To i ja się wypowiem jako osoba, która w tym kraju ma najwięcej House Of Kolor w garażu i najwięcej go położyła spośród tych 40mln ludzi :mrgreen:

Wszystko zależy od budżetu! Lakier bezbarwny to prawie połowa sukcesu. To od niego zależy jak mokry będzie wygląd i jak mocno wyciągnie głębie koloru leżącego pod nim.
Niemniej klary House Of Kolor są w cholerę drogie. Komplet bezbarwnego (klar + catalyst + reducer) na samochód to kasa rzędu 2000zł za sam bezbarwny. Podczas gdy ludzie cały komplet wszystkiego kupują czasami po 1200zł. Ale jeśli ktoś kocha swoją maszynę to napewno warto.

Często klienci - młodzi, mniej zamożni pytają jak uciąć koszty lakierów. Najłatwiej na bezbarwnym właśnie. Można dać DuPonta, który za litr wyjdzie 200zł a nie 350. Też jest niezły choć to zwykły cywilny lakier bezbarwny. Ale w wypadku skuterów nasuwa mi się często jedna myśl - No nie róbcie sobie jaj. Przecieć tutaj idzie tak mało tych lakierów, że różnice są z zasady w przedziale 50-150zł za komplet lakierów (pomiędzy HOK a innym producentem). Czy to tak wiele za super efekt podczas gdy lakiernik bierze średnio za pomalowanie skutera 400-600zł? Mi by to nie robiło różnicy czy wykombinuje 500zł czy 550 na lakierowanie ;)

No ale wybór stoi przed Wami. Napewno warto bo klar jest nieprzeciętny. Właśnie w tej chwili mój Cadillac maluje się bezbarwnym UFC35 i tak jajca miażdży, że szok :)
Z drugiej strony jak chcecie się obijać, obcierać, nie szanować pojazdu. Jak ma kłaść te lakiery jakiś baran co tylko schrzani efekt to może jednak warto odpuścić. :)
Tyle w temacie

Pzdr

Chrome N Paint Custom Shop- lakiery samochodowe House Of Kolor, Felgi szprychowe Dayton Wire Wheels. Budowa pojazdów

WWW.CUSTOM-SHOP.PL

Soda Blaster- Sodowanie, Piaskowanie, Szkiekowanie

WWW.SODA-BLASTER.PL

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Stety niestety nie wiem, ale klar już zamówiony zwykły. Mam nadzieje że nie będę żałował. Chociaż ALPAq na pewno kiedyś skorzystam z twoich usług bez dwóch zdań :)

PIAGGIO NRG GUSTAW

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Spoko. Ja usilnie nie będę Was przecież na ślepo namawiał na House Of Kolor bo i tak nic nie zarobię na ilościach jakie bierzecie :) Tylko najzwyczajniej wiem na co stać te lakiery.

A zwykły bezbarwny to jaki zamówiłeś?

Chrome N Paint Custom Shop- lakiery samochodowe House Of Kolor, Felgi szprychowe Dayton Wire Wheels. Budowa pojazdów

WWW.CUSTOM-SHOP.PL

WWW.SODA-BLASTER.PL

Tytuł:
*

Pojazd:
ALPAq no ta twoja wypowiedz mnie przekonała trochę do tego lakieru :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 20:21 przez chceszwczpe, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gp1 Racing, TZR 125
ALPAq, Masz jakieś fotki z prac przy tym Cadilacu bo z chęcią bym zobaczył jak on na dzień dzisiejszy wygląda

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Wrzuciłem update do mojego tematu: http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1767996#1767996

Ehh ale nie ruszyło się za wiele. Miałem już jutro nim wracać do domku i dupa wyszła...

WWW.CUSTOM-SHOP.PL

WWW.SODA-BLASTER.PL

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ]