Dzisiaj jest 06 lut 2025, 21:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Mam cud miód spolerowaną przekładnie przez siebie , rok przejeździłem pojawiły się jakieś jakby odpryski, zlikwidowac to moge pewnie poprzez tarcie papierem i ponowne spolerowanie. Ale moim pytaniem jest od czego to się zrobiło? Od mrozu ? w moim garazu jest +4 na plusie, gdy na dworzu mróz. W zime nie jeżdzę na yamaszce. Jest ona prawie,ze nowa bo '11 r wrzesien, wiec nie ze starosci. Czy po ponownym spolerowaniu moge to jakos zabezpieczyc np lakierem bezbarwnym, albo jakimś takim cudem ? a jak ktoś ma inne propozycje co do usuniecia tego, chętnie rozważę . Dzięki panowie ! :D

Skuter Bogiem, Prędkość Nałogiem, Palenie Gumy zabawą, a Tuning podstawą ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli odpryski są szare matowe to znak że aluminium się utlenia , można temu zapobiec
w prosty sposób czyli raz w tygodniu przecierać przekładnię pastą polerską szmatką.
Ale teraz jak już tak masz to popraw polerkę od 1000-2500p pasta na filcu polerskim.
Pod żadnym pozorem nie maluj polerki lakierem bezbarwnym ponieważ straci ona swój urok.

Obrazek
Wpadaj Do Keełaja :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
odpryski wyglądają tak jakby coś wyżarło kawałek, jest to brązowe jakby rdza.. jak bedzie mi sie dalej tak robic to w koncu zrobi sie dziura, ale od czego to sie zrobiło? Podobno to przez ten klimat w Polsce. Poprawię tą polerkę i na następną zimę wezmę dekiel do domu, moze to pomoże. A jesli nie, pozostaje mi tylko http://www.scooterkingz.pl/pokrywa-napedu-str8-chrom :)

Ostatnio zmieniony 10 lut 2013, 9:53 przez AeroxTune, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
AeroxTune, Aluminium nie zabezpieczone na warunki atmosferyczne (czyt. spolerowane) utlenia się w dość szybkim czasie. Swój wpływ ma na to również wilgoć :) Ja polerki na okres w którym nie jeżdżę przecieram polerki czymś tłustym (np.towotem bądź innym smarem) Przez co nie ma dużego dostępu tlenu :) a polerki i tak raz na jakiś czas trzeba odnawiać pastą :) Polecam Aluchrom i Automax. Pozdrawiam

Obrazek
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=306085

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ostry5_13, Przeleciałem dzisiaj dekiel papierem 2000 i usunąłem te wżery i rysy, spolerowałem i jest ok . I w tym tkwi problem, bo w zime stał w garazu i wgl nie ruszałem tego dekla,a powinienem odnowić :) w wakacje to jak najbardziej jak sie ubrudzi to i przy okazji odnawiam, bo ta woda nie zbyt dobrze działa na ten dekiel .. lustro od razu staje sie matowe :P I pozdrowienia lecą z Łochowa ! :D może spotkamy się kiedyś na zlocie o ile jeździsz tutaj w okolicach Łochowa ewentualnie jeździmy tez na zloty do wyszkowa :)

Ostatnio zmieniony 10 lut 2013, 18:32 przez AeroxTune, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]