Dzisiaj jest 05 lut 2025, 15:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Malował ktoś kiedyś tym lakierem? Jakieś macie szczególne uwagi odnośnie tego lakieru? Jak pomalować dobrze?

Obrazek
Fotki z prac:
http://www.fotka.pl/profil/MasterRacing/albumy/3,Malowanie/83981603,?najnowsze=1

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Aby pomalować takim lakierem potrzeba do tego bardzo dobre warunki.Pod drugie farba jest bardzo droga i są do tego potrzebne podkłady.To malowanie to nie jest takie jak normalne trzeba trochę się na tym znać więc radze daj to fachowcowi bo stracisz pieniądze robiąc to samemu.

Wiater73

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wiater73 pisze:
Aby pomalować takim lakierem potrzeba do tego bardzo dobre warunki.Pod drugie farba jest bardzo droga i są do tego potrzebne podkłady.

A co mają do tego warunki, aby było ciepło, jeśli będzie leciał jakis syf w to malowanie to już nie ma to wielkiego znaczenia.

wiater73 pisze:
To malowanie to nie jest takie jak normalne trzeba trochę się na tym znać więc radze daj to fachowcowi bo stracisz pieniądze robiąc to samemu.

Ja się wczoraj nie obudziłem wiem mnie więcej o co chodzi.

Proszę o jakieś bardziej precyzyjne wypowiedzi a nie pisanie jakiś bzdetów które każdy by potrafił powiedzieć.

Wiem że ten lakier jest tak jakby przezroczysty mało go widać a później kolor wychodzi odpowiedni, pod lakier trzeba dać czarną bazę (spód). Jeszcze czytałem gdzieś że trzeba malowac pod kątem prostym ale jak oglądałem filmik na yt to koleś malował normalnie jak zwykłym lakierem. Jakiś kąt można zachować ale to chyba nie musi być idelanie 90*

Obrazek
Fotki z prac:
http://www.fotka.pl/profil/MasterRacing/albumy/3,Malowanie/83981603,?najnowsze=1

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]