Dzisiaj jest 31 sty 2025, 0:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Cześć!

Postanowiłem założyć ten temat, po tym jak zauważyłem ile osób z naszego forum skarży się na sklep Mieloch. Może władze sklepu wezmą sobie to do serca i coś w tym kierunku zrobią.
Nie zdziwię się nawet jak temat zostanie skasowany :wink:

A więc, przejdźmy do tematu. Chodzi o sklep Mieloch którego stan nie zmienia się od dawna. Z tego co czytałem w Kwietniu tego roku miał być już nowy sklep. A jest? nie ma.
Premiery nowego sklepu miały być jeszcze wcześniej, lecz za każdym razem były przekładane.
Ceny produktów są ciągle takie same, 0 promocji, do poszczególnych modeli skuterów/motorowerów brakuje części, które możemy znaleść w konkurencyjnych sklepach. Często przy zamawianiu paczki możemy się dowiedzieć, że danego produktu nie ma w magazynie. Są też inne olewki na zwykłych, potencjalnych klientów sklepu. Np. sklep nie odpowiada na maile dotyczące np. przedmiotu.

Userzy piszą o tym w różnych tematach, a więc stworzyłem ten temat, aby pisać to w jednym miejscu i nie robić z forum śmietnika.

A więc, jeżeli też uważacie, że ze sklepem należy zrobić porządek to wpisujcie się tu i piszcie co na ten temat myślicie.

Ps. Ja osobiście uważam, że sklep detaliczny władze mają gdzieś. Został stworzony sklep dla hurtowników i git. Reszta się nie liczy, bo z hurtowej sprzedaży jak wiadomo są większe zyski. Z forum się udało, z sklepem też musi :wink:

Osobiście lubię ten sklep i kiedyś sporo u nich kupowałem i byłem zadowolony, nie to co teraz.

Pozdrawiam

EDIT:

Nawet hasło rabatowe się nigdy nie zmieniło. Od początku to samo...

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Ostatnio zmieniony 04 sie 2011, 14:18 przez Boberko, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Myślę że temat dobry.
Przyda się ponieważ wiele osób skarży się na ten sklep.
Gdyby sklep zaczął się rozwijać to klientów było by wiele więcej.
Tym bardziej, że konkurencja jest spora.
Niech jeszcze inni się wypowiedzą...

Piaggio NRG mc1 Zapraszam ;)
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=295770

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Też uważam że to trochę śmieszne jest, nowy sklep miał być kilka miesięcy temu, miały być promocje, inne nowe ceny tańsze, wszystko dopracowane. Ja osobiście rozumiem to, że dużo roboty z tym jest ale bez przesady, pół roku?

W sklepie nie ma połowy części co jest u konkurencji, a na dodatek zamówi się daną części która jest nam pilnie potrzebna, szanowny Pan Mieloch odpisuje że nie ma na magazynie, to powinno być jak na stronie "rejsink planet" dostawa 96h, 48h, 24h i wszystko by było jasne.

Po głupim haśle rabatowym widać że Mieloch jest strasznie leniwy, miało się co raz zmieniać a NIGDY się nie zmieniło.

Według mnie strasznie zaniedbane jest wszystko, tutaj dlatego też nie ukrywam zacząłem robić zakupy gdzie indziej.

Pozdro.

Był - FullSport Aerox 97 [*] ->
Był - Mid-Race NrgPower 05 [*] ->
Jest - FullRacing Aerox 00 <33333

Tytuł:

Pojazd:
Też zaczynam rozglądać się na stronach konkurencji, choć nie powiem - mieloch był bardzo dobrym sklepem. Wg mnie teraz już jest tylko dobrym...

Wg mnie brakuje jeszcze niektórych modeli skuterów w katalogu. Np ja posiadam skuter sym jet sport x 50r - nie ma go w katalogu, gdy pytam o jakąś część oczywiście że odpisują, że pasuje, a potem nic takiego nie pamiętają - to wg mnie było bardzo chamskie. Byle sprzedać, zero dbania o klienta! ;/

Moja senda na racingu <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=273118

Zapraszam do komentowania :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

PrzemekSSP pisze:
a na dodatek zamówi się daną części która jest nam pilnie potrzebna, szanowny Pan Mieloch odpisuje że nie ma na magazynie,

Raz dostałem odpowiedź, jak pytałem o sprężyne Hebo 50%, że nie ma jej w magazynie. no zdziwiłem się trochę i zapytałem kiedy będzie. Odpowiedź - 6 tygodni :shock: To jest chore. Musiałem szukać innej sprężyny o podobnej twardości, bo już zapłaciłem :/

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Boberko pisze:
PrzemekSSP napisał/a:
a na dodatek zamówi się daną części która jest nam pilnie potrzebna, szanowny Pan Mieloch odpisuje że nie ma na magazynie,

Raz dostałem odpowiedź, jak pytałem o sprężyne Hebo 50%, że nie ma jej w magazynie. no zdziwiłem się trochę i zapytałem kiedy będzie. Odpowiedź - 6 tygodni To jest chore. Musiałem szukać innej sprężyny o podobnej twardości, bo już zapłaciłem

Miałem identycznie, tyle że z dzwonem sprzęgła...

Moja senda na racingu <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=273118

Zapraszam do komentowania :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Igi, No tak. Bo po co aktualizować sklep i dbać o zaufanych klientów, jak ma sie kase z hurtowni. Kiedyś, podkreślam KIEDYŚ był to najlepszy sklep z częściami do skuterów. Teraz jest inaczej...

Kasa nie jest najważniejsza, najważniejszy powinien być klient, czy to hurtownik czy zwykły mały klient który zaufał temu sklepowi i chce w nim kupować części. Lecz nie dla wszystkich renoma i dbałość o klienta się liczy...

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
No nie powiem w hurtowni jak zamawiam lepsza obsługa jest, na maile odpisują od ręki. :mrgreen: Zapomniałem o tym napisać.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie, dajcie sobie spokój. Są inne, tańsze źródła części do naszych maszyn, a wy wciąż płaczecie za tym sklepem mieloch.

Colibrox:
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=281403
Hrr:
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=342383
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wreszcie znalazł się ktoś na tyle elokwentny żeby poruszyć ten temat. Skoro i ja dobrałem się do mikrofonu dodam od siebie te 2 grosze. To jest po prostu śmiech co się tutaj dzieje! Nowy sklep miał być kupę czasu temu. Ile to nie miało być produktów, wskaźniki dostępności, rozprawka do których modeli pasuje a teraz LIPA. Ile to razy Junior pisał że sklep jest na etapie testów, grafika i wszystko inne. Ja rozumiem że wszyscy zdolni specjaliści wyjechali z tego kraju, ale teraz zachowujecie się jak robotnicy na stadionach, drogach, 4 miesiące po nieoficjalnym terminie, którzy sami podaliście i nic.

P.S ja już dawno zrezygnowałem z zakupów na mielochu bo to strata czasu i nerwów, w sklepie online nie ma nic ciekawego, nawet ostatnio część produktów została wycofana.

SR na Racingu by KORH:)
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Korh pisze:
P.S ja już dawno zrezygnowałem z zakupów na mielochu bo to strata czasu i nerwów, w sklepie online nie ma nic ciekawego, nawet ostatnio część produktów została wycofana.

100% racji !

Że tak powiem Sz. Pan Mieloch LEJE na sklep.mieloch.pl, w hurcie całkowicie inaczej się zachowuje coś o tym wiem bo zamawiałem tutaj i w hurcie zamawiałem też wiele razy ostatnio nawet i całkowicie inna obsługa, jak bym zamawiał całkowicie od innej osoby, śmiech na sali.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A3 1.8T
Jak sie nie umie pisać albo po chamsku to tez bym nie odpowiedzial na e-mial.

ja zawsze dostawalem odpowiedz drogą mailową albo telefoniczną.

Zawsze pisze pozdrawiam, dziekuje itp troche mozna uzyc zwrotów grzecznosciowych.

co do samego sklepu no to mógłbyć by nowy bo duzo czesci nie ma i o takie mniejsze trzeba pytac czy są.

z checią bym przyją nowy sklep, najlepiej zeby dopacowali to troche jeszcze i np w grudniu zrobili nam prezent nowy sklep.

niby byly beta testy i fotografie jak to ma wygladac ale od tamtej chwili cicho.

Sklep uwazam do tej pory za bardzo dobry, przesylka to 1 dzien i juz wiec git.

Obrazek
~Kliknij~ :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pyle, co do wysyłki nie można narzekać ( w zdecydowanej większości przypadków) tylko co z tego że szybko wysyłają jak nie ma z czego wybrać... przykładem mogą być gaźniki do minarelli z tego co widzę są dwa z ręcznym ssaniem, obydwa 17,5 a co jeśli ktoś chce 19 albo 21 lub 24?? U konkurencji jest tego wsio.

Mieloch na własne życzenie traci klientów, no ale co z tego?? Wzbogacili się i teraz może szlachta szaleć ..... wyścigi, prezentacje skuterów.... Jeśli nic się nie zmieni to niedługo nie będą mieli za co ich zatankować. Póki co ja nie zamierzam nic kupić na mielochu.

SR na Racingu by KORH:)
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja powiem szczerze że sprowadzam te skuterki i potrzebuję dość sporo drobnych części podpisałem umowę z Mielochem na moją firmę i jak narazie wszystko u nich było dostępne. Fakt dostałem zniżkę za zarejestrowanie firmy dość sporą i za to należy się wielka pochwała. Bardzo miła obsługa z wyjątkiem "najmłodszego" sprzedawcy on niestety nie ogarnia :roll: Nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie kiedy zamawiałem do mojego Ducati Monster 695 z 2010r. tarcze z Włoch za grube pieniążki a okazało się że oni mają na miejscu i oryginalne i Galfera :shock: Jeżeli ktoś próbował dostać części do Ducati w Polsce wie co to znaczy :/ Tak samo ZX10-R z 2010r którą aktualnie się poruszam po tarcze i klocki mogę się do nich spokojnie zwrócić.
Co do stronki faktycznie wypadałoby ją zmodernizować :wink:

.:KLIK:.Szukacie motorka, wpadnijcie do mnie!!!.:KLIK:.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Też miałem taką sytuację, że zamówiłem 6częsci i oczywiscie dosteonych było 4 tylko wiec zrezygnowałem z zamówienia..
Sklep musi zacząc znowu działac tak jak dawniej, co i raz pokazywano nowe produkty, dawano nowe zniszki, każdy był zadowolony, a teraz nie wiadomo czy wgl ktoś odwiedza ten sklep z frimy Mieloch :/

--->>BLUE & BLACK AeRoX S6 RaCiNg PoRtInG bY SaNcHoS1<<---
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=183693
-------------------------------------------------------
"Nie Liczy Się To Jakie Masz Częsci Ale To Jak Umiesz Tym Jeździć"

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja chętnie się wypowiem na temat sklepu w Poznaniu.
Generalnie wszyscy sprzedawcy są sympatyczni, doradzą, pogadają, podpowiedzą, itp.
Jedynie zastrzeżenia można mieć do starego p. Mielocha, on po prostu ma olew, i na pytania lecą odpowiedzi typu - nie wiem, no jest napisane, nie, nie potrafię powiedzieć.
Moim zdaniem lekkie lekceważenie klienta.

A co do sklepu online to sporo produktów które są na magazynach nie ma po prostu w sklepie online, ostatnio będąc tam, dowiedziałem się, że była sprężyna Malossi 105 albo 120% :D

Moj Energyk :D viewtopic.php?t=150866

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sklep online p. Mielocha jest rzeczywiście trochę podstarzały... Niektóre części droższe niż w sklepach konkurencji.

Wejdźmy np. na nową wersję sklepu Scooter-Attack. Tam wszystko jest dopracowane w każdym szczególe. Przy każdej części piszę czy jest dostępna, za ile będzie dostępna, ile sztuk zostało w magazynie itp. [nie mówiąc już ile kupując tam można oszczędzić.]

Proponuje p. Mielochowi wziąć się do pracy :)

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sklep miał być w kwietniu i jakieś foto było pokazane no ale do dziś go nie widzę pewnie wpadnie tu ktos z obsługi i powie że muszą go dopracować testy trwają to nie takie hop hahaha wątpię że kiedykolwiek ten sklep będzie. Przydało by sie takie coś że jest info że maja go na miejscu albo nie mają bo zamawiam z nadzieją że paka bezie za 2 dni a tu zonk tydzień. Kiedyś brałem coś to musiałem pisać co z moim zamówieniem bo nie dostałem odp po czym napisali mi że nie mają króćca... to ja musiałem pisać pytać...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co prawda na maile odpisywali mi ale bardzo często po chamsku i wgl tak ironicznie się odnosili do mnie A i jeszcze jedno co mnie boli rozumie że może nie być w liście skuterów w sklepie takiego sprzętu jak ma IGI ale jakim cudem w liście nie ma Aprili sr 50 na p/g :?: Jak chce coś zamówić to muszę szukać w Piaggio NRG Albo Gilera Runner co dla mnie jest irytujące Mieloch lipa.

"Scooter tuning is my lifestyle"

Moja SR----> Komentuj http://forum.mieloch.pl/davidssp-aprilia-sr-50-07-optyk-tuning-t285897-480.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
David512, Poczekajmy aż zrobią ten nowy sklep może nas zaskoczą.

Obrazek

"Przy 180 trudno zobaczyć 40 na znaku" xd
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1132863#1132863 <= WBIJAĆ

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna