Dzisiaj jest 25 lut 2025, 13:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Keeway Hurricane
Witam szanownych użytkowników!
Jestem posiadaczem keewaya hurricane ale 4T, tak to czterosuw(silnik 139 QMB) , na 100% i nie pisać że to nie możliwe.
Wracają do tematu, dostałem go od wujka i nie ma opcji aby go sprzedać. Jest on strasznie wolny... Jazda we dwóch jest praktycznie niemożliwa. Dlatego postanowiłem włożyć w niego trochę pieniążków i cieszyć się z jego użytkowania. Planuje zmienić w nim cylinder wraz z wariatorem ( skuter ma przejechane 2500km więc wał sobie narazie odpuszcze.) Wybór padł na
- Wariator Malossi Multivar
- Cylinder Kit Airsal Sport 80cc ale z seryjną głowicą.
Myślę że to dużo poprawi jego osiągi a przy tym spalanie nie będzie przekraczało 4l na 100km.
Jak myślicie czy to dobry pomysł, a może polecicie lepsze części. Mój budżet to 500zł +/- 100zł.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: BMW Z3; Yamaha Aerox 09
Przydał by sie do tego jeszcze większy gaźnik

-- 4 paź 2013, o 13:16 --

Przydał by sie do tego jeszcze większy gaźnik

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Zawór membranowy Tec Sport,
-_Stage6 R/T Oversize wariator kit,
-_Stage6 Pro Replica Chrom,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Gaźnik? A po co, zwiększyłby może osiągi, ale za tą cenę niech sobie daruje, lepiej dać dyszę większą, co do tego, to już jest 50mm to będzie miał sporo więcej mocy niż chiny 47 i daj sobie stożek do tego potworka, zamiast multivara weź s6 sport pro, albo polini sc, nie pożałujesz, multivar się dobrze w serii sprawuje ( w 4t ). Ja bym brał s6 sport pro+airsala 80+stożek + dysza 88-92 ale to już musisz sam wyregulować.

-- 6 paź 2013, o 01:17 --

Kup sobie porządny olej do 4t, nie wiem, jak u Ciebie zaleca producent, ale u mnie 15w40, a od nowości leje 10w40, spisuje się, wszystko jest okej, sprawdź sobie w książce. Nie kupuj tanich olei, raz zaoszczędzisz 7zł, czy tam 10, a potem będziesz żałował, zrób na tym airsalu 300km jeżdżąc 35km/h na niskich i zmiennych obrotach, potem zmień olej, przejedź 450km jeżdżąc do 45km/h na różnych obrotach, sprawdzaj co jakiś czas olej, czy nie śmierdzi benzyną, czy skuter nie przepuszcza oleju itd, kontroluj go, potem 250km jeździj do 50km/h ze zmiennymi obrotami, skuter rozgrzewaj przed jazdą, niech sobie spokojnie popyrka 2-3min i dopiero jedź nim w trasę, pamiętaj, nie jeździj w 2 osoby, nie katuj go, nie próbuj ile wyciągnie, bo się zawiedziesz potem.. Dotrzyj, przemęcz się te 1000km, a wtedy będziesz miał upragnioną moc :)

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Maciej
Przede wszystkim wałem rozrządu najlepiej agresywny

Obecnie biedny student nie mający na nic czasu xD

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]