Dzisiaj jest 30 lis 2024, 7:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!
Czy gdy będę miał gaźnik 24mm Motoforce to czy zamontuje go do seryjnego króćca Yamaha Aerox?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Nie króciec musisz zmienić.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

*

Pojazd:
a 21mm?

*

Pojazd:
Oba gaźniki są spore więc przy 21 pewnie też będziesz musiał... A poza tym to po co chcesz tak duży gaźnik?

*

Pojazd:
Żeby mieć większą moc

Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Rally70LC
Gaznik 21 wejdzie na seryjny króciec.

Apka Rally :)
Stage6 Streetrace 70cc LC
Dellorto Black Editon 19MM/Filtr oryginał
Wariator Stage6 Sport Pro/Przeciwtalerz Stage6
Pasek Dayco
Sprzęgło Polini 3G/Dzwon Polini Speed Bell
Wał Top Racing Evo NG
Wydech Giannelli Shot V2

*

Pojazd:
przy okazji co o tym myślicie?
Cylinder Kit Motoforce Racing 70cc /596zł
Gaźnik Motoforce Racing 21mm /351zł
Wydech Yasuni C16 /800zł
Wał korbowy Top Racing Evolution NG 10mm /330zł
Wariator Malossi Multivar /245zł

reszta seria, czy aby na pewno da rade seryjny króciec? bo nie mam hajsu więcej ;d

Awatar użytkownika

Pojazd:
Kup lepiej oryginalny dellorto 21, prawie 100 zł taniej.
Wejdzie na króciec spokojnie, tylko trzeba mocniej wcisnąć.

*

Pojazd:
btw. gdzie kupię Motoforca racing... na mielochu go nie ma i na scooterking też...
Aerox lc

*

Pojazd:
''Bo nie mam hajsu więcej'' - do tego jeszcze będziesz musiał kupić porządne łożyska, pasek, centralki i rolki żeby to wyregulować... Do tego płytki karbonowe do zaworu, bo zapewne też masz serie, nie wspominając o jakimś porządnym filtrze powietrza. Więc jak nie masz więcej hajsu to powodzenia.

*

Pojazd:
jakieś 200zł się znajdzie... to wydam na pasek i ew rolki.
skuter ma 3600 przebiegu więc bez przesady... wszystko to co niezbędne żeby funkcjonował wymieniłem powyżej.

miałem kumpla który miał S6 Pro MKI R1200 s6 24mm i r/t oversize reszta seria i latał jak głupi...
potem kupił wał i tyle.

Awatar użytkownika

Pojazd: BMW Z3; Yamaha Aerox 09
Dawidovvy pisze:

Motorforce Racing ma taką sama budowe jak s6 mkII 24mm i zbliżoną jakość wykonania, oraz posiada dyszę power jet, wiec na pewno będzie miał na nim lepsze chłodzenie i większą moc niz na zwykłym Dellorto

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Zawór membranowy Tec Sport,
-_Stage6 R/T Oversize wariator kit,
-_Stage6 Pro Replica Chrom,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Pojazd: Piaggio nrg POWER
mati-98 pisze:
Dawidovvy pisze:

Motorforce Racing ma taką sama budowe jak s6 mkII 24mm i zbliżoną jakość wykonania, oraz posiada dyszę power jet, wiec na pewno będzie miał na nim lepsze chłodzenie i większą moc niz na zwykłym Dellorto

tylko zauważ że lepiej żeby miał troszkę gorsze osiągi a miał 100 zł w kieszeni i kupił łożyska bo inaczej to nie wytrzyma za długo.. Już prędzej wał seria wytrzyma niż łożyska, które są robione pod 10 k Rpm a ty im walniesz 14 i myślisz że nic im się nie stanie ?

Awatar użytkownika

kamilsuder23 pisze:
tylko zauważ że lepiej żeby miał troszkę gorsze osiągi a miał 100 zł w kieszeni i kupił łożyska bo inaczej to nie wytrzyma za długo.. Już prędzej wał seria wytrzyma niż łożyska, które są robione pod 10 k Rpm a ty im walniesz 14 i myślisz że nic im się nie stanie ?

Dla twojej wiadomosci to łozyska maja duży zapas obrotów, wiadomo, że do 70 kupuje sie z luzem C4, takie SKF-y wytrzymują 20 tys, a te 14 tys to niektóre EVO kreca, a nie sporciki i racingi
Ja bym wolał skompletować części ew jak będzie brak kasy na reszte to w przerwie zrobic flow karterów i polerke okna wydechowego, a jak chajs się już zarobi lub na jakieś świeta mu wpadnie to kupić reszte i poskładać. Zawsze tez może pomyśleć i nie wydawać 800zł na c16, które mają tendencje do pękania, mowa tu o tych nowych i kupić starszą używkę lub Technigasa Triopsa

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

mati-98 pisze:
kamilsuder23 pisze:

Dla twojej wiadomosci to łozyska maja duży zapas obrotów, wiadomo, że do 70 kupuje sie z luzem C4, takie SKF-y wytrzymują 20 tys, a te 14 tys to niektóre EVO kreca, a nie sporciki i racingi
Ja bym wolał skompletować części ew jak będzie brak kasy na reszte to w przerwie zrobic flow karterów i polerke okna wydechowego, a jak chajs się już zarobi lub na jakieś świeta mu wpadnie to kupić reszte i poskładać. Zawsze tez może pomyśleć i nie wydawać 800zł na c16, które mają tendencje do pękania, mowa tu o tych nowych i kupić starszą używkę lub Technigasa Triopsa

Do każdego posta musisz swoje mizerne poprawki wpakować :) no to mówię że seria łożyska mają zapas do 10- 12 k zależy. Oj zdziwiłbyś się nawet sport wyżyłowany potrafi do tych 13 wykręcić nie mówię o czymś mocniejszym, a tak się składa że mam motoforc'a i wiem że dla niego 14k to nie jest jakoś nie możliwe bo obrotomierz mam skalowany do 13k a obróciło mi go i urwało wskazówkę :)

Awatar użytkownika

kamilsuder23 pisze:
Do każdego posta musisz swoje mizerne poprawki wpakować no to mówię że seria łożyska mają zapas do 10- 12 k zależy. Oj zdziwiłbyś się nawet sport wyżyłowany potrafi do tych 13 wykręcić nie mówię o czymś mocniejszym, a tak się składa że mam motoforc'a i wiem że dla niego 14k to nie jest jakoś nie możliwe bo obrotomierz mam skalowany do 13k a obróciło mi go i urwało wskazówkę

Tak tak tak samo jak kumpel mi opowiadał jak jechał simsonem i wskazówka rozpoczęła swój ruch od 0 i wykonała pełny obrót i znowu wskazała 0 :lol:
A jesli twój sport kreci takie obroty, to kreci martwe obroty, które skutkują jedynie złym wpływem na silnik, bo go przez to dodatkowo katujemy
A i moje poprawki nie są mizerne, bo jakoś jak byś sam to wiedział to bys takich głupot nie pisał.
A co do wyzyłowanego sporta, to po porcie można wykrecic troche wyzsze obroty, ale na pewno nie te 13 tys bo tyle nie da rady na seryjnym zapłonie.

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

mati-98 pisze:
kamilsuder23 pisze:
Do każdego posta musisz swoje mizerne poprawki wpakować no to mówię że seria łożyska mają zapas do 10- 12 k zależy. Oj zdziwiłbyś się nawet sport wyżyłowany potrafi do tych 13 wykręcić nie mówię o czymś mocniejszym, a tak się składa że mam motoforc'a i wiem że dla niego 14k to nie jest jakoś nie możliwe bo obrotomierz mam skalowany do 13k a obróciło mi go i urwało wskazówkę

Tak tak tak samo jak kumpel mi opowiadał jak jechał simsonem i wskazówka rozpoczęła swój ruch od 0 i wykonała pełny obrót i znowu wskazała 0 :lol:
A jesli twój sport kreci takie obroty, to kreci martwe obroty, które skutkują jedynie złym wpływem na silnik, bo go przez to dodatkowo katujemy
A i moje poprawki nie są mizerne, bo jakoś jak byś sam to wiedział to bys takich głupot nie pisał.
A co do wyzyłowanego sporta, to po porcie można wykrecic troche wyzsze obroty, ale na pewno nie te 13 tys bo tyle nie da rady na seryjnym zapłonie.

Mam mid-race ( motoforce racing) i to nie są jego martwe obroty :P a co tu ma zapłon ? mogę ci zdj zrobić jak wskazówkę uwaliło i żadne martwe obroty nie były bo ciągnął jak szatan a martwe się tym charakteryzują że cylek już nie oddaje takiej mocy jaką ma i jest poprostu słaby na tych obrotach. Zapłon mam seryjny P/G i daje radę, wiadomo że jakbym miał sport zapłon to dużo lepiej by się wkręcał miał stabilniejszą iskrę itp. ale cóż 800 zł na zapłon to przegięcie jak dla mnie.

*

Pojazd:
Nie można się sugerować takim obrotomierzem... Mój znajomy ma Rometa który mu się do 10 kręci na obrotomierzy z Golfa II podłączonym przez ''wujka elektryka''. Jeśli nie pojedziesz na hamownie to się nie dowiesz. Częśto widać opisy części na sklepach internetowych i mają tam swój jakiś zakres, a te liczniki mówią całkiem co innego.

Mołdi pisze:
Nie można się sugerować takim obrotomierzem... Mój znajomy ma Rometa który mu się do 10 kręci na obrotomierzy z Golfa II podłączonym przez ''wujka elektryka''. Jeśli nie pojedziesz na hamownie to się nie dowiesz. Częśto widać opisy części na sklepach internetowych i mają tam swój jakiś zakres, a te liczniki mówią całkiem co innego.

Może i racja ale chyba te obrotomierze nie oszukują aż o 2 tyś rpm?

*

Pojazd:
Skoro Romet potrafił zakręcić do 10k obrotów... To obawiam się że czasem nawet i więcej niż 2 tyś.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna